![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja još čekam jedan za koji kaže da je shippan 17.1. -.-
Nego, kakva su vam iskustva s naručivanjem baterija za mobitele? Crkava mi baterija, pa sam mislila s ebaya naručit. Al sam malo skeptična prema bateriji od 4 i pol funte. :/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Još jedno pitanje; ako je pošiljka mrvicu veća i dolazi USPS-ovom First Class uslugom hoće li onda poštar samo ostaviti paket pred ulazom ili će zvoniti i tražiti primatelja? Hvala. |
lol, a koji to poštar ostavlja pakete pred vratima?
Pa logično da moraš potpisat preuzimanje. |
Citiraj:
|
@Quark
USPS je obična poštanska služba US-a, znači kod nas ti naš poštar fura paket. Sad zavisi dali je seller poslao preporučeno, pretpostavljam da nije jer je First Class inače najjeftinija international usluga, ako nije poštar će ti normalno paket bacit u poštansko sanduče ili ostavit pred vratima, osim ako je naravno nešto veće. |
Citiraj:
Po pravilu ti (ili netko drugi) moraš preuzeti paket i potpisati, a ako te nema onda ti ostavlja obavijest: http://www.posta.hr/potanske-usluge/...tske/paket-181 |
Moj poštar kad ne uspije ugurat u sandučić ladno ostavi paketiće sa ebaya na ogradi -.-
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bez obzira odakle dolazi, paket je PAKET i ne smije ti ga ostaviti bez potpisa, ima sve na linku koji sam dao, primanje pakete iz HR i inozemstva, pravila su ista. Ne postoji 'obična pošiljka', postoji pismo i postoji paket, većina s ebaya spada pod paket. |
Odakle? Poštar mi je i osobni prijatelj te prenosim ono što mi je on rekao, usput imam preko 100 primljenih paketa što s eBaya, što s Zavvia i sl. i valjda znam kako to funkcionira.
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54285 |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja kažem kako bi trebalo biti po pravilima. Ostavio je i meni poštar 10 puta paket iza kuće da ga ne nosa okolo, to ne znači da on to smije, ja sam se mogao napravit grbav i reći da nisam ništa primio. |
Ajd fino pročitaj opet gore kaj sam napisao, to su pravila za pakete koje šalje naša pošta. Pakete koje primaju izvana se šalju do tebe po posebnim uvjetima, znači ako ne piše signed for i sl. neće te tražit potpis prilikom preuzimanja.
|
Ček, jel ti mene sad mene malo zezaš ili šta?
http://www.pohrani.com/f/3W/zJ/4ZHdfIq2/image-2.png Jel znaš šta je inozemstvo i jel vidiš šta piše? O kojim ti posebnim uvjetima pričaš? To je paket i ti ga moraš potpisati. |
Aha, sry, nisam vidio to sastrane, jbg naporan dan. Sad izmijenio par sms-a sa svojim poštarom (baš smo prije par sati bili zajedno na nogometu :D), kaže da ako na nakeljenom papiru od izvorne pošte nije kvačica na signature ili sl. oni ne traže potpis. Ovo sa stranica pošte je možda neki opčenit opis usluge jer se valjda predpostavlja da će se slati preporučeno kad se šalje u drugu zemlju. Citirao sam ti sad "pravog poštara" koji zna svoj posao bolje i od mene i tebe zajedno.
|
To mogu potvrdit, jer mi je istu stvar uz kavu prosli tjedan moj postar reko. Danas dve ladice sta su mi dosel isto bez potpisa - fino pozvonio i dao mi u ruke. Curi isto tako hrpa od obleke do kozmetike dolazi bez potpisa...
|
Citiraj:
Moguće da je stvar i u tome da se paket s ebaya ne vodi uvijek kao paket nego kao obično pismo. |
Citiraj:
Ako se ne varam ona njihova kineska slavlja su završila pa bi se to sad trebalo stabilizirat. |
Citiraj:
Btw, stigao mi danas konačno taj paket kojeg od 17.1. čekam, konačno. |
Citiraj:
EDIT: danas stiglo :D |
Meni isto postar ostavlja iteme koji nisu preporuceno poslani ispred vrata na pragu.
Jednom prilikom sam pitao u pošti koja je procedura i rekli su da poštar u tom slucaju mora ostaviti žuti papiric. Rekli su mi da prijavim dan i lokaciju ali nisam htio prijaviti poštara jer mi u tom slucaju uopce nece dolazit itemi :D |
Citiraj:
|
Evo ne mogu vjerovat, došlo mi pošiljka iz Kine za 11 dana, hmm, očito su ubrzali prije Nove godine...
|
Citiraj:
Ovo je forum s dosta pametnih ljudi koji razmjenjuju informacije i savjete, niko tu nikog ne provocira osim tebe pa malo pripazi kaj pišeš. Uostalom ko da ti imaš pravi pravilnik pošte pa znaš kako šta treba biti, prije bih rekao da ova dva poštara znaju posao bolje nego TI. Uostalom, kao što je i kolega RadeOn napisao nemora značiti da se te nepreporučene pošiljke gledaju ko "paketi". |
Citiraj:
|
Nemam pojma, kupljeno, plaćeno i poslano 11.02, bar tako stoji na e-bayu. Uglavnom kako god, za 11 dana kod mene. Najbrže šta mi je nešto stiglo je bilo iz Izraela u 10 dana, europa/amerika cca 2 tjedna, ali kina uvijek cca 4 tjedna.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:11. |