![]() |
Citiraj:
|
Arghhhh...trka je u osam ujutro, moram navit vuru barem u 7.15 da dođem sebi do starta:)
|
Citiraj:
jesu da, sada prije par sati bile vjesti pa cuo sa je sfe bilo (jer nisam gledao kvalifikacije) jos 16h 53min do pocetka :) |
Brijem da bu bilo zanimljivo,ovaj rosberg me sve vise iznenadjuje stvarno je dobar!
|
Ne favoriziram ni Schumija ni njegovog brata Ralfa, a posebice ne Ferrari nakon onih sprdačina sa očitim timskim namještanjem utrka pred koju sezonu. Sena, Prost, Žil Vilnev isl. su bili legende od vozača ... može Schumi tri put oboriti sve postojeće F1 rekorde, nije im ni blizu. Ove godine ću uz Kimija i Montoyu navijat i za Wiliams Cosworth team ... kolko sam čuo Cosworth ima najjači V8 i najviše iskustva sa tim agregatom.
|
ferrarija ove sezone muci motor (govorim sto sam cuo iz pouzdanih izvora), jednostavno ne moze izdrzat vise od 400-500km, klipovi im se raspadaju...
steta, jer ove sezone su slozili odlican bolid! mclaren i kimi bi mogli biti odlicni, samo kad nadju isti jezik s pouzdanoscu, a alonso i renault, cini se ok za sada... button iz prikrajka prijeti :) a rosberg....legenda...sto reci... gledao sam ga jos u formuli 2!! on i kovalainen predobro voze, samo da je upao u prvu postavu negdje i kovalainen, bilo bo odlicno.... sve u svemu, mislim da ce biti odlicna sezona i da ce ferrari pobijedit :D |
Citiraj:
|
ja si stvarno ne kontam sa je pola fuckin HR toliko ocarano bezveznim McLarenom totalno su smjesni bolidi im se doslovno RASPADAJU, kad oba citavi zavrse utrku to je dovoljan razlog za slavlje, Montoya je nesto spor, Kimi pa nie on nista posebno ono stvarno lik jos nista bas sam nie napravio sve ovo sa je sa losih pozicija dolazio do postolja moze zahvaliti ultra stedljivom motoru, to je jedino sa imaju dobro ove sve smjesne preslabe bolide je naravno obisao odmah na startu (bilo bi smjesno da nie) dok su mu se konkurenti samo maknuli kad su isli u boks, i sad je on tu nesto napravio?? heh jako tesko bilo obic trome toyote, one bezvezne red bull timove sa su ovdje tek toliko da ih ima vise,,,,,, i oke su za treniranje novih vozaca i eto zadrzavanje kamikaza kao sa je Sato , , , ,
dok ne prede vodece na stazi u izravnoj borbi (ne kroz bokseve, ne zbog kvara na protivnickom bolidu ili djelovanja "vise sile") nie nista napravio,,,,,,,,, najbolje bi bilo da fino vrate manualne mjenjace i sve kako je prije bilo, jer ovo je smjesno jos kada puste onaj "Team radio" pa cujes kako im iz boksa vicu da pritisnu "gumb za borbu" bezvezarije pa oni se sada samo moraju potruditi da ne izlete sa staze i to je to, ostalo ce bolid sam odraditi,,,,,,, nie fora uopce,,,,,, Ferrari je stvarno bljutav zbog tih namjestanja, ali to svi imaju i full je ocito kako je moguce da bas u svakom timu ovaj drugi vozac ima losiji bolid da se uvijek bas na njemu nesto kvari nesto ne radi oke da ga lose podese, sporiji je ono ovo,,,,,,,,,,,, sa je to drugo nego najestanje prvom vozacu se bolid bolje podesi drugom losije samo zato da ako dode do medusobne borbe na stazi da budu sigurni kako ce prvi vozac bolje proci.,,,,,,, sto se Schumia tice da u zadnje vrijeme sucks ali lik je vozio kada i senna i onda je jos bio totalno lud znaci vozio je kada bolidi nisu manje vise sami isli i lik zna voziti za sa bas nisam siguran za sve ove nove mlade vozace, tesko bi se oni snasli u onakvom bolidu kao sa je prije bio,,,, |
efo bas kao sa sam rekao McLaren i njihova NEkvaliteta opet ce Raikonenea unazaditi, tesko da ce se ove sezone i moci boriti za naslov prvaka ako mu se bolid jos koji puta razleti na stazi (a konkurentima NE), steta za Williams sto su im motori riknuli,,,,, Ferrari ide ide ali slabo, Schumacher se previse mucio sa Villeneuveom i full losa taktika (ali bas je najc sa je Massa zavrsio ispred njega),
Buttona necu komenitrati ni Fissicelu oni su samo odvozili svoje fino bez nekog veceg pritiska,, Alonso :):) pa lik je prosao izmedu oba Mclarena kao da stoje :) sto je dokaz mojim prijasnjim tvrdnjama da je McLaren ove sezone slabiji (Button ne da je pratio Montoyu nego je i bio brzi od njega krug za krugom "dok je bio iza njega") i da Alonso je bio pun isto kao i McLareni cak je ostao duze na stazi od Montoye prije prvog odlaska u boks,,,,,, inace utrka bas i nie bila zanimljiva nakon zakon starta usporilo je sve (opet dosadno kao prijasnjih sezona) |
Ovo sam komotno mogao i prespavati i pogledati snimku poslje...
|
McLaren ima problema tijekom svake sezone još od vremena kad je Mika Hakinen otišao, ali kako sezona ide kraju se poprave i na kraju budu drugi-treći. Kimi rulez bez obzira što Speedy rekao, bar nije nikad došao do pobjede tako što je Barichelo u zadnjoj četvrtini trke namjerno usporio :)
Šteta za Wiliamse ... morat će Cosworth poraditi još na izdržljivosti motora. |
Citiraj:
|
Ne mogu razumjeti zasto speedy prica s toliko gorcine i omalovazavanja prema Mclarenu navodeci bezvezne primjere kao dokaz svojih tvrdnji, primjere koji samo pokazuju da uopce ne razumije F1 ili samo ima malo iskustva u pracenju istog natjecanja. Ja ne želim nikoga napadati ali ohladi malo od Mclarena!
Citiraj:
Citiraj:
Da, totalno je smješan Ferrari bio prošle sezone ili Williams. Prije dvije su svi bili smješni osim Ferrarija... Kako tako mozes vrednovati vrijednost nekoga teama na osnovi par rezultata?:rolleyes: Mclaren se raspada? Prosle sezone bio je problem u Mercedesu sta onda reci prosle godine za Hondu ili ove za Toyotu (sa najvecim budzetom u povijesti F1). Toyota je najveci svjetski proizvodac automobila poznat po kvaliteti. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ove godine isto tako, Williams i BMW su puno pouzdaniji? Ferrari i Toyota brzi od Mclarena? Ili recimo Honda za koju je Button rekao da je u petak bila neupravljiva i da je misteriozno profunkcionirala u subotu i danas je sasvim dobro radila dok se Barrichello i dalje zali... Tako da nemoj se neispravno i neprimjereno izrazavati prema Mclarenu ako si ti na njih iz nekog razloga ljut, gdje bi mu bilo bolje osim možda u Renaultu? To je lak zakljucak i lako je reci najbolje bi vozacu bilo 1997 u Williamsu 1998 i 1999 u Mclarenu 2000-2004 u Ferrariju 2005 i dalje u Renaultu... I jedno pitanje za tebe. Tko je tebi dobar? Ocito nitko. Ako zalis za proslim vremenima i ova sezona ti je dosadna kao sto sam kazes,onda SUPER za tebe! Ne moras pratiti nesto sto te ne zanima i pritom omalovazavti pobornike pojedinih timova. |
andeo, :beer:
|
ispadom Kimija i dvojca Williamsa zbog tehnickog kvara trka je malo usporila ali bila je gledljiva..podsjeca me na proslu sezonu, najvise zamjerke imam na Butona koji se vozio cijelo vrijeme kao da je u penziji, Rubensa necu ni spominjat...mislim da Honda nece daleko dospjeti sa ovakvom voznjom :(
btw.. Renault je ponovo tehnicki odradio fenomenalno posao to spojimo sa dobrim vozacima ,a imaju i dobrog takticara :)..glupo je bilo sta prognozirat ali se vidi da su dobroj formi.. |
Citiraj:
Klien je izgurao Raikkonena... Citiraj:
|
ufff...zivjeli nasi komentatori i reziser prijenosa..nisam vidio da kao je Klein izgurao Kimija...zato je i otisao Kleinu ovjes :)
|
ma to su takvi idijoti (mislim na komentatore) da je to strasno!!!!
sjecate li se mozda ove i prosle utrke, dok su prikazivali usporedne kontrole na schumacherovom i alonsovombolidu (bahrein) ili massine i schumacherove (malezija)?? prije zavoja dok saltaju u nizu brzinu, ferrarijev mjenjac automatski dodaje medjugas, a to glupi zatucani komentatori protumace kao "drukciji nacin voznje" i "stiskanje gasa i kocnice istovremeno (jedino je pulic to radio sa lanciom deltom da mu ne padne pritisak turbine :D )"!!!!!!!!!! pa kad sam to cuo, otisao bi mu tamo u studio i zabio onaj mikorfon u usta!!! a da ne govorimo o drugim biserima... nego, da se vratim utrci.... bila je malo monotona, da kimi nije odustao i ferarri nije promijenio motore bilo bi gusto, a ovako...steta, nadam se da ce svi sto prije sredit tehnicke probleme i kad se to dogodi, onda ce sezona biti odlicna!!! |
Citiraj:
vidio sam to kasnije,,,,,,, na usporenoj snimci se se nie vidjelo da je bilo kontakta,,, @andeo McLaren je takv jos otkako je Hakkinen vozio uopce nisu imali sezonu bez tih kvarova mutavih,,, Kimi cak ima srece sto mu bolid i krene (Hakkinen je zadnju sezonu dvije samo mahao rukama na samom startu ili vec pri pocetku kruga za zagrijavanje) brzi jesu, stedljivi definitivno, ali i katastrofalno nekvalitetni Ferrari je imao jednu losu sezonu evo ih sada se vratili ne toliko dobro kao honda ali tu su McLaren je konstantno u kvarovima, a sto toyoti znaci sav taj novac?? NISTA nie novac sam dovoljan da naprave odlican bolid, , , , da renault je proslih sezona bio na startu strasan ali prosle nisu mogli protiv McLarena samo tako i ni priblizno im nisu mogli bjezati kao sada,,,,, da imam malo iskustva u pracenju F1 ali stvarno ono pogledaj malo kako im ide od vremena kada je hakkinen dominirao pa laganini kako je ostajao na startu sa svojim srot bolidiom i ot tada im je to preslo u naviku da im bar jedan bolid otkaze, bilo na treningu ili utrci, uvijek nesto,,,,,, jedne sezone oke moze biti peh ili sa ja znam ali kada se to povlaci toliko sezona za redom........ |
Evo malo prije sam pogledal snimku na jemačkom RTL-u i (po meni) je utrka bila tak-tak. Žal mi je kaj su Cosworthu krepali motori i kaj su oba Red-Bull-ova vozača morala u garažu/odustati...
Vidim, opet se ljudi žale na naše komentatore:) @speedy-3 Ohladi malo od tih McLarena, pa tek su prešle dve utrke i nemreš očekivati da bu svaka momčad imala (bar na početku) sezonu lišenu od svih mogućih problema i zavrzlama. Istinabog McLarenu je to već skoro pa prešlo u naviku, ali bogamu nisu ni inžinjeri sve krivi. Viš da Montoyu taj bolid služi kak spada, jedino Kimi nema sreće (a bome je i neki put sam kriv), pa mora odustati. |
Mercedes je imao problema pri pripremi sezone 2000 jer im je FIA zabranila uporabu berilija pri izradi motora(jer je dokazano da je štetan) pa su napola prekinuli razvoj i od onda imaju dosta problema dok je Mclaren 2003.g. zeznuo sa famoznim MP4-18 koji nikad nije ugledao sluzbenu utrku i nakraju je sumi bio za bod ispred kimija. MP4-18 nije mogao proci crash testove. Onda je dosla 2004.g. dominacije Ferrarija u koju je Mclaren usao nepripremljen sa starim bolidom zbog proslogodisnjeg pogresnog razvoja MP4-18. Tako da je tek prosle godine konacno dosao pravi Mclaren na stazu potpuno spreman ali onda su ga uhvatile djecje bolesti kao svaki novi bolid u pocetku... Do kraja sezone je to već bilo super i bio je najbrzi bolid na stazi ali Renault je jednostavno bio bolji. Otisao je glavni dizajner Adrian Newey po svima najveci strucnjak za aerodinamiku u F1 i sad je ovo prvi bolid s novim dizajnerom tako da sam ja zadovoljan. ;)
|
oke gledam rezultate kvalifikacija ferrari ili ima neku hebenu strategiju ili bi se mogla ponoviti prosla sezona , sve su losiji i losiji, , , , , ,
sa misite se isplati gledat live ili je bolje snimku?? |
Citiraj:
|
ako si fan formule 1 obavezno gledat,a ako nisi gledaj snimku,ali ova staza je jako dobra bit ce tu svega,bilo bi dobro da pogledas live ;)
|
vjerujem da ferrari igra na taktiku pun tank :D ja se ipak necu tako rano budit, ali snimit cu si na komp, pa cu pogledat ujutro....
|
schumija je taman kisa sjebala,a massa je izletio van zbog necega na stazi,neke pizdarije su bile,a inace su dobri bili do tada
|
ma jesam fan ali ne volim kad je losa utrka,,,,,, a snimku nemogu gledat jer prvo sa bude kad se budim je gledanje "rezultate" i kad znam tko je na kojem mjestu zavrsio nema smisla gledati snimku :)
|
joooooooooooooooj koji sam ja idiot nisam gledao live a vidim sada na http://www.formula1.com/race/news/4190/753.html
da je bilo svega : hitthewa (morat cem se natjerat da pogledam snimku:smoke: ) |
Za par minuta-13.55 HTV2.
Imola-kvalifikacijski trening. |
schumi osvojio i zadnji rekord :)
zanimljiva ce biti sutra utrka, svasta bi se moglo dogodit... ferrari je sve bolji i bolji, alonso standard, vidjet cemo samo sto mclaren smjera... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09. |