PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Omerta 26.11.2012. 23:18

Citiraj:

Autor Beelzeboss (Post 2284513)
Znaci ne moram nista potvrdjivati, jel?

Ne, sve je već na tvom PP-u i čekaj početak 12. mjeseca da ti sjedne na račun.. U suprotnom, mail-aj PP-u i kroz par dana će biti riješeno..

vedranzeman 27.11.2012. 00:08

@Beelzeboss
S time da ćeš dobiti 38,69$, a ne 41$, jer je naknadu za transfer prebacio na tebe. :nono:

EDIT:
Jučer mi je konačno stigao kabel od 0,99$, kupljen 15.9. (datum na omotnici 17.9.). :D
Pošto sam refund dobio prije skoro mjesec dana, treba sad iskopati podatke iz historya da mu platim nazad.

ToroRosso 27.11.2012. 13:58

Kako me jebe ovaj ebay na najjace..

znaci danas uplatim 80 kuna na prepaid karticu.. sat vremena nakon toga idem narucit item vrijedann 31 kunu.. ulogiram se na pay pal i ugl te procedure i dodem do pay now.. prode i pay now i kao platio sam no nisam dobio nikakav mail, da bi nakon 10 min opet provjerio na ebayu purchase history i pise na ipak nije placeno :fuming:

sad dal su oni meni uzeli novce il nisu jer glupo mi je dva puta placat.. ili jednostavno treba proc neko vrijeme da taj novac sjedne na karticu iako to sumnjam..

Omerta 27.11.2012. 14:03

Ako si uplatio tih 80kn iz svoje (matične) banke, onda je to istog trena na računu..
Ovo za plaćeno/ne plaćeno mi je baš čudno, jer ja kad nešto platim, kroz min/dvije dobijem mail, kako od eBay-a, tako i od PP-a da je plaćeno, itd itd..

EDIT: Evo ja dobio sva 4 povrata od itema naručenih u 9. mjesecu.. Čak mi se seller nije ni javio za ovaj zadnji item/refund, koji lik (btw, to je isti seller koji mi je već napravio refund ali za neki drugi item, no ja sam ga obavijestio da mora refundirati i za onaj ostali item).. Ali bitno da je lova na računu ;)

Brown Acid 27.11.2012. 14:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2284125)
Eto, mene po prvi puta zajebali.

Slučaj 1: 17.09.2012. sam naručio i platio USB 3.0 externu ladicu za 2,5" HDD. naravno, nije stiglo već 2 i pol mjeseca. Kontaktiram Čajniza i veli da mu je "so sorry for not arrival" i da mi šalje drugo. A to drugo je poslao pred mjesec dana. Ni to nije stiglo. A delivery je kao 2-4 tjedna za Jevropske zemlje...

Slučaj 2: naručio sam baterije LR44, 30 komada, također 0 bodova već 2 mjeseca. A Čajniz mi uopće nije odgovorio već par dana.

Slučaj 3: dobio sam punjač za Desire. ali, treba mu 7 sati da napuni mob. moj orginalni treba cca 3 sata. Čajniz kaže da je greška i da mi šalje novi istestirani koji isto napuni za 3 sata. Naravno, već mjesec i pol nema tog rezervnog, a ni Čajniz ne odgovara na pitanja.

Što učiniti? Prijaviti ih eBayu da su mučka đubrad ili?

Naruci od njih ponovno istu stvar, i nakon 30 dana otvori dispute i trazi novac natrag jer ti nije doslo..čak i ako dođe.

ToroRosso 27.11.2012. 14:10

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2284896)
Ako si uplatio tih 80kn iz svoje (matične) banke, onda je to istog treba na računu..
Ovo za plaćeno/ne plaćeno mi je baš čudno, jer ja kad nešto platim, kroz min/dvije dobijem mail, kako od eBay-a, tako i od PP-a da je plaćeno, itd itd..

EDIT: Evo ja dobio sva 4 povrata od itema naručenih u 9. mjesecu.. Čak mi se seller nije ni javio da ovaj zadnji item/refund, koji lik (btw, to je isti seller koji mi je već napravio refund ali za neki drugi item, no ja sam ga obavijestio da mora refundirati i za onaj ostali item).. Ali bitno da je lova na računu ;)

Racun sam napravio u Hypo banci u maksimirskoj, ali sam uplatio novac u Hypo na Kvatricu..

jel mozda zbog tog?

Pupo 27.11.2012. 14:15

Nije

Omerta 27.11.2012. 14:17

Citiraj:

Autor Brown Acid (Post 2284902)
Naruci od njih ponovno istu stvar, i nakon 30 dana otvori dispute i trazi novac natrag jer ti nije doslo..čak i ako dođe.

Slažem se, izgleda kurvinski ali ipak si "ti" u minusu, kako god okrenuli. Pošto je to takav princip, "uplatiti novac pa tek onda slanje", ali jbg, drugačije ne ide.

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2284904)
Racun sam napravio u Hypo banci u maksimirskoj, ali sam uplatio novac u Hypo na Kvatricu..

jel mozda zbog tog?

Ne, nebi trebalo biti zbog toga, jer je ista banka u pitanju, pare trebaju odmah sjest..

RAUL 27.11.2012. 16:13

Citiraj:

Autor Srdan (Post 2283844)
Evo pojavila se na listi ZAGREB CARINA - Send item to domestic location.
Znači da su poslali paket s carine i izbjegao sam ju ili su ga tek primili pa mi još uvijek stignu opaliti porez?

Poslan je u tvoju lokalnu postu, znaci izbjegao si namete.Inace da nije proslo jos bi bilo na Carini i dobio bi dopis sa Carine.

Hombre 27.11.2012. 16:25

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2284888)
Kako me jebe ovaj ebay na najjace..

znaci danas uplatim 80 kuna na prepaid karticu.. sat vremena nakon toga idem narucit item vrijedann 31 kunu.. ulogiram se na pay pal i ugl te procedure i dodem do pay now.. prode i pay now i kao platio sam no nisam dobio nikakav mail, da bi nakon 10 min opet provjerio na ebayu purchase history i pise na ipak nije placeno :fuming:

sad dal su oni meni uzeli novce il nisu jer glupo mi je dva puta placat.. ili jednostavno treba proc neko vrijeme da taj novac sjedne na karticu iako to sumnjam..

Meni tri sekunde nakon uplate dođe mail od paypal da je novac uplaćen i do sada nije bilo iznimke. Moguće da se dogodilo nešto nepredviđeno jer su tu ekstremno ažurni pa da naplata nije prošla. Ako je tako na ebay računu ćeš imati upozorenje da je stvar naručena ali nije plaćena. Provjeri kakvo je stanje na tvojoj kreditnoj. Ako nije odbijeno ili ako ta sredstva nisu rezervirana znači da nije naplaćeno. i da trebaš platiti.

Banx 27.11.2012. 17:26

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2284575)
Ne, sve je već na tvom PP-u i čekaj početak 12. mjeseca da ti sjedne na račun.. U suprotnom, mail-aj PP-u i kroz par dana će biti riješeno..

Znaci svakog pocetka mjeseca,nebitno jel proslo 30 dana...

ToroRosso 27.11.2012. 18:29

Citiraj:

Autor Hombre (Post 2285035)
Meni tri sekunde nakon uplate dođe mail od paypal da je novac uplaćen i do sada nije bilo iznimke. Moguće da se dogodilo nešto nepredviđeno jer su tu ekstremno ažurni pa da naplata nije prošla. Ako je tako na ebay računu ćeš imati upozorenje da je stvar naručena ali nije plaćena. Provjeri kakvo je stanje na tvojoj kreditnoj. Ako nije odbijeno ili ako ta sredstva nisu rezervirana znači da nije naplaćeno. i da trebaš platiti.

ne znam sto se dogodilo, no jednovsatvno sam isao ponovno platiti itm i ovog puta je proslo.. nakon toga jos jedan koji sam namjerava i opet je proslo.. dobio email par sec kako kazes od uplate i to je to.. stvarno ne znam sta je desilo no uglavnom stvar je rijesena :)

hvala na pomoci! :)

Omerta 27.11.2012. 18:33

@ Beelzeboss - Da.. Ali od aktivacije kartice (drugim riječima, izrade PP acc) treba proći (malo više od) mjesec dana da dobiješ natrag onaj njihov iznos od 1.95$ na svoj račun. Pitao sam ih zašto je to tako i kažu: Your Balance - Payments you receive go to your pending balance. They belong to you, but you can't use them or withdraw them usually for 30 days. This is a holding period for new sellers. We’ll review it later when you have a successful selling history with us and then the payments you receive will be added to your available balance.

Ja sam napravio acc 14.09, trebao je proći cijeli 9. ali i cijeli 10 mj. nakon čega sam ih mail-ao i dobio povrat na svoj račun..
Nadalje, sve refunde (njih 4) do sada sam dobivao fino direktno na karticu, što bude vidljivo tek nakon 2-3 radna dana..
Eto..

Hombre 28.11.2012. 10:03

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2285100)
@ Beelzeboss - Da.. Ali od aktivacije kartice (drugim riječima, izrade PP acc) treba proći (malo više od) mjesec dana da dobiješ natrag onaj njihov iznos od 1.95$ na svoj račun.
Ja sam napravio acc 14.09, trebao je proći cijeli 9. ali i cijeli 10 mj. nakon čega sam ih mail-ao i dobio povrat na svoj račun..
Nadalje, sve refunde (njih 4) do sada sam dobivao fino direktno na karticu, što bude vidljivo tek nakon 2-3 radna dana..
Eto..

Meni se već godinu dana kiseli taj balance od 1,95$ kod njih i nikako da se sjetim kontaktirati ih. Što se tiče refunda ista stvar. Dan, dva i novac na kartici.

Mirkopoter 28.11.2012. 10:11

I meni to stoji već pola godine i kontaktirao sam ih, ali koliko se sjećam seruckali su nešto i to i dalje stoji tako.

Omerta 28.11.2012. 10:21

Nakon prvog maila oni automatski odgovore, nakon drugog se već počinju "brinuti" za tebe, a nakon trećeg ti odgovore da će kroz dan/dva lova sjesti na račun..

Omerta 29.11.2012. 18:05

Molim vas par odgovora iz iskustva..
Tri pitanja: Onih 45 dana se broji od dana slanja paketa (1) uključujući subote i nedjelje (2) ili se broje samo RADNI dani (3)?

EDIT: Thx

nino 29.11.2012. 18:08

(x) Od dana kupovine. :D

Brown Acid 29.11.2012. 18:11

Kako stojite s paketima iz kine ovih dana..evo meni vec preko 30 dana tri paketa kasne, sva tri od razlicitih pouzdanih trgovaca..

Omerta 29.11.2012. 18:13

Danas mi je 16. dan od slanja 4 itema od 4 sellera.. Tako da ima još fore..

nino 29.11.2012. 18:14

I sta te brine?

Omerta 29.11.2012. 18:17

Niš. Odgovorio sam čovjeku iznad tog mog posta. :) (nevezano za ono moje pitanje)..

nino 29.11.2012. 18:21

Uvijek ispod itema nakon odredjenog vremena dodje obavijest kad je deadline.

Pohrani.com

Omerta 29.11.2012. 18:28

Ne mogu naći gdje se to nalazi. Ako se tebi to nalazi ispod svakog itema, meni ne.. Imam samo onaj prvi dio na slici.. ?

BlackDwarf 29.11.2012. 19:03

Stigo mi paket.. :/

Datumi na kutiji:
28.08.2012. poslano brodom
15.10.2012. poslano avionom

Brc 29.11.2012. 19:37

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2286591)
Ne mogu naći gdje se to nalazi. Ako se tebi to nalazi ispod svakog itema, meni ne.. Imam samo onaj prvi dio na slici.. ?

My eBay > ispod itema ti se pojavi nakon 4 tjedna ako nisi ostavio feedback :chears:

Omerta 29.11.2012. 19:42

E to je to onda.. Još nije prošlo 4 tjedna.. No od prošle ture itema mi je nešto ostalo u glavi, odnosno sjećam se da je to bilo prikazano (očito nakon 4 tjedna, jer znamo da su itemi naručeni u 9. mj. debelo kasnili ili čak ne stizali).. :chears:

Hombre 30.11.2012. 00:56

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2286625)
E to je to onda.. Još nije prošlo 4 tjedna.. No od prošle ture itema mi je nešto ostalo u glavi, odnosno sjećam se da je to bilo prikazano (očito nakon 4 tjedna, jer znamo da su itemi naručeni u 9. mj. debelo kasnili ili čak ne stizali).. :chears:

Nakon cca mjesec dana se pojavi da ako imaš problema pokušaš kontaktirati prodavača. Ispod ti ujedno piše i koji je datum zadnji dan za dignut dispute.

geronimo_2 30.11.2012. 23:57

poz.

moze mala pomoc/misljenje.
daklem dobio danas ovaj meil od "paypal-a":

"
Note! Your PayPal account is limited
By having a security measure, a practice regularly screen activity Paypal
recent contact with you after identifying a problem with your account.
Your inquiry is for the following reasons:

Our system focuses usual charges in a credit card linked to your account
PayPal. Â Click here to activate your account
download the file and open it with firefox or google chrome or Internet Explorer
.

Sincerely,

PayPal Email ID: xxxxxxxxxx

Department review PayPal account
"

meni ovo izgleda ko neki fraud jer pita me dl nekog file-a. problem je sto izgleda prilicno uvjerljivo sa slikama i sve, i meil s kojeg je kao doslo je PayPal@SupportClient.com.

vase misljenje? probao sam poslat paypalu upit, al to ce potrajat.
kad odem na svoju paypal stranicu tamo ne vidim nikakve poruke da sam limitiran.

:chears:

vedranzeman 01.12.2012. 00:17

Phishing!
Meni je dva puta ove godine stigao mail ovakvog izgleda.
Najbolje od svega je da mi je stigao na Yahoo mail koji ne koristim na PayPalu. :D

P.S. Imaš temu o PayPalu.

Brown Acid 01.12.2012. 00:23

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 2287420)
poz.

moze mala pomoc/misljenje.
daklem dobio danas ovaj meil od "paypal-a":

"
Note! Your PayPal account is limited
By having a security measure, a practice regularly screen activity Paypal
recent contact with you after identifying a problem with your account.
Your inquiry is for the following reasons:

Our system focuses usual charges in a credit card linked to your account
PayPal. Â Click here to activate your account
download the file and open it with firefox or google chrome or Internet Explorer
.

Sincerely,

PayPal Email ID: xxxxxxxxxx

Department review PayPal account
"

meni ovo izgleda ko neki fraud jer pita me dl nekog file-a. problem je sto izgleda prilicno uvjerljivo sa slikama i sve, i meil s kojeg je kao doslo je PayPal@SupportClient.com.

vase misljenje? probao sam poslat paypalu upit, al to ce potrajat.
kad odem na svoju paypal stranicu tamo ne vidim nikakve poruke da sam limitiran.

Muljaža. Ignoriraj.

geronimo_2 01.12.2012. 00:24

Citiraj:

Autor vedranzeman (Post 2287428)
Phishing!
Meni je dva puta ove godine stigao mail ovakvog izgleda.
Najbolje od svega je da mi je stigao na Yahoo mail koji ne koristim na PayPalu. :D

to sam si i mislel. budite oprezni.

Citiraj:

P.S. Imaš temu o PayPalu.
isprike :D.

Omerta 01.12.2012. 08:55

Prije par dana sam o sličnome pisao na PP temi. Meni je to dolazilo u SPAM, tako da sam ga nakon čitanja samo brisao.. :chears:

ToroRosso 01.12.2012. 11:21

Kako otkazati narudzbu koja jos nije placena?

nino 01.12.2012. 12:02

Contact seller.

borny 01.12.2012. 14:23

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2287503)
Kako otkazati narudzbu koja jos nije placena?

Ako je aukcija, ovisi isključivo o dobroj volji prodavača.

ToroRosso 01.12.2012. 16:02

nije aukcija...

Napisao sam mu da mi posalje cancel request za item i kralj napise ok thanks i ne posalje request za cancel itema haha

geronimo_2 01.12.2012. 16:05

Citiraj:

Autor ToroRosso (Post 2287671)
nije aukcija...

Napisao sam mu da mi posalje cancel request za item i kralj napise ok thanks i ne posalje request za cancel itema haha

vjerovatno čajniz koji k ne kuzi eng :goood:. klasika.

ToroRosso 01.12.2012. 16:06

i kaj da sad napravim

jos cu pokupit ban s ebaya :D

Banx 01.12.2012. 16:58

Help.
Item nije stigao i ja digao dispute nakon 44 dana.
Dogovorio se sa njim da ce poslati ponovno i sada opet vec 40 dana nista.
A glupson vise ni na mejl ne odgovara...mater kinesku nabijem...
Cifra je 16$

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42.