![]() |
Citiraj:
|
Ovako koliko sam ja uspio saznati problem je u tome sto pametni inzenjeri nisu stavili hardversko zakljucavanje PCI frekvencije nego to radi bios, e problem je u tome sto starije verzije biosa to rade kako treba ali novije ne, e sada ako bi se stavila starija verzija biosa sve bi trebalo raditi kako treba....
Znaci vi kojima overclock radi pogledajte koju reviziju biosa imate, ja imam F4 i ne radi mi.. |
1 privitaka
Vec sam postao i taman dok napisem do kraja nestane mi struje :rambo:...
Znaci ajmo ponovo, nabacio sam tu famoznu verziju biosa F6C koju sam uzicao od jednoga tipa jer ovi pametnjakovici iz gigabyta to jos nemaju nigdje za download... I pitate me sad kako se maticna sada ponasa, e pa ponasa se onako kako bi trebala, znaci ona poruka se ispise kao upozorenje da je FSB podignut iznad normale pa ti ako to ne zelis reagiras a ako zelis ostavis komp da se sam bota i to je to.... Ja sam za pocetak digao FSB na 240 kao probu i za sada sve radi bez frke... testirati cu jos malo i isprobavati pa cu napisati mali review maticne ploce posto ga bas i nema na netu.... Ploca je inace vise nego dobra ali joj ovaj bug nije trebao,... Evo i slikice trenutnih postavki, i svi oni koji su zeljeli prodati tu maticnu bas zbog ovoga problema nemojte jer rjesenja ima : cheers2 |
Gazi to još:beer:
|
Polako... u zadnjih mjesec dana su mi riknuli i proc,mbo,ram i prekjucer jos i hard taman dok sam ovo sve novo stavio, tako da je jos odredeni strah tu : goood :
|
Citiraj:
Mada sam zapoceo ovu temu i brljario po BIOSU, vratio sam sve sad na staro dok kolega ne istestira i napravi review sto i kako (ako bude voljan naravno), i uz to kaze gdje i kako DL taj BIOS, jer sam do sada koristio upgrade preko win, i naravno zadnje je F6 (bez "c" :-)). Pa eto kolega kad istestirate sto i kako volio bih da to podjelite s nama, da i mi mozemo uzivati :-), na cemu cemo vam biti jako zahvalni cime zasluzujete :beer: No moram priupitati imali kakve veze sto je moj Venice core? Pozz |
Citiraj:
|
1 privitaka
Sad cu ga jos malo muciti pa da vidim... review ploce i kako rjesiti sve ostalo ce sutra biti gotov pa onda i vi mozete svoje AMD-ovce natezat do krajnjih granica i na ovoj ploci, premda se to na pocetku nije i bas tako cinilo..
EDIT: Evo za sada je ovo rekord, s time da memoriju nisam podizao a i nemogu bas puno vise ici gore sa procom posto je BOX cooler... Super Pi mi ne zeli sa ovim frekvencijama pokrenuti, napise "NOT EXACT IN ROUND" Trebao bi napon malo gore ali to ce dok Zalman nabavim... |
1 privitaka
Eto natjerao sam ju do FSB 300, i radi bez ikakvih problema, proc je sada na 2400 sto mi se cini da je max. na ovoj voltazi a vise ju necu podizati sa box coolerom, memorija mi radi na default 400 jer se bas ne zelim sa njom hebavati jer nije nesto posebno, znaci ono sto je bilo najbitnije je da ploca drzi FSB 300 bez ikakavih problema sto je i vise nego sto sam ocekivao, a i cini mi se sasvim dovoljno za clock bilo kojeg proca, a ne znaci da i nejde preko 300, jednostavno ja dalje nisam probavao....
Eto i slikice, i to je sve od mene za danas... |
hmm
hmmm, zasto nema nicega? Evil jesi uspio stogod napraviti?
|
imam isti problem.....također imam 3000+ venice core i gigabyte ploči s.939....znaima me kako flashat bios i gdje skinuti tu c verziju
|
Imas na forumu u AMD sekciji moj review tamo ti je sve objasnjeno... :beer:
|
Citiraj:
skinuo sam bios al kako ga flashat |
Citiraj:
|
Bolje da ga flasha iz biosa sa diskete, barem po meni.... a uopce nije tesko...
|
Citiraj:
|
hvala na pomoći:beer:...flashat kad zavšim s oc-grafe..tad prelazima na oc-procesora:D |
po meni je sigurnije flashat iz windowsa, diskete i nisu toliko pouzdane...
|
Citiraj:
Bios je flashan, samo bi te molio da napises sto si i kako mjenjao da ti radi stabilno (ako imas slucajno sliku BIOS-a, ili napisi sve sto si radio ako ti nije tesko), te da kazes kolika ti je temp sad i dali si stavljao stogod vent dodatnih nakon OC-a (s obzirom da ima box vent, koji je sasvim dobar, ali i pasivni na ploci). Eto toliko i puno hvala! Pozz P.S. S obzirom ako ces pisati sto si sve radio pretpostsvljam da imamo razlicite memorije (mislim da si to i rekao). Ja imam GoodRam 3x512 (ShitRam:-)). Pa vjerovatno ce postavke neke biti malo drugacije posto ne znam dokle ide moj ram. E da i moze li netko objasniti dali je brze i bolje raditi sa 3x512 u SC ili 2x512 u DC? |
E sad nisam nesto puno klokao jer imam box cooler tako da ne zelim dizati napon ali sa default naponom proc iz siga mi ide do 2400MHz da radi full stabilno bez ikakvih problema, znaci napon nisam dizao nego sam samo dizao FSB do 270, HTT mnozitelj sam smanjio na 3 i omjer memorije tako da mi ispadne ispod 400..... Znaci nisam dizao nista osim FSB a sve ostalo sam smanjio tako da bude priblizno isto kao i prije clockanja...
To je to za sada, dok dobijem placu onda stavljam zalmana na proc a vjerovatno i na chipset, pa cu vam reci dali ide gore ili ne i kolike su promjene u temp, mozda i ubodem neku kvalitetnu memoriju pa cu probati malo jace clockati onda, a mozda i winchestera zamjenim sa san diegom 3700+ (ovisi kolika ce biti placa :D) pa cu onda jos malo muciti plocu...:beer: Mislim da je najbolje da sva pitanja stavljate tamo gdje je review da sve bude na jednom mjestu tako da potencijalni kupci ili sadasnji korisnici maticne nemoraju okolo po forumu traziti... |
1 privitaka
Citiraj:
Napravio isto kao i ti. Temp se digla 10 stupnjeva. Pokrenuo Titan Quest (igru), i grao jedno 10-15min i smrzo se komp. Eto stavio sam sliku u prilog kako to sad izgleda, a sad koliko se vidi...to je upitno, |
Daj stavi malo vecu sliku jer ja na ovoj jakooo slabo da vidim nesto.... dok klokas pokreni superpi, prije 1M pa 4M pa 8M pa vidi dali ti ga moze zavrsiti...
|
Citiraj:
U većini slučajeva padne odma na 1M, to ako se stvarno pretjeralo. A ako fali malo napona, il je HTT malo previsoko za RAM/MBO onda padne na 32M. Možda padne i između, al nema potrebe vrtit te među-testove kad ionako mora odvrtit 32M za kraj:) Glede slike.. vidi se tek kad se skine na komp pa poveća. malo je mutno, al se vidi. Ako HTT ide bez problema, a sumnjam da ploča ne može podnit, nije tolko visok. Kao ni RAM... Vjerovatno mu treba više struje. Daj bar 1.425 ili 1.450 pa probaj :) |
Citiraj:
|
Moj winchester nejde preko 2400MHZ stabilno nikako makar i dizao voltazu, na 2400 sa default voltazom radi normalno,,...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam dali bi mozda trebao nesto? E da i temp mi je sad oko 39-40 stupnjeva. |
Moj Venice je testiran na 2500MHz sa Box coolerom po defaultu na 60% okretaja postavljen...
Redovno ga držim na 40% a proc na 2300MHz... Tako da se ne sekiraj oko Box Coolera...:cool: |
flashao sam bios i radi......cool:D..trenutno je procesor na 1,9 Ghz...btw..gdje ima za skinuti super pi...namjeravam ići do 2,4 Ghz s stock coolerom i stock voltažom....i dali moram nesh raditi oko ram-a
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
detaljnije pliizzzz ak može...u gornjem postu sam umjesto takt hito napisati voltažu |
Citiraj:
|
stavio sam s automatic na manual pa su mi se na memi otvorile ovove opcije 2/2,2/1,83 itd....kad trebam smanjit na 2/1,83...trenutno je procesor na 1,98 Ghz
|
dali može ish biti ako ako ne smanjim memoriju.....trenutno je na 2 Ghz sad ću odvritit super pi 32 M pa da vidim jel stailan
odvrtio na 32M bez problema..temeratura stalinih 40 C....to je OK..dal da smanjivam memoriju |
2Ghz je maksimm bez diranja memorije..na 2,1 Ghz se ruši...kako da namjestim memu
skužio sam:rolleyes::rolleyes::rolleyes:...stavio sam omjer na 2/1.68(il tak nesh) i memorija se spustila na 380Mhz....idem dalje: CoolRamb |
Pa memoriju sa mnoziteljima samo drzi da ti bude ispod 400 ili malo preko ako nemas bas neko cudo od memorije, latencije ti nebih preporucio da diras ako se ne kuzis, isto tako preporucio bi ti da sa box coolerom nejdes preko 2400 i ne dizes voltazu,..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:12. |