PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Conroe vs. Ostali? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46203)

yedwy 07.09.2006. 21:02

Kao što rekoh ne sekiraj se o Conroe-u još barem godinu dana nema šanse da ćeš imati s procem problema, bar ne sa ičim što uopće ima smisla zvati igrom za PC ako neko napravi praktički ps2 hardware emulator kojeg ugrađuje u exe igre i onda to zove PC (port) igra... No comment...

A takve slučajeve teško da će i 2 conroa izgurat a ne jedan...

Šparaj fino za grafu... : hello2 :

zole052 07.09.2006. 21:44

e sada pa nije bas da nikome netrebaju takvi procesori... ja se recimo mukom mucim na a64 3000+ na poslu a nist posebno ne radim... projektiram strojarske instalacije i crtam ih u auto cad-u pa kada mi neki arhitekt posalje nove podloge od malo veceg hotela na par katova... ajmeeeeeee

yedwy 07.09.2006. 21:55

Citiraj:

Autor zole052 (Post 517046)
e sada pa nije bas da nikome netrebaju takvi procesori... ja se recimo mukom mucim na a64 3000+ na poslu a nist posebno ne radim... projektiram strojarske instalacije i crtam ih u auto cad-u pa kada mi neki arhitekt posalje nove podloge od malo veceg hotela na par katova... ajmeeeeeee

Ne ne kažem ja da NIKO ne profitira od bržeg proca samo kažem da nije to na gamerskom stroju ono što je usko grlo i neće tako skoro ni bit...

zole052 07.09.2006. 22:07

NIKO kaze: to svakako... bas je zalosno sto toliko kostaju te graficke, nema tata para za igrati se... sto je najzalosnije ni jedan moji frend nema jacu od moje "jadne" gf6600 a svi se vole igrati zato uvijek ima dobrih starih igra koje su bile prezahtjevne kada su izasle pa ih nisam igrao:)

mc_fish 07.09.2006. 22:08

Citiraj:

Autor NITROS (Post 516917)
i jeftiniji, ali tema je conroe, pa sam mislio da govorimo o procesorima koji imaju conroe jezgru znaci E6600 ->

pa jezgra je na svim e6xxx ista sam je cache drugaciji

Bubba 07.09.2006. 23:22

Citiraj:

Autor yedwy (Post 516865)
Pa zapravo i ne previše...

Eto vidis...

Citiraj:

Pa naravno nisam li to odma rekao?
Jesi, ali ne eksplicitno. Uz igranje spomenuo si i pregrst drugih, normalnih stvari koje covjek moze raditi na racunalu.

Citiraj:

Krivo me shvaćaš, meni ne smeta to - previše, smeta me samo - načelno...
Shvaćaš?
Nazalost, davno sam prestao psiholoski profilirati ljude preko Interneta, pa mi zapravo i nije jasno. Smeta te, ali te ne smeta? Hm...

Citiraj:

Kao npr kad me smeta što neko za susjednim stolom u bircu pjeva Cecu i nabija kriglom po stolu ali me ne smeta na način da ću ga sad ić tići zbog toga... U tome je stvar...
Dakle, smeta te. Razlika je u reperkusiji, sto nema direktan utjecaj na cinjenicu da te zapravo - smeta.

Citiraj:

Nebih baš rekao...
Ja bih, po svemu sudeci.

Citiraj:

opet tvoje mišljenje na koje imaš pravo
Tvoji problemi nadilaze neshvatjanje osnova IT poslovanja? Ne, ja *ne* mislim, nego iznosim suhoparne cinjenice, svidjele se tebi one ili ne. Kao sto rekoh, postoji svijet izvan PC-a, Windowsa i Kvejka...

Citiraj:

iskreno zaboli me nešto što ti misliš o meni nadrastao sam potrebu da se sviđam svemu i svakome tamo negdje u osnovnoj školi...
Odakle ti osjecaj da sam stvorio misljenje o tebi, bilo kakvo?

Citiraj:

Onda sam naime shvatio da što god radio u životu neko će se već naći ko će te smatrati idiotom prema tome...
Ne znanje te ne cini idiotom. Ustrajanje u tom istom neznanju je nesto sasvim drugo...

Citiraj:

Zaboravio si još neke časopise...
Na ove sam predplacen, pa eto... Za Chicku nemam dovoljno djeparca, ih.

Citiraj:

Ne nije jednostavno činjenica...
Ne, nije, ali dobro. Primjera imas koliko hoces, pogotovo u onom tvojem "freeware" sektoru.

Citiraj:

Sorry ali nij dobar primjer jer čista logika kaže da nešto što je materjalno dakle treba ga sasataviti od neke sirovine znači uštedu ako se napravi jedno naprama milujun, ali eto što ti misliš što je lakše prodati 100 kompova po milijun dolara ili milijun kompova po 100 dolara?
Joj, ne laprdaj. Odgovori mi jednostavno na pitanje, bez prevelike filozofije. *Imas* jedno racunalo od milijun dolara i milijun racunala po cijeni jednog dolara. Sto ti se vise isplati prodati, uzimajuci u obzir sve popratne potrepstine?

Citiraj:

I sad ti napraviš neki program ili komp za tržište od 100 korisnka i njih 20 odustane i ti si zaglavio sa 20 komada smća na lageru jer to ćeš teko nekome uvalit ako ne nađeš neku glupu vladu zemlje trećeg svijeta koja će to kupit iz razloga da se kur** kako je svojem resarch institutu kupila 3 uper PC-a...
Ocito jako malo znas o poslovanju takvog tipa.

Citiraj:

Industrija postoji
I onda, zasto ustrajes u tome da to nije tako? Nisi mi bas jasan...

Citiraj:

Otprilike
Nisam bas siguran. No s obzirom da je "otprilike" jako sirok pojam, dr. Filipovic je lijecnik. Otprilike. isatty(3), zvucim ko ona zenska s NoveTV sto stalno ponavlja "navodno"... : hitthewa

Citiraj:

ali nije bitno što je zatomljeno stvar je jednostavno da je šteta ne imati i to iskorišteno kad ionako plaćaš...
Ti si ko onaj cica iz T-Cum reklame: "Sto i platim, to i potrosim"? No, zar ti netko brani koristiti 64 bitni softver?

Uostalom, kao sto ti rekoh, buduci da me bas nisi uvjerio da ti je ni priblizno jasno s kojim pojmovima baratas, do iskoristavanja "64 bita" imas tako dalek put da bi prosjecan korisnik s Pentiumom trebao gorke suze liti koliko je ovaj "neiskoristen".

Citiraj:

Kao kad ideš potrošiti zadnjih 200mb da popuniš mjesečnu pretplatu da skineš neki album, netreba ti, ne želiš ga u biti, ali kad već imaš priliku...
Aha, to su one smeta mi - ne smeta mi fore? Kao, neces album, ali ga zapravo hoces, ali... Uff, boli glava. ;)

Bubba 07.09.2006. 23:26

Citiraj:

Autor Gabre (Post 516955)
molim Lock na temu.

Nepotrebno, dragi Gabre. Cemu?

Citiraj:

odustajem od svih daljnih komentara.
Zato sto nema nemas nista za reci, osim par smajlica i pravljenja sebe jako pametnim? yedwy i ja uredno diskutiramo na normalni nacin, dok ti na par quotova bjezis podvijenog repa. Moj Gabre... :(

Citiraj:

i pokušaja da dođem do korisnih podataka.
Smatras raspravu beskorisnom zato sto nemas sto dodati na nju?

Citiraj:

jer je Bubba ipak jedan nezasitan momak koji svakom loncu nađe poklopac.
Uh, nemoj tako, srce mi cepas, Gabre.

Citiraj:

no offense Bubba.
Gdje, tko, sto, kako, zasto? Kakav offense? Doduse, malko vrijedja, ali cisto na povrsinskoj razini, sto na tako sarlatanski nacin izbjegavas daljnju komunikaciju, ali hej, to govori vise o tebi nego o meni. :(

yedwy 08.09.2006. 00:32

Citiraj:

Autor Bubba (Post 517118)
Jesi, ali ne eksplicitno. Uz igranje spomenuo si i pregrst drugih, normalnih stvari koje covjek moze raditi na racunalu.

Da imaš pravo nisam dovoljno ekspicitno za sve ostalo (ajde video kodiranje isto ima koristi od proca) nema ni blizu potree za uber procom a kamoli za 64bita...

Zapravo sve ostalo sam sasvim prihvatljivo radio još 98 na 486DX100 sa 20mb rama...

Čak i web stranice sam na njoj radio i 3d studio max animacije (istina jednostavne za bannere onda je bilo to hip)...

Citiraj:

Nazalost, davno sam prestao psiholoski profilirati ljude preko Interneta, pa mi zapravo i nije jasno. Smeta te, ali te ne smeta? Hm...
Dakle, smeta te. Razlika je u reperkusiji, sto nema direktan utjecaj na cinjenicu da te zapravo - smeta.

Smeta me to što imam nešto što prodaju kao feature a zapravo ga većina nas nemože iskoristiti, ali smeta me kako rekoh - načelno nije to neka smetnja da se nebi mogao pomiriti s tim i ne prai mi bezsane noći...

Ali da pokušavam di je moguće iskorisiti tih par feature-a pokušavam... KAd ih već imam...

MAda ionako sam na A64 prešao zbog PCI-e inače nebi ni prodavao svoj vjerni Tbred...

Da sam recimo ima s478 nortya sigurno nebi išao na novi proc nego bi tražio s478 PCI-e ploču...

Racimo nemogućnost da gejmam pod linuxom me smeta da bacim windowse kvragu što bi inače možda napravio (iz principa) ali eto nemogu bez gejmanja to je ko droga... :D

Citiraj:

Tvoji problemi nadilaze neshvatjanje osnova IT poslovanja? Ne, ja *ne* mislim, nego iznosim suhoparne cinjenice, svidjele se tebi one ili ne. Kao sto rekoh, postoji svijet izvan PC-a, Windowsa i Kvejka...

Znam...

Citiraj:

Odakle ti osjecaj da sam stvorio misljenje o tebi, bilo kakvo?

Nemoguće je ne imati mišljenje o nečemu ko kaže da nema mišljenje je nelogičan čak i da ništa o nekome/nečemu neznaš opet imaš neki stav o tome pa taman i taj da te baš briga...

Eto npr mene baš briga za arhitekturu čipova koje koristim ili kapacitet kojdenzatora matične i sl...

Samo ono što mogu pametno upotri***it za svoju korist zabavu to me zanima a inače moji interesi su u drugom području, ja nisam iz ovih voda i niti nemam namjeru bit...

Citiraj:

Ne znanje te ne cini idiotom. Ustrajanje u tom istom neznanju je nesto sasvim drugo...

Da ima tu nešto...

Citiraj:

Na ove sam predplacen, pa eto... Za Chicku nemam dovoljno djeparca, ih.

A čuj ima se ima... ;)

Ali ja ipak više volim Lancet ili Drug pročitat ili BMJ...

Citiraj:

Joj, ne laprdaj. Odgovori mi jednostavno na pitanje, bez prevelike filozofije. *Imas* jedno racunalo od milijun dolara i milijun racunala po cijeni jednog dolara. Sto ti se vise isplati prodati, uzimajuci u obzir sve popratne potrepstine?

Ovo prvo razumije se... :)

Citiraj:

Ocito jako malo znas o poslovanju takvog tipa.

Nisam manager IT firme pa tvoja tvrdnja apsolutno stoji ali logika je logika mada s druge strane ekonomija često nije logična...

Citiraj:

I onda, zasto ustrajes u tome da to nije tako? Nisi mi bas jasan...

Da ali ta indusrtija baš ne kači puno conroe ili ne raspravu... :D

S druge strane odavno smo uglavnom svi prestali o conroeu mislit...

Citiraj:

Nisam bas siguran. No s obzirom da je "otprilike" jako sirok pojam, dr. Filipovic je lijecnik. Otprilike. isatty(3), zvucim ko ona zenska s NoveTV sto stalno ponavlja "navodno"... : hitthewa

Dobro znam principjelno koje su razlike, detaljno nemogu o tome reći, nisam inžinjer niti čak tehničar a niti mi se ne čita to pa da tražim po netu... :)

Citiraj:

Uostalom, kao sto ti rekoh, buduci da me bas nisi uvjerio da ti je ni priblizno jasno s kojim pojmovima baratas, do iskoristavanja "64 bita" imas tako dalek put da bi prosjecan korisnik s Pentiumom trebao gorke suze liti koliko je ovaj "neiskoristen".

Ma razumijem ja tebe Bubba znam na što muisliš ai ti ne kužiš problem je što je nčin na koji se sve to uopće konipira nepogodan za iskorištavanje na način an koji ti misliš...

Gle oni linkovi... To je fakat zanimljivo s neke geek perspektive ali nemožeš očekivati da će svaki lajbek (npr ja ;)) ić lemit i prilagođavat matičnu da npr gore ugradi TV-out ili VIVO sklop...

E sad ako oćeš VIVO onda ti treba takva kartuča za koju gle čuda imaš drivere samo za Windowse i ako imaš sreće mac a ti npr vrtiš doma SuSe x64 i sve radi mrak mrak (i ajmo reć na 64bita da se ne udaljavmo, zanemrati ću sad razinu optizacije neznam kakva je i dal je ima uopće ali bar dodatne instrukcije valja koriste XviD i ffd) i ovaj nema ni d od drivera... Kinezima na pamet ne pada to pisat... E sad ili uzet windose al tu nema verzije kodeka koja radi sa x64 jer nema x64 programa, a nema ih jer nema os uopće podršku za to - ajde izašli su ovi x64 Pro ali mada ih isprobavam baš i nisam našao nešto pametno na 64bita na njima vrtit, ali ajde bar starforce izgleda ne radi na njima...

E sad ti ostaje lupat glavom u zid jer imaš karticu na indowsima sa 32 bita koja radi krasno ali nemaš koristi od x64 stvari ili linux di imaš ali nemaš drivere jer krelci neće napisati iste... :(

I zato mislim da će ipak biti bolje kad će velike firme za masovnu produkciju to radit jer onda će valjda bit njima u interesu to napravit i os i aplikacije, prvo će bit one jače tipa photoshop i sl koje ovise o brzini procesiranja a kasnije i ostale uostalom tako jei sa 32 bita bilo...

Citiraj:

Aha, to su one smeta mi - ne smeta mi fore? Kao, neces album, ali ga zapravo hoces, ali... Uff, boli glava.

Aha kažu mi često da sam naporan a tek kad mi je dosadno jer sam dao u pon ispit za uvje pa sad ubijam vrijeme i uživam u besposličarenju... :D

E da htjedoh te pitati jel možeš onaj stari format biosa koji je išao na PII ploče fleshati na svome? Možda ću si slagati za starog jednu "pisaću mašinu" ai moram napucat od frenda neku groblje ploču za koju nema biosa ni za ljek pa ako je grilam možda će mi trebati recovery... Morat ću probati sa nekim "kompatibilnim"... :D

De5tr0yer 08.09.2006. 07:11

treba cekat dok ne dodu 8-jezgreni. kad cu ja kupovat novi proc, tak ce i bit.

Gabre 08.09.2006. 09:05

Citiraj:

Autor Bubba (Post 517124)
Nepotrebno, dragi Gabre. Cemu?

Zato sto nema nemas nista za reci, osim par smajlica i pravljenja sebe jako pametnim? yedwy i ja uredno diskutiramo na normalni nacin, dok ti na par quotova bjezis podvijenog repa. Moj Gabre... :(

a ti govoriš nešto pametno? pa čovječe melješ o nekakvoj povijesti, pa o nekim prodajama računala, a to nema apsolutno nikakve veze sa threadom. Bolje rečeno, praviš se pametan ko i uvijek.

Smatras raspravu beskorisnom zato sto nemas sto dodati na nju?

A što da dodam na hrpu gluposti?

Uh, nemoj tako, srce mi cepas, Gabre.

Čvrst si ti momak, preživjet ćeš. ;)

Gdje, tko, sto, kako, zasto? Kakav offense? Doduse, malko vrijedja, ali cisto na povrsinskoj razini, sto na tako sarlatanski nacin izbjegavas daljnju komunikaciju, ali hej, to govori vise o tebi nego o meni. :(

ok, nema frke, ja kažem što mislim, i ne skrivam se iza milion dugih postova da bih nekome nešto rekao kroz nekakva pod***avanja i stvaranja osjećaja -ja sam najpametniji ovdje, vi drugi nemate pojma, i na svako pitanje ću odgovoriti kontra pitanjem- i zato evo ti smajlić :beer:

E.T. 08.09.2006. 15:42

Zijev...
Sve ovisi o zeljama i potrebama pojedinca... Ako si npr. gamer i zelis igrati Oblivion onda ces kupiti konfiguraciju koja ga barem moze pokrenuti ili ga neces igrati...
Ako si programer poslovnih aplikacija koji izraduje aplikacije za 50-tak klijenata iz EU koji su Microsoft partneri onda si i ti Microsoft partner i radis aplikacije za njihove winblowse i Pentijumcice... Ako ti oni kazu da za godinu dana prelaze na 64-bitnu ver. Viste i da zele da je tvoja aplikacija 64-bitna onda ti tako i napravis bez obzira na zanemerive dobitke u perfomansama tvoje aplikacije a koji zahtjevaju implementaciju npr. 64-bitnih pointera i raznorazna petljanja po par godina mukotrpno razvijanom kodu...Ako oni zele da imaju te i te proracune po tim i tim standardima i takvo i takvo graficko sucelje onda ti to napravis u skladu s zahtjevima...
Volio bi nadobudne programercice da pri sljedecem posjetu Rijeci svrate u xxxx firmu (necu je reklamirati ali mogu na pm) i objasne kako na njihovom pda-u isprogramirati tako zahtjevne cad aplikacije i istestirati njihovu ucinkovitost s obzirom na racunala nasih klijenata... A klijenti su takvi...pokupovali nove dvojezgrene pentijumcice i odmah bi htjeli duplo brze perfomanse i duplo "bogatiji" program koji izgleda graficki impreivnije no ikad ali da im uz to i radi na P3 kod njihovih partnera...

Ozy 08.09.2006. 16:19

Jeste zabrijaliiiiiiii.... :D Opće mi se ni ne čita,a taman vidio po nazivu da bi mogao biti fora topic...

ikocuba 08.09.2006. 16:38

Stvarno gledam i ne vjerujem kamo je ovo otišlo: nono :

Gabre 08.09.2006. 20:26

e pa vjeruješ mi da ni ja ne vjerujem, a samo sam htio čuti mišljenja i brojke onih ljudi koji posjeduju Conroe nove procesore.

a onda ulete 2-3 pametna sa hrpom gluposti koje ovdje pišu bez ikakve veze sa temom.

Ozy 08.09.2006. 21:29

Ma uđe nekom bubba u uho i ***iga... :D

ikocuba 09.09.2006. 00:15

Tema je OK. treba samo nekoliko postova obrisati:gringo:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:28.