![]() |
Citiraj:
protis.hr nabava.net uniline.hr ipress.hr jedino sto sam skuzio da im je zajednicko je ip range 5.9.x.x xp home (orig, u firmi) , avast ... firewall off ... veza preko metroneta ... na kompu do, sve isto, samo tamo rade normalno te stranice... najvise me muci taj uniline jer ne mogu potvrdjivati rezerevacije, a za ove stranice nabvavai protis se ja snadjem preko proxa...i btw, kad idem preko proxya mi otvori ... any idea? |
Meni nije nista uspjelo nego reinstall windowsa
|
Dao bih se kladit da se to nesto sjebalo u registryju, samo tko će to nać... ajde, bar si riješio problem, ja se još ne dam :D
|
meni reinstall win bas i ne dolazi u obzir...damn...ako netko ima ikakvu ideju, pliz nek javi ...
|
Citiraj:
Do routera nije ziher pošto drugi komp na mreži i mob bez problema otvaraju sve stranice. |
Ja sam naletio na još stranica koje neće da otvori, samo nema ih smisla nabrajat, sve je to do istog problema... :/
|
nabroji nabroji...da vidimo tocno ...
ok.znaci ima nas vise ? cool ... :)) uniline.hr = 5.9.17.67 protis.hr = 5.9.108.111 nabava.net = 5.9.68.237 ipress.hr = 5.9.43.75. znaci definitivno je problem u tom IP rangu 5.9.x.x ... znaci xp home ... avast... firewall off .. damn :)) http://whois.domaintools.com/5.9.17.67 izgleda da su svi na http://www.hetzner.de/ |
Probao ipress i uniline-otvara normalno.
|
uniline.hr = 5.9.17.67 - otvara normalno par puta za redom
protis.hr = 5.9.108.111 - otvara normalno par puta za redom nabava.net = 5.9.68.237 - s nabavom već neko vrijeme imam ovu situaciju: prvi put je timed out, ali nakon refresha otvori odmah. I skoro uvijek tako. ipress.hr = 5.9.43.75. - radi ok jer ga često otvaram, nekada samo duže šalje request. Optima, nisam upisivao DNS. |
ja sam rjesio... frend se spojio baciti oko ... i i disejblao hamachi adapter u network settingsu i prosao ping... onda mi je sve bilo jasno :))
provjerite si rute Code:
run--> cmd 5.0.0.0 je bila unesena ruta da ide preko hamachija ... dodao sam samo novu rutu za 5.9.0.0 Code:
route add 5.9.0.0 mask 255.255.0.0 vas gateway (npr 192.168.1.1) |
Hamachi sam imao jednom i to prije 4-5 godina, tako da...
|
Probao i ja:
uniline.hr = 5.9.17.67 - radi protis.hr = 5.9.108.111 - radi nabava.net = 5.9.68.237 - radi ipress.hr = 5.9.43.75. - radi T-com, koristim OpenDNS servere, Iron Browser 22. Siguran sam da je u network adapteru problem, pogledaj dal ti je NIC na prvom mjestu u prioritetima (Network And Sharing Center -> Change Adapter Settings -> tipka Alt -> Advanced -> Advanced Settings -> polje Connections) Također isključi IP v6. |
Citiraj:
|
Kod mene Hamachi u pogonu i svejedno šljaka. Jedino sam se u ESET-u nadriblao dok sam podesio trusted zone... Koristan info u svakom slučaju!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:11. |