![]() |
Help! Previsoka temperatura i7 920.
Pozdrav svima :),
Imam i7 920 CPU koji radi na 2.66 GHz (kaže bios) Na njemu intelov ventilator koji je doso sa njim. MB: Gigabyte GA-EX58-UD5 RAM: 6 GB GPU: Nvidia GeForce 9800 GTX+ box: Antec Sonata III, 500 W Imam slijedeće CPU temperature: U biosu: CPU temp: cca 55°C CPU fan: cca 1900 RPM Linux Mint 64-bit (lm_sensors output): Code:
Elena rat # sensors Pokušao sam vrtiti Prime95 i temperatura je nakon svega par minuta skočila na 91°C (na jednoj jezgri, a druge su bile isto tu negdje stupanj-dva niže). Zaustavio sam test. Zabrinula me ta temperatura. :( Kolko sam uspio izguglati nebi se trebalo toliko zagrijati? Kaj da radim? dal je stvar ventilatora (makar sam na nekim forumima naso da ekipa ima manju temperaturu oko 30-40 sa orginalnim vent., a 50-tak pod opterećenjem)? :stoopid: Jel možda u termalnoj pasti problem...i7 već dođe sa pastom na sebi pa sam to bio i ostavio gore. Komp radi oko 9 mjeseci i nije mi se nikad srušio. Temperaturu nisam do sad previše provjeravao (pošto primarno koristim linux, a nisam uspio upogoniti lm_sensors do sad). Nikakav overclock nisam radio. |
Sasvim normalne temperature ako ti je cpu pod standardnim intelovim hladnjakom...
|
normalna temperatura za Bloomfield sa box coolerom posebice ako ti je uključen Turbo boost i HT
|
Ma to ti je još i dobro kad samo ventilator imaš na njemu
|
hvala na odgovorima :)
ma ima kuciste jos jedan od 120mm ventilator pa i to valjda necemu sluzi... znaci to je tak s njihovim hlađenjem. dal mi treba novo hlađenje ili je sigurno da ostane ovak? koju max temperaturu opce moze izdrzati to cudo? e da i ak zna netko zasto su temperature nesto vece na linuxu nego na windowsima?:stoopid: |
do 100 °C se ne trebaš brinut
kao što si i rekao, stroj ti se nije nikad srušio što dovoljno govori o ''sigurnosti'' Naravno da bi bilo bolje uzet neki bolji cooler tipa Scythe Katana 3 od jeftinijih ili Scythe Kabuto od malo skupljih |
Citiraj:
sad me zanima jel imas kakvih iskustva s njim...? jel tih? uzeo bi neki što tiši cooler (ovaj original intelov mi se solidno cuje) koji opet dobro hladi, a da cjena nije prevelika (čitaj tih 350 je max maxova kaj bi dao). alternative? znam da gnjavim, al nemam bas iskustva s tim coolerima, a ni hardverom opcenito...(zapravo ovo mi je prvi komp koji sam solo slagao):fiju: |
pa ne bi ga preporučio da nemam :D
više manje sve kad preoporučujem imam ili osobnih iskustava ili je netko u kog imam puno povjerenje imao iskustva :D Kabuto sam imao prilike koristiti na Core i7 940 i vrlo je tih (ko većina Scythe coolera) a hladi slično ko Mugen2 |
|
Ok je za idile,ajde ga optereti da vidimo kaj ce se desit :D.
|
|
Katastrofa...mijenjaj kuler...
|
a čekam da se na tržnici pojavi koji true 120 kojeg ću stić kupit jer su mi dosad svi otišli pred nosom
|
To su ''normlane'' temp za taj takt i taj napon uz HT
kod mene se 940ica na 4GHz uz 1,43V sa truljom grije toliko pod opterećenjem |
Citiraj:
|
nisam na kraju kupio scythe kabuto jer ga nije bilo i nikako da dođe u dućane (sad vidim da ga ima)...tak da sam na kraju uzeo zipang 2 i jos jedan ventilator od 1500 rpm za kuciste za naprijed da upuhuje zrak unutra.
ful sam zadovoljan, sad mi na idle temperatura oko 40-tak, a pod Prime95 mi nije isla preko 72°C :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:12. |