![]() |
samo sam memoriju podesavo, proc radi normalno
al cudno kad radi na 800mhz sve je ok a kad je na 1000 onda se pravi blesav, al ak nece pcu nis bit onda nek ovak ostane, ovak i onak jednom dnevno palim pc :D |
Za ovo uključivanje > isključivanje > uključivanje je vjerojatno krivac neki memorijski množitelj koji ne odgovara procesoru ili samom chipsetu. Probaj do 1000 MHz doći nekim drugim putem. Npr., ako si sad FSB stavio na 333 MHz i memorijski množitelj na 3 što rezultira memorijom na ~1000 MHz, probaj staviti na 375 MHz x 2.66. Proc će raditi malo brže što mu ne smeta, a memorija će opet biti na 1000 MHz.
|
http://img185.imageshack.us/img185/7360/komp.jpg
kada bi mijenjao multiplier od memorije stalno bi se pc gasio i bili bi neki problemi i morao sam vracati bios na default... e onda sam odlucio spustiti multiplier od procesora a podici fsb tako da se procesor neclocka ali da se poveca frekvencija memorije...i sad memorija je kupljena na 1000mhz, sada radi na 1066 procesor radi i dalje kakav je i kupljen i tako sve zelim al mene zanima to sto pise rated fsb 1776.1mhz a na kutiji od procesora pise 1333mhz isto tako treba uzeti u obzir da je temparatura 30... jel to sad sve uredu ili treba nesto opet mjenjati? |
Citiraj:
Prvo pročitaj tutorial za overclock. Nema veze ako ne misliš clockat, mnoge stvari će ti biti puno jasnije. Voltage procesora stavi na default, voltage memorije stavi na +0.3 (default je 1.8 pa se dobije 1.8+0.3=2.1). Vrati množitelj procesora na defaultni (ovako nabrzinu dijeljenjm i množenjem zaključujem da je defaultni 8). Stavi djelitelj memorije na 3 i sad bi sve trebalo raditi onako kako ti želiš. Ili sve ostavi kako je sada. |
Citiraj:
Ono sto sam ja otkrio da je razlog ovom bizarnom ponasanju G.Skill memorije je gasenje 220V voda. Zasto je tako? Mozda neki PMF-ovac koji se bavi teorijom kaosa moze puhnuti dasak razuma u ovo... Kod mene je na produzni spojena kanta i dvije pumpe za vodeno. Tako kada na prekidacu od produznog utrnem struju da zagasim pumpe, ostane i kanta bez napajanja. Ujutro palim sustav, eto problema. No ako preko noci ostavim napajanje pod naponom i ujutro palim kantu, sve radi bez problema! RAM se odmah budi?!?! Kasnije sustav radi bez problema. Kako najcesce nakon paljenja kante odmah skoknem do kuhinje kuhati kavu, ovaj prob niti ne primjetim. Zasto samo na G.Skillu, pojma nemam... I jos nesto, vecina postavki za RAM u BIOSu je stavljena na neku brojcanu vrijednost, tek su rijetke na AUTO. |
@generic
pa hvala Bogu da cu ostavit sve sada a i rekao sam da kad diram djelitelja memorije da se onda pc rusi tako da neam sta dirat njega... zatim ja sam pitao jel sve uredu sto se tice frekvencije fsba jer je veca za nekih 500mhz nego sto pise na procesoru da bi trebala bit i to me zanimalo a nisi mi odgovorio... @amepsi to je mozda do kondenzatora u ispravljacu koji inace peglaju napon al ga oni peglaju samo kad su puni, a kad palis prvi puta moraju se i oni napunit tak da prvi poluval nije popeglan nego tek oni drugi kad se kond napuni, ja mislim... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:17. |