![]() |
Ta usporedba s temperaturama nije baš nešto.
Zašto? Prvi svi testovi su obavljeni na dothanu 2.55 ghz a temperatura od 32° je izmjerena na stock dothanu (2ghz) Dothan 2ghz sa 450$ nije nikakvo mjerilo ni sporijim athlonima (koji koštaju <200$) Kako sad možemo znat da dothan nema neki performance/temp barijeru, kao recimo athlon xp? Normalni bartoni mogu ići do ~2300 i dodatnih 50 mhz rezultirat će skokom od 10°u temp... Dakle, još nam nije jasno dali dothan na 2.6ghz radi 36° ili 68°... Ovo od 25W intel može stavit mačku pod rep. Ako netko još još nezna kako intel mjeri TDP a kako amd... Također, ne možete uspoređivat 130nm desktop i 90nm mobilac...za malu usporedbu, overclockani 2.64ghz winchester idla na čak 40 stupnjeva...a load temp mu je 42 ! ( www.tech-report.com ), a to je tek desktop procesor. Osobno bih volio da dothan bude uspješan procesor, tako da ja mogu uzet a64 po nižoj cijeni :D Ali da će bit to neka revolucija, bilo po performansama, bilo po temperaturi (što vidite u gornjem primjeru), čisto sumnjam. Dothan je tek korak naprijed za intel, nebi li se konačno uspio mjerit s amd-om, |
Mrzim zvučat kao ljuti fanboy :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kada bi postojale regulative po pitanju potrosnje energije u radu i isijavanja energije (grijanja), ne bi se nesto narocito brinuli koliko se nesto grije. Manje zagrijavanje, manja potrosnja struje. |
Citiraj:
Citiraj:
što se tiče napada na moju personu :) FYI evo trenutno OVERCLOCKAN proc (2.2GHz Vcore 1.55V) u full load-u ne prelazi 42-43°C sa ventom na 1300RPM.....išao je proc debelo iznad 50°C ali to je samo za eksperimentalne svrhe bilo ;) :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Kada si vec dotaknuo temu napajanja, da se malo osvrnem i na to. Vidim da vecina ljudi luduje za pretjeranim napajanjima, pa se tako smatra da niti 450W nije dovoljno. Sve vise ljudi masta i kupuje 550W i i sanja sve jaca i jaca, dok realno nemaju potrebe za vise od nekakvih 300W kvalitetnog PSU. Znam vise primjera gdje kvalitetan PSU od malo snage vec godinama pogone strojeve koji su poprilicno u pogonu: 85W za PIII 500 stroj (optika, dva diska), 200W za PIII 1.13GHz (optika, dva+jedan disk), 300W za P4 Prescott 2.8 (2-3-4 HDDa, 2 optike, jedan SCSI i jedan ATA kontroler)... Osobno imam P4 2.4C s dve optike i dva HDDa na 350W, i ne pomisljam na ista vise od toga (prije toga sam imao 420W jer sam imao 2 HDD vise u stroju nego sada). Dual-PIII 450 stroj sa 1GB RAMa, 3 HDDa i jednom optikom godinama vec radi na 300W (a rijec je o Katmai PIII koji rade na 2.0V svaki i zderu struju ko sumanuti). Nemam nista protiv toga da si ljudi kupuju opaka napajanja, ali realno bi ih i polovica (OK, uglavnom 2/3) tih snaga zadovoljila. Realno bi se mogli proizvoditi desktop racunala s napajanjima od 120-180W, i bili bi dovoljni dobrom djelu korisnika. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:12. |