![]() |
Zlato je ipak sve sto sija !
Krajem 2006 Kodak je bio objavio da ponovo vraca zlatnu seriju medija. Danas listam novi Keyboards i vidim da se vec prodaju!
Kodak 24-Karat Gold Reflective Layer Danas zvuci nevjerovatno da se netko u konzumeriji odlucio vratiti na ovu kvalitetu. Tko drugi nego Kodak. Bravo Eastman-e kuco stara! Istina ima jos ponesto zlatnjaka, ali koji god izvor bio, vjerujem Kodaku. Zdrava logika debljine povrsine CD-a naspram DVD-a i bozesacuvaj BD-a nalaze i bogme vecu dugotrajnost. Po Kodakovom obecanju trajanja CD-e mozete u testament ostaviti voljenima. Navodno da ce jedan foto monopolisticki ducan/centar dobiti u HR ove medije, ali jos moram saznati iz prve ruke. Cijene? http://www.kmpmedia.com/images/cdlady.gif http://img207.imageshack.us/img207/8351/editsmio1.png Evo citiram pristiglu informaciju. Sluzbeni (po Kodaku) izvor za nabavu ovog medija je : Croatia distributor; Rodocomp 00385 [0] 42 306 383 Rodocomp |
Ovakve postove volim-kompilacijske.Zašto ne podijeliti sa drugim što si izgooglao ili na neki drugi način pronašao nego odgovoriti "google is your friend"? Međutim nisam primijetio da je tu neko spomenuo fake medije. Dakle ako mi za "bianko" medij(ne mislim na stranu po kojoj se piše) javi da je MCC004 proizvođač Mitsubishi onada sam sretnik? Figa! Imam fake medij vjerojatno koma kvalitete.Ja bih želio saznati kad je lažnjak ,a kad nije. Na koji to način saznati osim kad ti medij za 6 mjeseci dobije CRC errore?
|
Pa ono, najsigurnije je kupiti Verbatim, a ne tamo neki Verbatinum (nije šala, i to sam vidio), Laser, Hyundai, FIAT, Lada (dobro ova zadnja dva ne postoje kao brendovi medija, bar mislim)... Najčešće se fejkaju MID-ovi Taiyo Yudena, iako zna biti ponekad i imitacija MCC-a, Sony-ja i slično.
EDIT: Aha, sad skužih ovo za blank medije - ako već kupuješ, uzmeš cijeli spindl ili barem gledaj da ti otvori novi spindl ako je moguće, pa prema pakiranju vidiš. Koliko znam, jedini Verbatim mediji bez oznake branda su neki printabilni modeli (tzv. wide printable mediji i glossy white printable) za inkjet i termalne printere. Cijelo pakiranje ima oznaku, zato je bitno da vidiš neraspakirano. |
Citiraj:
|
@igorba
Jel znaš kaj o medijima MMORE, mislim po pitanju kvalitete. U odnosu na Verbatim recimo. |
Ha, koristio sam par puta poodavno neke CD-ove Mmore i nije bilo problema. Što se tiče DVD-ova, rekao bih srednja žalost. Koliko znam, uglavnom su to mediji iz indijske tvornice Moser Baer (nije isključeno da imaju više dobavljača tj. proizvođača) koji su osrednje kvalitete. Na LG H42 Moser Baer mediji su vrlo dobri, kao i Verbatim mediji proizvedeni u toj tvornici, a kako se ponašaju u tvojim pržama ne znam. Ako su cijenom podjednaki, idi na Verbatim, a ako ih možeš jeftino nabaviti, uzmi par pa isprobaj.
|
@Visage,
Zlato na ebayu - čak je i cijena ok :) |
Citiraj:
http://shrani.si/t/E/5K/3Mb7CnWG/000.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:05. |