PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Usb Problem!? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5549)

elvis 14.08.2003. 13:02

ovo su muke.
pazi sad ovo.

unistaliram usb drivere i skener drivere. resetiram komp. i driveri se učitavaju (oni svi hubovi i sl) osim usb 2.0 controller. kaže da za njega ne može nać drivere, nego da ja učitao obični usb controller (u device man. "UNIVERSAL SERIAL BUS (USB) CONTROLLER). i da je taj driver pisan za win95 pa da može bit problema. Dobro ništa. Kad vidim ono, otvori se onaj balončić i u njemu piše "Hi-Speed USB Device Attached To non Hi-Speed device" (tako nešto). Dalje, pošto svaki put skener driver iz traya provjerava da li je skener ukopčan tako i ovaj put. I ovaj put proradilo :D :D :D.

Problem je što sad u biti radi na USB 1.1, tj. ne iskorištava punu brzinu. A i u device manageru mi je upitnik (onaj žuti) na tom USB controlleru. sad me strah opet nešto dirati, jer ipak i ovako radi.

Jelc 14.08.2003. 13:50

Citiraj:

Originally posted by elvis385
ovo su muke.
pazi sad ovo.

unistaliram usb drivere i skener drivere. resetiram komp. i driveri se učitavaju (oni svi hubovi i sl) osim usb 2.0 controller. kaže da za njega ne može nać drivere, nego da ja učitao obični usb controller (u device man. "UNIVERSAL SERIAL BUS (USB) CONTROLLER). i da je taj driver pisan za win95 pa da može bit problema. Dobro ništa. Kad vidim ono, otvori se onaj balončić i u njemu piše "Hi-Speed USB Device Attached To non Hi-Speed device" (tako nešto). Dalje, pošto svaki put skener driver iz traya provjerava da li je skener ukopčan tako i ovaj put. I ovaj put proradilo :D :D :D.

Problem je što sad u biti radi na USB 1.1, tj. ne iskorištava punu brzinu. A i u device manageru mi je upitnik (onaj žuti) na tom USB controlleru. sad me strah opet nešto dirati, jer ipak i ovako radi.

On to tebe onak lagano....kak se neni čini:)
Ja sam jedamput na KT400 spajao hd /usb2/,pita WIN da instalira drivere-ne,na taj žuti upitnik poslje-update driver-na CD od matične-USB2 i sve ok...

Samo mi se u BIOS-u uklučivanje USB2 nalazilo na malo čudnom mjestu..

elvis 14.08.2003. 19:46

Citiraj:

Originally posted by Jelc
On to tebe onak lagano....kak se neni čini:)
Ja sam jedamput na KT400 spajao hd /usb2/,pita WIN da instalira drivere-ne,na taj žuti upitnik poslje-update driver-na CD od matične-USB2 i sve ok...

Samo mi se u BIOS-u uklučivanje USB2 nalazilo na malo čudnom mjestu..

ma sad radi nekako, ali nisam zadovoljan (ipak ne iskorištava full mogućnosti). sa usb 1.1 radi (ali vidiš kako), a sa usb nikako, tj. komp. skuži da sam nešto spojio, ali ne zna što.

msvrtan 15.08.2003. 00:21

Citiraj:

ma sad radi nekako, ali nisam zadovoljan (ipak ne iskorištava full mogućnosti). sa usb 1.1 radi (ali vidiš kako), a sa usb nikako, tj. komp. skuži da sam nešto spojio, ali ne zna što.
a da ti nisi u win postavio da je usb2.0 a u biosu da je samo 1.1...naime u biosu ti mora biti opcija da ti je usb 1.1/2.0 a ne samo usb ili samo usb 1.1 ... mozda ti je u tome spika..igraj se s time..

elvis 17.08.2003. 20:46

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
a da ti nisi u win postavio da je usb2.0 a u biosu da je samo 1.1...naime u biosu ti mora biti opcija da ti je usb 1.1/2.0 a ne samo usb ili samo usb 1.1 ... mozda ti je u tome spika..igraj se s time..
ne, nema te opcije u biosu!

Jelc 17.08.2003. 22:20

Citiraj:

ne, nema te opcije u biosu!
Kod mene na KT400 ima posebno u BIOS-u za uljučiti USB2.
Dakle-ne tamo gdje piše da li hoćeš uključiti 1-2 ili 3-4 ili sve nego u skroz drugoj "kućici":)

Dakle gornja desno na BIOS ekranu,tamo gdje su opcije CPU-a FSB-a,množitelja itd

Tamo su mi opcije za RAID/SATA,FireWire,USB2...

elvis 22.08.2003. 22:30

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Kod mene na KT400 ima posebno u BIOS-u za uljučiti USB2.
Dakle-ne tamo gdje piše da li hoćeš uključiti 1-2 ili 3-4 ili sve nego u skroz drugoj "kućici":)

Dakle gornja desno na BIOS ekranu,tamo gdje su opcije CPU-a FSB-a,množitelja itd

Tamo su mi opcije za RAID/SATA,FireWire,USB2...

nema toga tu!

p.s. ja imam kt333

Mr.Vivi 22.08.2003. 22:49

ja sam imao isti problem ali ispalo je da mi WinXP nije imao drivera za USB ali nakon što sam ih skinuo sa microsoftove stranice sve je radilo OK.

msvrtan 23.08.2003. 01:54

xp bez sp1 nema usb 2.0 podrsku..ja skuzio jucer kad mi je frend dofurao usb 2.0 diskic...odmah su mi se windowsi javili da ce to raditi ali ne u fst modu nestonesto..

provjeri uy sp1 da nemas jos koji updejt pa ga skini...mozda je fora u tome...

i probak na win2k-u..meni tamo usb2.0 radi bezproblema...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:12.