PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AMD u velikim problemima? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43108)

micek_kc 20.07.2006. 04:32

a konacno se sjetio neko nest normalno tipa filozofski i povijesno gledano a ne tipa moj tata je jaci od tvog : cheers2

yedwy 20.07.2006. 08:56

Citiraj:

Autor mat
Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada.

Pa i nije baš d ih tuče posebno, vidio sam sve testove i bolji je ali ne toliko da bi se to tolko dizalo u zvijezde, a posebno ne s obzrom na to kolika investicija treba za njega (nova ploča, novi ram) jer ako mislite da ćete te perfomande dobit sa DDR2 na 533 onda bolje nemojte izlazit na sunce...

A većina (čak i ovdje) nema ni ddr2 666 a kamoli 800 ili 1066...

Citiraj:

Autor mat
mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?

Postoje i Northwood i Presscot Celeroni ali nisam baš vidio da oni gaze Semprone dok to punokrvni P4 primjerci itekako rade? :D

Citiraj:

Autor mat
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.

To što Intel preko raznih sponzorskih site-ova uspjeva uvjerit ljude da su bolji izbor za "ozbiljne programe" je upravo fascinantno, a prava istina je da su danas oba jednako dobra, vjeruj mi da znam o čemu pričam, ja sam radio nebrojeno puta stvaru u 3d max-u recimo i slaganje scene i efekata i ostalog traje toiko dugo da čekanje da nešto se renda 10% duže ti je uistinu nebitno danas...

Btw tih 10% tržišta koje ti spominješ i jesu razlog za sve te bencheve...
Juru (TM) koji pika na poslu na wordu i excelu boli kita što je u kanti, i što ti sad misliš da će njemu šef kupit Conroa? Kupit će mu najjeftinje a tko će to bit nego opet - AMD, istina u zadnje vrijeme su se malo razbahatili bili s cjenama na svom "glavnom" socketu ali izgleda da je zapravo svo vrijeme s754 bio glavni a ne s939 bar po dijapazonu procesora na njemu (nedostatak jeftinih semprona na s939) a sad su tek krenuli u rješavanje tog problema kad su vidjeli probleme sa plasmanom AM2...

Citiraj:

Autor mat
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.

Dakle ti misliš da bi bilo bolje da je složio gore npr Preccsota koji košta 3x više nego Bartona?

LARN81 20.07.2006. 09:48

Citam ovaj post i ne vjerujem kolko ljudi nemaju kaj radit u zivotu nego govorit ko placeni promotori od AMD-a ili INTEL-a...Ajde di dobijete te novce za reklamiranje? Ovo su price ko dal je bolji xbox ili ps2, a po meni bolje je ono kaj se bolje prodaje i cega ima vise na trzistu...npr. kaj ce mi xbox koji je hardverski superiorniji od ps2 kad 10 mojih frendova ima ps2 i svi medusobno razmjenuju igre,save-ove itd...A sto se tice Conroe-a da stvarno je superioran (da se razmijemo meni je i Intel i Amd dobar kupujem kaj mi pase trenutno) ali sigurno nebudem prelazio na njega zbog 20,30 ili cak 50% dobitka preformansi u igrama i aplikacijama. Uostalom kolko tu vas na forumu radi npr. u Photoshopu ili 3dmax-u itd? 90% igra igrice i multimedija pa se zapitajte o bilo kakvoj kupnji procesora i memorija i dal vam stvarno treba ili samo za showcase. : cheers2

yedwy 20.07.2006. 10:26

Citiraj:

Autor LARN81
A sto se tice Conroe-a da stvarno je superioran (da se razmijemo meni je i Intel i Amd dobar kupujem kaj mi pase trenutno) ali sigurno nebudem prelazio na njega zbog 20,30 ili cak 50% dobitka preformansi u igrama i aplikacijama.

E vidiš to si dobro rekao - 30%, 40%, 50%...

Neka je 50% bolji od AMD-a na istom taktu... To je ništa, to nije nikakva revolucija nego samo evolucija...

Da je 200% bolji e to bi bila revolucija...

A kolko vidimo - nije, a posebno ne u 64 bita u kojem je trebao biti još jači u odnosu na AMD nego što je na 32bita... : suicide

Citiraj:

Autor LARN81
Uostalom kolko tu vas na forumu radi npr. u Photoshopu ili 3dmax-u itd? 90% igra igrice i multimedija pa se zapitajte o bilo kakvoj kupnji procesora i memorija i dal vam stvarno treba ili samo za showcase. : cheers2

Tako je upravo to je poanta...

Ali kad "Moram imati najjače u kanti da se mogu grčit" (TM) proradi...

Ja kažem svima - ispod 4000kn investicije u kantu nećete imati ništa od onoga što gledate po tim testovima ako imate iole normalnu P4 ili P4D mašinu...

Isključeni oni koji imaju neki stvarno nov i mrak, mrak stroj na PentuimuD pa imaju ploču koja će podržavati conroe i ddr2 800 ili 1066 ram...

ante2 20.07.2006. 11:03

VIA ljudi VIA je proc kakav AMD kakav INTEL
VIA to je zakon : suicide
1 ne grije se
2 nije skup
3 zna racunat
4 nema ga se nigdje za kupit pa prakticki nista ne kosta

ps- je li neko zna gdje u hvatakupit via proc ? :confused:

Pomo 20.07.2006. 11:08

Citiraj:

Autor ante2
ps- je li neko zna gdje u hvatakupit via proc ? :confused:

Ima, kako nema, ali je integriran na ploču:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...89903817465077

mc_fish 20.07.2006. 11:33

Citiraj:

Autor mat
kao sto je meni jednom nicko napomenuo da nemam nikakvo pravo govoriti da je ijedan cpu loš, tako bih i ja sve koji imaju navode slične "usrani conroe" zadrže za sebe.

Conroe je revolucija, pomirite se sa time. najslabija verzija koja ce kostati 1600-1800kn tuce najbolje amd-ove fx-ove zasada. mislite da nece postojati Celeron Conroe koji će biti jednako prihvatljive cijene kao nekakvi Semproni, samo vece kvalitete?
486, Pentium, Pentium IV, sada dolazi Conroe. vristite vi da je AMD "prebio Intel" koliko hocete ali Intel je oduvijek bio, pa i sad je, kvalitetniji za rad na racunalu. nitko zdrave pameti nije nimalo zainteresiran za (vise-manje, bubam) 10% PC trzista koje OC-a i igra Oblivione, Quakove, FEAR-ove i slicne perverzije koje zahtjevaju neznam kakve CPU-e, meme i neznam sto ne. daj se sjetite svih onih firmi koje koriste pc za puno mocnije i zahtjevnije zadatke, vecina ih koristi Intel. zasto? jer je bolji u radu s aplikacijama tipa PS, Premiere, razno razni vektori, obrade zvuka, slike, videa i sl. to je i dokazano.
AMD je povecao prodaju iskljucivo zbog entuzijasta poput vas samih koji onda rade po razno raznim ducanima, servisima i sl. i slazu konfe za kucna racunala, ili pak ovako pisu po forumima i zacaravaju djecu tim "informacijama". sazaljenje nad AMD-om + bolja igrivost i OC-anje su stvorili "AMD revoluciju" u kucnim domovima. ne zato jer je Jura htio imat AMD-a. Vec zato jer mu je g. Vlatko Markovic slozio konfiguraciju sa svojim omiljenim procesorom od kojeg je doma napravio cudo.

AMD u problemima? nek je, bas me briga s moje strane. iskreno, sumnjam da ce ikada biti u problemima do te granice da ce ekipa dobivati nove proceve s njihove strane i da ce zaradivati puno puno novaca... tema je ponovljena, 156. put. dosta tog Intel Vs. AMD rata. ja imam Intel, ti imas AMD. Bas smo si super, lol.

objasni mi ovu hm izmisljotinu...ajmo ovak rec...svak proc je dobar AK RADI!!!to sto je neki bolji neki losiji...sve je pitanje ulozenog/dobivenog...

EOD i de lokajte ovu temu vec jednom jerbo je opet amd vs intel...

Bubba 20.07.2006. 13:41

Citiraj:

Autor ante2
VIA ljudi VIA je proc kakav AMD kakav INTEL
VIA to je zakon : suicide
/cut
4 nema ga se nigdje za kupit pa prakticki nista ne kosta

Buwahahahahaha, legendo! :D

No sada ozbiljno, VIA je trebala ispucati svoj CZA kao P4 klon, no to im nije uspijelo, nazalost. Esther je trebao donijeti 2GHz na Socket 370, no eto, ni to nije upalilo. Danas je najbolje sto od PC procesora mozes kupiti Ezra-T, ali koliko je taj procesor hladan, toliko je i ODVRATNO spor...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:29.