![]() |
Citiraj:
Samo neka mi ljude sto manje ili jos bolje uopce ne predlazu ta dobra rjesenja koja ukljucuju ovaj poluproizvod. Ili sam pehista, pa sam naletio na sesti defektni, or what. :rolleyes: |
Ja bi reko da nisi naletio, jer ni ja nisam bolje srece.Jest da je jedan ali brate mili itekako vrijedan.
|
Razgovor oko switcheva, kakav LOL. Pa sta mozda se da ono reflashati pa mu podesis firm i eto, reconfigured just for you ;-)
|
edit!
odusto sam od ove opcije Canyona i sl. uzet cu LINKSYS WRT54GC, ***************'ga. za 500kn sta nudi nije ni puno. sad u biti sve piknem u njega i onda spojim njega i ADSL modem i onda ce sljakat? |
Da :beer:
Samo ne znam kakva je to GC verzija? |
Citiraj:
|
Da, to sam zaboravio reci...gledaj da kupis verziju 4 pa ispod, 5 nemoj kupovat jer ga neces moci flashat...moze se i v5 ali milijardu puta kompliciranije i trebas kabel
|
Citiraj:
btw, v5 se može flešati bez kabla i procedura je prilično jednostavna: http://www.bitsum.com/openwiking/owb...?WRT54G5%5FCFE i da, u dućanu nećeš naći ništa osim v5/v6 |
Citiraj:
|
A jer WRT54 automatski sluzi kao switch ai nao AP, pa će mu jednostavnije biti nego da sad kod t-čkoma produzuje ugovor.
@Mailman, evo do sada nisam znao da se moze flashat bez kabla :) Tnx :beer: |
Citiraj:
a koliko ja znam verzija WRT54G je s***************ana, ne ova GC. |
Uzmi WRT54GL, s njim ne možeš pogriješiti. Ovo sve drugo zavisi od revizije do revizije, pa ti traži koja je dobra.
|
hmm? Pa i GL ima revizije? Ono, sve ispod 5 je dobro :p
|
nasao sam dosta reviewa obje verzije pa cu se doooobro informirat prije bilo kakve kupnje. sad su rokovi i nemam vremena. grrrrrrr..
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
G, GC, GS v5 i novije imaju vxworks... http://www.linksysinfo.org/ pa čitaj... |
Citiraj:
sve cu ja to procitat. sam da prodju ispiti. |
to ti nije good idea!!!
|
Citiraj:
Inace postoje i layer 3 switchevi koji su jos inteligentniji od layer 2 jer objedinjuju funkcije routanja. |
Citiraj:
edit: jos da si reko koji je 1 layer;) i koja 2 modela postoje:P |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
imam problem složit konfiguraciju sličnu ovoj na slici... Desktop koji je spojen s adsl modem/routerom (nije wireless) i notebook koji je bežično spojen s tim desktop računalom. Htio bih surfati bežično na notebook-u, ali mi ne uspijeva. Naime, nb ne pretvara name u numeričke adrese (DNS problem)! ADSL modem/router je cijelo vrijeme na net-u i ima lan adresu 192.168.1.1 Na tom subnetu desktop ima adresu 192.168.1.2. odn, ipconfig ispisuje: Ethernet adapter ADSL LAN Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Za tu sam konekciju napravio Internet Connection Sharing (ICS) za Wireless Network Connection, koji ima TCP/IP postavke: Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : Na notebook-u mi wireless ima slijedeće postavke: Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Notebook mi uredno ping-a desktop i gateway ip adrese (192.168.0.1, 192.168.1.1), te bilo koju drugu adresu na net-u, ali samo u numeričkom obliku. Ako pokušam pingati name address, onda dobivam poruku: Ping request could not find host …. U sve postavke (obe desktop konekcije i u notebook konekciju) ubacio sam adresu t-com DNS servera 195.29.150.3 ali mi to na notebook-u ne pomaže… Gdje griješim? Btw, evo i kompletni ipconfig /all za oba računala: desktop računalo: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : meedio Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : Yes Ethernet adapter ADSL LAN Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : SMC EZ Card 10/100 PCI (SMC1211TX) Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 Ethernet adapter Bluetooth Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth PAN Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : ASUS USB 2.0 Wireless Network Adapter Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 a ovo je od notebooka: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Viliam-z60 Primary Dns Suffix . . . . . . . : ice.hr Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No DNS Suffix Search List. . . . . . : ice.hr Ethernet adapter Wireless Network Connection: Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2915ABG Network Connection Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1 DNS Servers . . . . . . . . . . . : 195.29.150.3 Ethernet adapter Local Area Connection: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet Physical Address. . . . . . . . . : 00-... Ethernet adapter Bluetooth Network: Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth LAN Access Server Driver Physical Address. . . . . . . . . : 00-... pozdrav, viliam |
Koliko vidim imaš problem sa primary dns suffixom na laptopu. Mora biti isti kao i na desktop kompu, tj nebi ga smjelo biti.
Primary Dns Suffix . . . . . . . : ice.hr-ovog ice.hr nebi smjelo biti. To mijenjaš ovako: Open System in Control Panel. On the Computer Name tab, click Change. Click More Pod dns suffix obriši ice.hr, ostavi prazno i klikni na OK. |
hvala na odgovoru!
i ja sam o tome razmisljao (iako je to postavio sistemaš u firmi). obrisao sam i restartao nb, ali - nije pomoglo :( sad mi to izgleda ovako: Windows IP Configuration Host Name . . . . . . . . . . . . : Viliam-z60 Primary Dns Suffix . . . . . . . : Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed IP Routing Enabled. . . . . . . . : No WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No ali i dalje ne želi na web... pozdrav, viliam |
Ako je to u firmi onda ti taj isti sistemaš mora i riješit taj problem.
|
hmmm...
baš i ne mora, budući da doma koristim nb isključivo za svoje zadovoljstvo, a ne za posao. zato sam i tu, očekujem da tu ima znalaca koji bi mogli zaključiti u čemu je problem. nije moja konfiguracija toliko jedinstvena... viliam p.s.: ups, zaboravih napomenut da takvu situaciju imam kod kuće a ne na poslu... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |