![]() |
Citiraj:
|
hoće reći da za istu cijenu možeš kupiti intel cpu + mbo, i sdruge strane amd cpu + mbo. ali nije baš tak.
ja gledo baš za dual core konfu, nešto je skuplji amd, procesor im je way too expensive u odenosu na intelovi konkurenciju. asus 945 chipset + intel 920 je jeftinije od 3800 x2 + dfi ultra infinity... recimo da je mema tu negdje, malo je jeftinija ddr2. a ako ubaciš u intelovu konfu d805 kao najjeftiniju varijantu onda se stvari još više okreću u korist intela. u prilog tome ide i to da su intelovi dc procesori nešto pojeftinili, a amd je za sada spustio cijene samo single core procesorima. x2 serija je puno precijenjena. a da ne govorim o dvojezgrenim opteronima. |
dobro zboris...amd bi morao spustiti cijene da konkurira odlicnim intelovim 805/920 procesorima koji za puno manje novce nude isto sto i X2...
...ali dobro netburst je na zalasku...za 2 mjeseca tu ce biti core2duo , a onda ce se amd i intel upustiti u ljutu borbu |
Treba pričekat nove chipsete od Intela koji će 100% podržavat Conroe i slične, pa da vidimo :D
|
@Roberto: Upravo to sam mislio...iako je što ti kažeš još uvijek malo jeftiniji spoj mbo+cpu kod Intela nego kod Amd-a;ali za gorenavedenu kombinaciju...:)
@Phoenix: Mudro i ti zboriš,jer tek kada dođe taj Core2Duo će AMD morati malo više poraditi na svojim cijenama...i neka :) Nama krajnjim korisnicima bolji proc za čim manje pare :) Jedino šta sam još u prijašnjem postu naveo;a Roberto nije objasnio je sljedeće: Da su ploče koje podržavaju Conroe! -debelo preeeeskupe;i još dok kupiš njega...dakle u tom slučaju te izađe jeftinije AMD-ova jednako jaka konfa. ;) Nadam se da je sad sve jasno. :beer: |
Citiraj:
|
Ako bude zbilja brz koliko pricaju, onda ce bit skup. U suprotnom, ako ne bude bogzna brz, nece ni moc bit skup, jer tko bi ga onda kupio? Ploce sa podrskom za Conroe ce sigurno bit skupe...
|
Citiraj:
ali do tada će i on biti jeftiniji. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:01. |