![]() |
Nije mi jasno, zasto jednostavno ne uzmete neki jeftin Mikrotikov ruter i odjebete cijelu tu pricu sa telekomovim ruterima?
|
ja imam speedport kao primarni, a ZTE u ormaru stoji, zte je bolji?
animatrix kak znam jelv4 ili nešto drugo, ispod piše DEC 2013 |
zelim zadrzat router jer je moj, otkljucan i imam 2 komada.
10mbit ako radi stabilno je meni vise nego dovoljno dok se ne odlucim preci na nesto vise. meni je s555 odlican. wifi mi nije bitan. dali doticni ZTE ima mogucnost podesavanja naprednih funkcija kao port forward-a i da opcija ostane obzirom da je gofno zakljucano i da jedino tkoma ima admin pristup AFAIK. poz |
@mamutarka ako ti se dogadja usporavanje veze ili kad ga opteretis sa max uploadom pa ti "pukne" veza i nemos na net par minuta onda stavi ZTE, ima jaci wifi signal i nema tih nekih problema. iako sad ima i novi fw za speedporta koji bi trebao ispraviti problem na wifi.
novi ZTE je mislim iz 2014-e ili 15-e, ista je oznaka za njega kao i za staroga ali posto je tek ovaj mjesec krenio u opticaj, jos su rijetkost. @geronimo, te starije routere tehnicari ne uzimaju tako da ce ti ostati svejedno. za port forward nisam siguran, ali ako speedport ima,mora i zte imati, ako se moze, spremis si svoju konfiguraciju sa routera na pc pa ako i dodje do factory reseta, lako vratis sve nazad |
animatrix si siguran da ovaj novi firmware rješava wifi i to na speedpotru? do sada svaki fw nije sredio to
|
ne brine me da ce mi teh odnest routere pobogu. moze ih slobodno odnest ak mi daju posteni novi (citaj otkljucan). zelim imati otvoren router jer to je moje pravo i ne kuzim koji k provideri zakljucavaju to.
ako se radi o tome da su ljudi glupi pa idu prckat po postavkama pa naprave probleme i sebi i provideru onda neka sloze neki dokument koji ce ti dat da potpises ako zelis user/pass na router i nemas vise pravo na podrsku nakon njihove zica koja je spojena u tvoju kucu i gotova prica. tako svako moze izabrat dali zeli njihovu podrsku sto se tice postavljanja uredaja ili ne. meni sigurno ne trebaju. 100 puta vise cete mi vi ovdje na forumu pomoc i dat info nego oni. nemam iskustva sa speedportom osim jednog kod frenda (preko VIP) gdje postavka port forward nije ostala odnosno resetirana je kod prvog reseta routera. zasto, nemam pojma. nema smisla da se svaki dan logiravam u router i stavljam svoju postavku. radije cu kupit router svoj. dajte neku preporuku za router do max 300kn (4 ili 5 portova 100mbit, wi-fi (ne treba nista snazno jer je ionak uvjek na off)). |
pa koliko mi je poznato da je fw 38 izasao kao popravak wifi problema, sad ovisi o situaciji, nekome ce raditi bolje a nekome mozda nece pomoci. znam kako bi trebalo biti a kako je zapravo, neznam. ja recimo nemam problema sa wifi-em na svome.
@geronimo, nece ti se svaki dan resetirati postavke routera, to se radi u slucaju da nesto stvarno ne radi ili kad prijavis kvar netko iz szk ti to odradi daljinski. zato nista te ne kosta sejvati konfiguraciju na pc i miran si. |
Danas je delboy stavio neki novi fw za speedport, mozda poboljsa stanje
|
Citiraj:
|
nisam mislio na reset postavki/routera od strane providera nego njegov nekakav reset ili stagod da mu se desi pa da izbrise postavku koju sam mu stavio za port forward u rekordnom roku.
edit: fala raul |
nesto se kuha:
https://www.hrvatskitelekom.hr/nove-pogodnosti |
Citiraj:
https://www.telekom.com/media/media-...fa_2014/249156 |
http://forum.pcekspert.com/data:imag...ZVlOQR6iigD//Z
Molio bih iskusne da mi kažu koliko bih maksimalno mogao povući brzinu ako se odlučim za malo veću kod T-Coma?... Hvala unaprijed. http://i63.tinypic.com/23wlb3s.jpg |
Ja bi reko debelo iznad 50Mbita
|
Blizu si centrali, dobra margina.
Traži zahtjev za Turbo 50, trebao bi moći proći, ionako su svi 10kn/mj :D |
Hvala lijepa na odgovorima.
|
Meni bi trebao stići novi ruter od T-Coma za VDSL. Ako sam dobro skužio po postovima od zadnjih par stranica, T-Com trenutno dijeli slijedeće rutere
ZTE 931VII ili Speedport W724V Type Ci (T-Com) Znači ZTE bi trebao biti bolji. Još jedna stvar, čini mi se da T-Com hoće da mu vratim stari Siemens SX763 koji mi trenutno radi. Ja to ne želim, zar ga nisam otplatio u prethodnom 2-godišnjem periodu ugovora, a i ne želim i neću tehničara pustiti u kuću nego želi sam spojiti ruter u ovoj šumi kablova. Možda ga neću niti spojiti isti dan. još jedno, dok ne zatrežim da mi aktiviraju Turbo X0, novi ruter će uredno raditi na brzini 4/0.5 ? |
meni su isto rekli da vratim SX763, nema šanse, nedam ga. A već mjesecima nije nitko zvao u vezi njega tak da se nadam da ni neće
za ZTE pazi da bude ovaj noviji http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=814 |
sigurnije ti je ići na speedport.
|
Prilikom potpisivanja ugovora koji su sklopljeni nakon 2006. router je dan u najam i nije u vlasništvu korisnika. Za korisnike koji su sklopili router ranije, on ostaje u njihovom vlasništvu. A vjerojatno vas neće tražiti nazad
|
Magenta 1
Citiraj:
LINK |
S time da dosta oglašavaju taj "1". Danas me ujutro dočekalo preko cijele naslovnice jutarnjeg, i s prednje i stražnje strane a takva reklama košta kao sam vrag.
|
Citiraj:
znači banana, ovi u t comu onda ne mogu isporučiti 50m....koje fakin razočaranje... |
Citiraj:
|
@intern, 20Mbps je max na adsl-u, i sada imaš stari router.
Dobiti ćeš vdsl router koji može brže i moći ćeš 50mbps imati |
Citiraj:
e sad ako puste 50, a meni stigne 20, dal to znači da će mi ponuditi vdsl bez dodatnih troškova ili potpisivanja/produljenja ugovora? jer ništa nisu spomenuli za vdsl , samo su rekli kao pa mogli bi prema broju fix telefona dobiti 50 mb i da su poslali zahtjev za traženih 50... i šta sad da čovjek misli? |
Citiraj:
|
|
Samo nigdje nema cijena. Koliko košta taj paket?
Kao da moramo ponuditi podatke i onda će nam reći cijenu. Mislim, cjenkanje oko paketa se vršilo u T-Centru uvijek. Zašto cijene nisu javno objavljene... |
Cijena stvarno nigdje. Ocito im treba dati OiB, ime, prezime i broj na koji ce nas njihovi agenti nazvati. Smijurija :)
|
ja sam bas danas potpisao tu magentu 1, i uzeo onu 109 cm samsung smart tv, doc ce za koji dan, al nigdje ne mogu nac koji je tocno model
|
Magenta 1 pogodnosti mogu ostvariti novi i postojeći korisnici. Za postojeće korisnike najmanji uvjet za Magentu 1 jest da imate HT fiksne usluge i jedan broj s Najboljom tarifom.
nitko doma nema od t-com mobilnu tarifu,znači ništa?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Može neki detalj, što sve i za koliko mjesečno? |
Citiraj:
pa ja u kuci imam fiksni telefon, max adsl i max tv, mobilni internet i 4 mobilna broja, sve to objedinjeno sam u magenta 1, a tv dobijes ako uzmes onaj mob samsung J3, mjesecno 90-ak kn, a za 82 cm tv ne treba nista nadoplatit, a za 109 cm, jednokratno oko 600 kn, uglavnom za jedno 1000 kn mjesečno imam: - novi smart TV - max TV sa prosirenim programom i 30h snimalicom - 500 besplatnih minuta prema EU i 100-njak prema mob tako nesto sl. na fiksnom (iako fiksni vise nitko i ne koristi, al dzabe je pa ajd) - MAX adsl - 30 mbps / flat - 4 mobilna broja sa svim neograničeno (5000 min i 2 gb) - i eto taj samsung J3 - 4G mobilni internet 7 GB |
1000kn mjesečno? Dobro su neki rekli da je to samo za bogate a mi jad i bijeda nek idemo k vrapcu.
|
pa dobro jel čitaš ti da su u tome 4 broja, telefon, max adsl i max tv?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
I naravno ugovor 2 godine? :D
Koji tv točno? |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:04. |