![]() |
legendarna tema i korisni savjeti :-D evo samo da potvrdim nakon nekoliko mjeseci da adb 99% vremena radi kako treba kad ga na udaljenosti cca 2km od centrale ne guši max-tv (koji od nove g. ide preko satelita). i to dela u difoltnom rout modu, ne treba mu nikakav bridge. recimo, cijeli travanj sam imao točno rekonekcija koliko ima dana. možda je par puta onako veza usporila da se moralo resetirat, dva-tri puta u ovih pet mjeseci. tako da ga se ne trebate plašit. a kaj se tiče tih opcija za portove i sve slično, pa meni osobno najbolja plastika ikad. i obavezno utvrdite mtu, meni recimo ne smije bit veći od 1400 i onda je sve u redu.
|
Pozdrav!
Trebam vašu pomoć jer tekomovci ne pomažu. Imamo na poslu ovaj ruter i imamo problema. Dogodi se da svakodnevno (nekad i više puta) ode konekcija za internet. Znači, modem se ne restarta nego samo nestane pristup internetu. Nakon minutu konekcija se vrati. Prijavljeno t-comu par puta, oni samo jave sms-om da je problem otklonjen, a kod nas sve po starom. Probao sam naći dal je to do postavki 24h reconnectiona, al ih ne mogu naći. Jel znate di se to nalazi? EDIT: primjetil sam da se to događa nekih 5 minuta do 12. evo ss loga iz rutera http://i57.tinypic.com/igg409.jpg |
Prvo editiraj gornji post i stavi sliku u thumb.
Jel imate operativan VoIp ? Ako ne onda fino stavite SE555, otključani SX763 sa ugašenim remote - om i uživajte. Ako je u funkciji VoIp onda tražite zamjenu za SX763, obavezno prijava kvara mail - om kako bi imali pisani trag. Biti uporan i ako treba gasite router da "vide" da ne radi :) Po ovom dijelu loga izgleda da router ili remote pokušava nešto promjeniti / postaviti šta dovodi do errora, možda krivi podaci na acs serveru ili nešto drugo ... |
Citiraj:
Zapisi svoje podatke i napravi "factory" reset routera pomocu onog saltera u otvoru kraj USB porta. Za potpuni reset drzi stisnuti salter bar 10sek, dok ne zatitraju crvene ledice. (ponekad treba nakon 10sek pustit salter i ponovno ga stisnut na par sekundi) |
Citiraj:
|
A čim ti je tel. spojen u router i radi onda je VoIp aktivan (T-Koma izmislila IMS naziv).
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa upravo na to aludira kolega, ako nema (isključena je) klasične pots linije onda slobodno možeš izbaciti razdjelnik tj. linija direkt u router :fiju:
Možda se poboljša stanje sa internetom. |
Izbaci spliter van, nema potrebe za njim.
|
Ako neko moze pomoc... Imam taj ludi ADB router i kad god koristim Bluejeans (videoconferencing platforma), cim ukljucim shareanje ekrana ili video-feed, niko me vise ne razumije 3 rijeci sto sam progovorio... Nekad cak i audio sam po sebi pocne pucat po savovima i moram napravit reconnect... S obzirom da mi sve radi OK na BNetu routeru (Thomson), onda je valjda nesto do ovog ADB routera na TComu...
Ovdje su postavke kod Bluejeansa, no ne znam sta da napravim sa time u ADBu... Jel da ukljucujem QoS, Port Mapping ili nesto trece? Zadnji put sam imao problema sa pucanjem RDP linka, pa sam napravio port mapping i sad sve OK radi... Postavke za Bluejeans: Browser, Mobile app and Google video chat: - Outbound TCP Port 443, 5061 - Call Setup Signaling - Outbound UDP Ports 5000-5999 - RTP Media |
klasično rješenje - szk, dobar dan, dobar dan, maknite mi ovo govno od rutera iz kuće :D
|
Citiraj:
|
možda i ima, ali iskreno nakon iskustva sotim poluproizvodom bilo kakva patnja za bazično funkcioniranje je uzaludna.
dobiješ bilo kaj frajer će imati u autu... traži tomsona ili siemensa. |
OK, za Thomsona znam da radi kako spada jer ga imam na BNetu, pa cu onda to traziti...
|
iskreno po meni je siemens najbolji od svih, a i nabavno je najskuplji (jedno 5-6 puta više od adb-a).
|
Znaci Siemens preporucate? To bi se moglo ili dobiti od njih ili kupiti zasebno preko Njuskala, rajt? Mozda da ja to nabavim bez uplitanja njih, s obzirom da mi videoconferencing treba skoro pa dnevno, tako da mi ih se neda cekat tjedan dana dok dodju to sve preslozit. A tih parsto kuna kolko ce me kostat Siemens nece biti preveliki trosak.
Edit: Jel valja onda Siemens SX763? Ima ih po 100kn na Njuskalu? |
oke je siemens, ali i tomson... nećeš fulat.
možeš naravno uzet used, samo da je t-comov. |
Citiraj:
|
Pa ak uzmeš t-comov sve je plug n play što se tiče maxtva, nemaš brige s tim.
|
Nađoš privremeno riješenje za ovo govno.
1. Portable PC Laptop USB Mini Portable Cooler Cooling Fan Black DC 5V 2. http://www.pohrani.com/t/3A/BF/2npCd...8211618raw.jpg http://www.pohrani.com/t/H/MC/4sFpTa...8211628raw.jpg Inače, često se "zblesira", ono, sve lampice su "ok - green", ali trokut na LAN-u, nema internet konekcije, ne može se niti pristupiti rooteru, te ga treba isključiti na 2-3min. Nekad ni to ne pomaže - pa se PC mora rebootati jer ne zna dodijeliti adresu mrežnoj, ili se nešto drugo uzyebe, te ne radi nikako. Chipset na ovom smeću KUHA. Ovako se fino otvori, stavi se USB fan na njega (sva sreća on ima svoj USB konektor), postavi iznad i uključi. MILINA! |
ako je to tcomov adb onda si totalno omašio fudbal jer zamjenu sada nemreš dobiti, a mogao si komotno se požalit i dobiti drugi ruter (ne nužno novi).
|
Dobijao sam u zadnja 3 mjeseca 3x "novi" ADB pis-of-šit,
i sve što mi je kolega terenac rekao je "a čuj, kada oni gore odluče uzeti neki drugi brand, tek tad ti mogu zamijeniti za nešto drugo". S obzirom da sam dobar s njim (na mom području uvijek urgira isti), ma da sam ga čekićem otvarao - dobio bi novi kad poželim. Ali mogu ga sklopiti natrag i bit će isti kao i prije (dva vijka odozdola, ništa ih ne pokriva, a ostalo je na "klik"). Zanimljiva stvar - kada sam ga rastavio i stavio hladiti, i kad se pokazalo da je to riješenje - poslao sam mu mail, i dobio od njega odgovor: "Super, evo kliknuo sam si 3 ventilatora, hvala za preporuku i ideju." Tako da se ne brinem. A i planiram odyebat MaxTV i uzet si doma TP-Link TD-W8961NB. |
Tak si i ja planiram uzeti neki ne tcom ruter ali me muci kako podesiti da radi internet i diitalna telefonija
|
Mislim da je moguće staviti opet spliter, samo se treba čuti sa T-Hitlerom.
|
Znači samo treba zvati tšrot da mi opet uvedu spliter i onda mogu staviti router koji hoću? I meni već treći put šalju ovo adb smeće i svaki put ista priča, mogu net koristit pola sata max dok se ne pregrije.
|
Ne možeš se vratiti na splitter, odnosno analognu telefoniju nego koliko sam ja shvatio treba u T-com routeru napraviti PPPOE Pass-through za internet i spojiti drugi router na njega, T-com router ostaje za VoIP.
Ima topic negdje na forumu,samo treba potražiti. |
Ako to napravim ovo adb smeće mi se neće pregrijavati i net će raditi normalno?
|
Citiraj:
|
To je teško odgovoriti.
Što se tiče ADB-a, mislim da će i dalje kuhati. |
Ma dobio sam na nekavoj blesavoj nagradnoj igri preko facebooka ovo čudo pa bih ga htio iskoristiti i zato pitam. Pokušat ću izvesti to preko pass-a s adb pa ćemo vidit oće to funkcionirati
|
Hmm pitanje je koliko ćeš imati zadovoljstva sa 5GHz antenama.
To je super za primjerice SKW, jer njemu su 2.4GHz antene integrirane. S tim da ti to nije rooter nego AC, a ADSL ANNEX B model ti je ovdje. Inače, zbog VOIP-a sam malo u bedari, a i ne želim kupiti rooter koji podržava samo ANNEX B, nego i A, te sve druge standarde. Tako da se meni čini da ću ići na Planet IAD-200WB. Po potrebi se flashne firmware da radi u Annex A modu, i obratno. |
Citiraj:
Evo gledam sliku tvojeg nagradnog zgoditka , a pošto sam se godinama bavio radio uređajima i antenama uz dosta "home-made" nemogu nigdje naći objašnjenje što stavljaju toliko antena na hrpu kad jedna emitira sve druge su zagušenog prijema, i samo malo manje ako jedna radi na 2,4 a druga na 5GHz. Počeo sam vjerovati da to od tehničara u toj firmi traže ljudi iz marketinga bez obzira što toliki broj antena ništa ne znači osim prodaje naivnim kupcima koji misle da više antena znači bolji uređaj :nono: Priključenjem koaksa i izmještanjem antena na pozicije sa najmanjim međusobnim utjecanjem ( naprimjer omnice bi trebale biti jedna iznad druge na što većem razmaku) bi se dobio veći domet a i mogućnost da dvije antene koliko toliko nesmetano rade u isto vrijeme.... Mislim da je vrime da se pojave WiFi uređaji široke potrošnje a ne samo vojni koji bi radili na dvije frekvencije što bi omogućilo ful duplex rad kao kod LAN kablovskih mreža. |
Radi se o uređaju koji služi kao AP - prijem 5GHz signala i slanjem dalje na 2.4GHz.
Nije to ništa loše, i ne prigušuju se signali, jer rade na potpuno drugim frekvencijama, te svakako je moguće odrediti manualno kanale za svaku pojedinu antenu. |
- Dakle dvije frekvencije (banda) ...znači dvije antene se koriste :) ...ostale baci :fiju:
- Smetnje bez obzira na kanal ( npr ch1 i ch13 2,4GHz) na tih 15cm između antena su i dalje prisutne tako da nema šanse raditi optimalno sa dvije u isto vrijeme. - rad na dva banda (2,4 i 5Ghz) isto ima smetnje (sreća dosta slabije) međusobno jer se koriste frekvencije koje podlijžu "harmonicima" a najjači su *2, *3, *5 itd. ...da je sreće pa da ima dobar LC band filter u uređajima u što sumnjam. -Kad postoji smetnja u prijemu dolazi do ponavljanja paketa (frame) dok ne uspije pogoditi trenutak kad druga antena nije u emitiranju što rezultira smanjenom protoku podataka bez obzira na deklariranu max brzinu.. |
Ma šta će baciti ?
Ajde se malo informiraj kako se sada koriste antene kod wireless - a, odkad je u igri 802.11n 300 Mbps sasvim je druga situacija u odnosu na stari b/g. Kolega Volume je rekao da je dobio Archer C7 - AC1750 Wireless Dual Band Gigabit Router str. proizvođača > http://www.tp-link.us/products/detai...Archer+C7#down nadaj se da je dobio V2 - User Guide > http://www.tp-link.us/resources/docu...1910010809.pdf e sada ono bitno, dodatni info > http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr7500 slike unutra > http://blog.naver.com/ckdalsdk12/40208033303 Dakle, antene koje se vide (3x vanjske) su za 5 GHz Band, dok je 2.4 GHz Band pokriven sa 3x unutarnje (komadići late). Ako se ukaže potreba tek onda neka radi modifikaciju zamjene antena i pig-tail - ova a time i funkcije tj. banda. Vezano za stavljanje u funkciju, bolje da nije adsl na "ulazu" kako je netko sugerirao, na "ulazu" mu je wan port, neka prepiše podatke za PPPoE konekciju a u prvom routeru konekciju stavi na manual / izbriše parametre te aktivira Pass-Trough i na netu je. |
Ljudi hvala vam na odgovorima i savjetima. Taj archer mi još nije stigao, triba bi kroz ovaj tjedan pa ću onda to pokušati riješiti i vidit kako će funkcionirati...
Da vam iskreno priznam dosta pojmova šta ste napisali za mene je nuklearna fizika i nemam blage za šta neke stvari uopće znače :D Ali valjda neće biti problem uz te tutoriale, ako di zapnem znam di vas mogu naći... Već sam jednom imao N dual band router i nisam primjetio neke smetnje u signalu, odnosno da antene stvaraju šum jedna drugoj. Brzina i stabilnost su bili odlični na oba kata kuće. A koliko čitam po netu ovaj novi ac wifi je još bolji pa valjda neće biti problema s tim antenama |
Ono "baciti" je bilo karikirano..jer htio sam reći da će "n" mod ( MIMO) biti neiskorišten ako i drugi uređaji kojima se koristi u kući za wifi ( mob, tablet. smart-TV, laptop...) nemaju taj "n" mod. pa će brzina podataka biti ista kao kod "g" moda.
Slike uređaja i specifikacije sam vidio prije tvojih linkova. Činjenica da sa većom širinom signala (40MHz ) smanjuje domet mi je poznata iz dugogodišnje prakse, a i to da tolika blizina antena ima itekakvo ometanje ukoliko jedna emitira a druga prima signal i rekoh čak kad je jedna na 2,4 a druga na 5GHz. Zaključak moj bi bio da se razdvajanjem antena može dobiti na kraju svega veća količina podataka uslijed manjeg međusobnog ometanja ( ako netko hoće izvuć maksimum od uređaja). Kad mi zatreba da podesim postavke na nekom uređaju i zapnem...zovem tebe Nikky jer si tu daleko bolji od mene penzića iako još bar informativno pratim napredak IT tehnologije još od davnog commodora 64 :D |
Uf, C64 i "prvi" pc na kojem se radilo > http://en.wikipedia.org/wiki/IBM_Personal_Computer/AT (6 MHz Intel 80286) :stoopid: kad je to bilooo :fiju:
a vezano za pemziju, ni tamo ni vamo :D |
Citiraj:
Super uređaj, nema šta. Uveo net u vikendici, imam negdje višak TG782i pa ću staviti taj za prvu ruku... Firmware mu je PRGA4202N_HTC_2.1.1.0010 - main EDIT: Logirao se kao admin i u Settings >> Network connections mu ugasio Management, VOIP i IPTV pošto se ništa od toga ne koristi i zasad se čini ok. EDIT2: Ništa od toga, samo je malo duže izdržao. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |