![]() |
Naravno da moraš dizati voltažu, kad dizanjem multija povećavaš brzinu procesora.
|
Overclock e4300 100% !!!
eto probao sam ga malo dignuti, u 10 min sam toliko uspio, kad nadjem vremena, ici ce on jos gore :goood: http://img254.imageshack.us/img254/5...0100mh7.th.jpg |
pf, super rezultat
koj je to batch? |
e koji sam mulac, danas sam gledao na njemu, bilo je xx6bxx nesto tako, ali nisam zapisao, a zaboravio sam. kutiju nazalost nemam tako da ne mogu nista saznati dok ne skinem cooler dolje...
P.S. vazno da sam usao u klub 100%OC :D |
Citiraj:
|
ah, tek sam sad vidio pitanje. nisam stigao detaljno testirati, odigrao sam partiju cod4, izvrtio super pi. orthos i occt nisam vrtio jer nisam imao vremena, a sad sam vec vratio na 3,0 GHz, ne vidim smisla da se takav proc vrti na toj brzini 24/7...
|
samo jedno pitanje o e4500...
Do koje voltaže da ga diže.. 10 x 340 neće na 1.35v inače u biosu mi je namješteno na 1.3250 stock ali cpu-z i pc health u biosu piše 1.296 odnosno 1.3 |
Krkaj 1.4v+...
|
krkaj, da, moj E4400 nece biti stabilan na 3.2GHz ispod 1.4V... govno zedno :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Moj je za ovaj trebao 1.56V ... samo da otprilike vidiš koliko su zapravo gladni :) |
dignuo e4400 na svojoj srotarskoj ploci na 2.7 ... dalje neide... stabilno... drzim ga na nesto nizem taktu, netrebam sad previse kad ne gejmam... sranje od ploce :smoke:
|
kad ga clockam najvise sta ide , onda je na 2,69 i tu je stabilan... sta ipak nebi mogao vise od toga , iako je 945 chipset ?
i sry na duplom postu, moram sam bumpat da netko vidi... http://img242.imageshack.us/img242/8...ytuuej7.th.jpg lol, dal sam mozda doso do walla ? |
ja svog drzim na 273x11 (3.o ghz) posto m ije wall na 320 .ultra srot od proca..
|
ahhahahahahahahhaha
pa ja mislim da je zbog walla kriva ploca a ne proc... proc nema veze s tim... bar kolko mislim... a i taj proc nije srot... i ide puno vise na toj maticnoj,... bar do 3,8... |
Citiraj:
Sjedni malo, pročitaj nešto o dotičnim procesorima i vidi tko tu koga *ebe. |
ja mislim da je kriva ploca tj. chipset na njoj
|
i ja isto... jer ono clockam i uvjek je stabilan cak i na max clocku... no , dobro je, sad sam stavio d805 da vidim dal je s njim sve ok, i negdje oko 40 puta je sporiji od e4400 , tak da je sve u svemu dobro... :D
|
Citiraj:
|
sve to stoji, al ne vjerujem jednostavno da xulos nemoze klokat vise od 3,0 ... tu nije sigurno kriv proc...
|
Citiraj:
meni je recimo sa E4300 bio na 407MHz http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=214997 |
Reko sam mu neki dan da stavi multiplier na x6 pa da vidi jel pomaže.Nemogu nać podatak koji je najniži FSB wall ikad,ali sve je moguće.Osim toga,ako mene oči ne varaju,a ne varaju me,on ima x11 množitelj,tako da na više od 3GHz može sigurno.
Frekvencija je sigurno nikakva za tu ploču koju ima,ali za svaki slučaj,povisi zeru napon NB-u pa vidi hoće se šta riješit.Jesi probao stavit neku veću vrijednost,da se ne radi o rupi tu? Citiraj:
Citiraj:
Ring any bells? Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102374 |
da bar do 3,8... e4400 ide do 4...
|
Citiraj:
Uvjeren si da ide toliko? Daj ga Razeru na rundu grijanja pa cemo saznat. Ja ti velim da nema šanse |
Sve mu je potkrijepljeno linkovima.Nek nastavi dalje po svom slobodno.Očito da je propustio bitan dio u linku koji sam mu dao :kafa:
Allendale na 4?Za E6750 koji su zvijeri naspram tog za OC,drob ti iscuri da ga nategneš na 4 i to je lutrija. |
link sam tek sad vidio, al znam da je razer clockal e4400 za 100% pa sam zato pretpostavljao da i e4500 ide tolko...
|
pretpostavka je majka zajeba
|
ploca nije 100 % jer je ploca zvijer nego je moj proc zivi drek.. naso sam jos par linkova gdje proc ne ide vise .. ima jedan identicni nemoze preko 320 mhz fsb samo trazim jos link..
|
hm... neznam cemu vrijedanje doticnog ipak je dobar proc za sve kaj se treba...
|
Citiraj:
Izgleda da si jedini prokužio :D Citiraj:
|
@pcgameanalyser - prekini sa spamarom.
|
ne vrijedam doticnog nego kazem da je moj primjerak shrot.. nemogucue da ploca ne ide kad jedan lik iz svabije natjero na svojoj 625 ( ista takva) tako da ploca nije...
|
znam kolko je volti dao i znam da su gladni na visokim frekvencijama al meni jednostavno neide u glavu kak on nemoze dignut proc vise, no nvm, napisano je da spamam, a sve sta pisem ima veze s temom...
|
neide ni meni u glavu kako ne ide ali preko 320 nece dalje ni da mu dam punih 220 V. jednostavno nece...
|
Ne vidim čemu čuđenje u cijeloj stvari. Samo ovdje ste imali više prilika vidjeti koliko E4500 znaju biti loši za OC unatoč visokom multiju.
|
dobro eto ti si maher ali fsb wall na 320 to je stvarno cudno da moze ici tako malo :S (ajde da sam jedini pa bi rekao da neam pojma ali nisam.. :s )
|
Tema ima dosta postova koji mi se sad nedaju citati svi, pa nadam se da netko ne zamjera na pitanju koje cu postaviti, ako je vec bilo odgovoreno.
Do koliko otprilike u prosjeku idu E4500 procesori na stock voltazi da rade stabilno? Eto, kratko i jasno, ne morate pisati romane, nego samo me to zanima da vidim odgovara li mi vrijednost ili cu morati prckati po voltazama kada slozim SLI u roku tjedan, dva. Dajte mi broj, i to je to:chears: |
Zavisi sta podrazumjevas na def voltazu? kad u biosu postavim volte tako da mi i u winsima daje tocno def voltazu moj ide tocno na 3.0.( na p35-ds3r koja ima jako veliki drop def voltaza mi je bila 1.29 a inace je 1.325tako da sam u biosu stavljao na 1.36 da bude na ''defu'') .Znaci u biosu,ovisno o vdropu kad si namjestis voltazu tako da ti cpu-z ili neki program koji ocitava napon na procu pokazuje 1.325,onda bi ak je dobar primjerak trebao ic na 3 ghz
|
Citiraj:
|
OK, hvala:chears:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:54. |