|
![]() |
#1 |
Guest
|
Thorton problem, nije prepoznat??!
Uzeo sam Athlon2000+ Thorton. Oznake su AXDC2000DUT3C 1045596190128 AQZFA 0345WPMW Ne prepoznaje mi ga nigdje, pokaziva da radi na 1.4, odnosno, ko stari 1600+!!! HHEELLPPPP!!!!! I U AIDA32 mipokaziva daje to Athlon 1600+, ne moš virovat! Ni u Biosu ni u Windowsima.. Da li trebam stavit nanovo windowse, ili koju kitu? Stavio sam zadnji bios za ploču. UPOMOĆ! |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Pa normalno kad ti ploča ima stari chipset koji koliko mi se čini podržava 266 FSB a proc radi na 333. Za ovo nisam ziher. Nek netko od AMDovaca odgovori
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Ploča je Soltek DRV4, viakt266a, ali nije problem u tome, jer ovaj procesor valjda radi na 266FSB. Barem tako piše u njegovim karakteristikama.... On se da pretvorit u Bartona, ali to s ovim ne bi trebalo imat veze. On meni sad radi, i sve to, a u PCMarku2002 ga prepozna ko Durona 1.38!!!! WTF?! Anyone else?! |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
Imam na njoj novi Bios, odnosno zadnji koji se može skinut sa Soltekove stranice, a i taj Bios je star skoro godinu dana.... Ne kužim u čemu je problem... |
![]() |
![]() |
#6 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
E baš u tome. Star je preko godinu dana a tad se nije ni znalo za taj proc. Sve u svemu loše ti se piše. Probaj sam u BIOS-u namjestit množitelj i FSB pa vidi.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Problem riješen!
Uspio sam riješit problem! A kako? Tako da sam instalirao update Biosa kako su izlazili, jedan po jedan. Bio sam napravio grešku što sam stavio samo zadnji Bios, ali ne i onaj prije njega (a lijepo mi je pisalo na dnu stranice: to be updated periodicaly), i kad sam to napravio, evo ga lijepo prepoznaje, i da radi na 1.68Ghz! JUUPPII!!! Sad i ja imam konja za utrku! Dečki, FALA na pomoći! Imate ![]() ![]() ![]() ![]() I sada, što mislite jel se da napravit što od ovoga? Athlon2000+ Thorton. Oznake su AXDC2000DUT3C 1045596190128 AQZFA 0345WPMW Otvoren sam za sve sugestije.... ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Da se i to dosta! Dobr je kaj dela na 1,6V a ne na 1,65V Prvo: di si ga kupio? Drugo Modaj ga u Bartona Treće: Imat češ Bartona na 1,6V naponu Četvrto:Baci se na clockanje!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
Kupio ga u Vemilu, 550kn. S modanjem ću sačekat da kupim ploču, već izgleda imam kupca za moju (jel vrijedi 400kn - soltek drv4, barem cu toliko trazit, a ovaj ce izgleda dat?)... I sad sam opet u dilemi, u vezi nove ploče: Za 600kn, između ovih ploča: Soltek FRN2-L ( po netu pišu da je ploča skroz OK), onda, Epox 8RDA3l ili za ABIT NF7 za 680, a sve dalje treba dosta više love. Onda, tvoj savjet? .....vec vidim da ces rec ...... ABIT |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Aha. Daj mi reci što znači ono spp+mcp-t na nforce2 pločama? i ovo: koliko je dobar zvuk na tim pločama? u usporedbi sa Creative 5.1 Live! koju posjedujem... ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
S novim revizijama da jer podrzava i sluzbeno procesore s 200/400/FSB-om |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Slažem se 8RDA+ rev.2.1
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Guest
|
Citiraj:
Jel neka bitna razlika između Epox 8RDA+, 8RDA3+ i 8RDAL (ili I, ne vidim dobro). Nije mi potreban Serial ATA, i ostale piz.... Da je dobra za OC, i da radi brzo i stabilno.. Odnosno, da mogu izvuć iz ovog svog novog Thortončeka što više. Do kud bi on moga ić, a da radi sve ok? Nitko mi ništa nije rekao za zvuk na ploči, koje je kvalitete (prvenstveno za gledanje DVD-a? |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Ako ti ne treba sata, tata, data itd..... onda je jedini logican izbor EpoX 8RDA+, kosta oko 650kn u Ve-Milu i ima sve sto ce tebi trebat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
|
Ili 8RDA+ ili Abit NF7-s. mcp-t ti znači da ima SS, što je na razini tvoje CL 5.1 s tim da ti još manje zauzima procesor (čitaj ništa ) od CL 5.1. Ako te zanima 5.1 zvuk obavetzno ABIT-icu. Ima 5 izlaza za zvučnike + optički tak da nemreš mašiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
aj dobro, znači, što se tiče zvuka ne bi ništa izgubio na kvaliteti.. Koliko su u stvarnosti brži Sata diskovi, od ovih "običnih"? Jel se isplati uzimat skuplju ploču samo zbog toga? |
![]() |
![]() |
#24 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
8RDA+ rev 1.1 ima FireWire, SS zvuk i radi apsolutno stabilno na 200 MHz. Znam iz prve ruke ![]() 3+ nema SS, ali je možda bolji kloker, a 3I slobodno odmah zaboravi, umjesto SS ima duplu LAN karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
uzmi 8rda+,evo ti : Zadnje izmijenjeno od: tihomir. 04.02.2008. u 09:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |