|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ja volim viruse putem maila tako mogu ZA:SS isprobavati kolko je dobar,ne otvarati atachmente. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
ne znam kako taj virus funkcionira, no predlazem scan diska. procitajte clanak koji je fairy postavila, na dnu chlanka imate linka na vishe o tome i vodi vas na sophos stranicu. to je mali removal tool, koji chekira disk putem resolve commande. jednostavan za upotrebu, download --> run --> go
#4 |
Moderator
|
samo da napomenem kako se isti virus znao javljati u vishe varijanti, odnosno, sa razlicitim imenima. no ako imate updateani antivirus, znate dovoljno o sigurnosti, neche biti problema. ![]()
#8 |
kapetan Janez Ibrahimovič
Datum registracije: Sep 2005
|
Ali ako se širi isključivo mailom onda smo mirni. Nitko od nas nije toliko naivan da otvara mailove sa zvučnim naslovom. Vjerujte mi, dnevno dobivam 40-tak takvih mailova, pa mi nikad nije ništa bilo. A usotalom imamo do preksutra da počistimo ako se uselio. Sada sam gledao prilog u Dnevniku o njemu i kažu da je zaražen 14 milijuna korisnika?! Mogli su bar napomenuti da je vjerojatno ogromna većina lažna. |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
ad-aware te neche spasiti od virusa, znash? ![]() inache sto se tiche nyxema, u firmi vjerujemo da smo spremni. kako sam poslao pred nekoliko dana mail upozorenja svim korisnicima mreze (200rachunala), tako je stigla i obavijest iz sophosa o virusu. u skriptu je implementiran removal tool, koji ce prilikom paljenja racunala, sto danas sto sutra pokrenuti sami removal tool. rachunala koja rade bez prestanka su nazalost neprovjerena, no gajimo nadu da je isti korisnik prochitao mail i ruchno proshao disk. jel? ![]() ![]() javiti cu vam rezultate. ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma znam, salio sam se. Primam mail na outlook samo od pceksperta i frendova tak da tjedno primim 4-5 maila, a otkad sam presao na firefox antivirusi su ostali bez posla tak da sam ih sve maknuo i ostavio samo taj ad aware. Sta da se zivciram previse. Sve imam na dvd-ima tak da ako nesto i ude slijedi formatacija diska. Na disku imam manje od 12GB tako da to brzo vratim gore. ![]() ![]() ![]() ![]()
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hmn pa evo ovako avast se updejta svaki dan mini backup se radi svaki tjedan u nedjelju big backup svakih 6 mjeseci pa neka brise ako je uspio se useliti ![]()
#13 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: Nyxem?
Citiraj:
![]() Veoma zanimljivo, te nadasve pismeno. Ajmo dalje: ATTN: wvw.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/hi-tech/clanak/art-2006,1,30,virus_nyxem,8503.jl Veli: "Svi koji koriste PC trebali bi skenirati svoja računala prije 3. veljače, kada bi mogli postati žrtve opasnog virusa." E sad, ja ne znam, em koristim PC, em koristim Internete, al' mi ovi removeri uopce ne rade. ... Ahaaa. "Affected operating systems: Windows". Hm, sad je jasnije. Ali, recimo, ja znam korisnike na Interneteu koji ne koriste PC a koriste Windowse. Jamacno, ako je ovo nepismeno novinarsko izdrkavanje istinito (kao i mail kapetana Dragana, koji je Vesni Makaze za zivicu Ozbolt obriso cio hard, majku mu njegovu), stanoviti Marijan M., autor uratka na Jutarnji.hr, mogao bi dozivjeti hajku od bijesnih Alpha korisnika...
![]() |
![]() |
#14 |
8-bit Gen.
|
' Naj elegantnejše je skidanje : W32.Blackmal@mm Removal Tool ... te izbjegavanje dušebrižnika koji su voljni pomagati ako se usput instalira bas nešto od njihovih proizvoda. Detaljan opis vrste primitaka i njihovim naslovima/imenima niže u opisu svih detalja : >>>>> |
![]() |
![]() |
#15 |
8-bit Gen.
|
' NSA upravo preporuca najbolji alat za unistavanje ovog virusa : > On Location Lucijan Caric skenisanje < Sa svojim bahatim nastupom napasce sve viruse tako sto ce ih sve nazvati sarlatanima ! Nakon ovog crvi i virusi se povlace kao amebe na spavanju ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Krenu Bruce Lee, Rambo i Lucijan caric spasit neki PC od strašnog virusa dođu pred PC i dogovore se da prvi uđe Rambo i uleti on u PC i počne borba ratatatatatata bang bang Uskoro izleti Rambo sav skršen van i kaže: - jebo te koji virus i padne mrtav Zatim uleti Bruce Lee i čuješ haaaja ojaaa haaaajaaaa Izleti i Bruce Lee van i kaže: - jebo te koji virus i padne mrtav Sad uleti Lucijan i čuješ BUG, Sophos, jaaaa sam lucijaaaaan Sad izleti virus i kaže: - jebo te koja seljačina i padne mrtav |
![]() |
![]() |
#17 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
![]()
#18 |
bycod
|
omg rotfl ![]() BD :AVE:
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
do-bar ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Taj Lucijan bi i Chucka Norrisa spremio u Draškovićevu i jos bi mu dao demo Sophosa te vlastiti megamix CD. Tajnim putevima se uspjelo saznati kako CD sadrzi sve njegove kolumne iz Buga+tajni antivirusno oruzje .. PHE4R !
#21 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Dobraa
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
#22 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Sumnjivim putevima (revolucije?) dobili smo iz tajne tiskere prototip covera CD kojeg je Lucijan ustupio Chucku dok je Hitnom vožen u Draskovicevu. ![]() CD cover 01 Update: na nagovor Visagea stavljam i prvi prototip koji je takodjer nabavljen od strane doušnika. Ipak javljeno je kako je LC otkrio krticu te u njega implantirao novi virus kojeg svakog 2og u mjesecu brise vitalne organe. RIP Krtico ![]() CD cover 02
#24 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
#25 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
ok, ovo ste mogli i na svastari rijeshiti, ne? ![]() nego, sto se tiche virusa, we are fully prepared, a sada cemo vidjeti sto smo zaista uradili. ![]() ![]() statistika za cijelu firmu u zadnjih 12mjeseci: 88 virusa/trojana (neki su se pojavljivali na vishe rachunala, ali nema onoga shto uredno updateani sophos ne moze rijeshiti ![]() ![]()
#28 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator