|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Pokušavam instalirati winxp pro na konfiguraciji Athlon64 3200, albatron k8nf4x (nforce4) , 2x 512MB A-data, ati x700, Maxtor s-ata 250GB 16MB cache. Instalacija uredno počne ali pri prvom pokretanju kad se pojavi ekran za ulazak u windowse se zablokira. Jel ima netko ideju šta bi se moglo napraviti? Jel bi možda trebalo instalirati s-ata / raid drivere pri instalaciji win (ali nema ih na cd-u) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Nebi trebalo imati ulogu ako ga instalacija prepozna. Prvo sumnjaj na memoriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Meni se dogodilo par puta da je zbog ostecenog cd-a smrzavala instalacija.
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Stavio sam seagate baricu iz drugog kompa i na njoj je uredno instalirao win. Pokušao sam pomoću acronisa prebaciti sliku diska ali svejedno ne radi. Inače, isprobao sam tog maxtora na drugom kompu i radi bez greške. Jel moguće da je problem u tome što se matična i maxtor mođusobno kolju? Šta da napravim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam se čuo s tomatom i rekao sve kaj mi je palo na pamet i uspio ga nagovorit da stavi novi BIOS (nije njegov taj komp pa ga kužim) i sad čekam kaj će javit dal radi il ne.. Izgleda da taj maxtor neće više u moj komp... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
stavio sam novi bios ali opet ne radi. Idem po novi disk jer je to očito jedino rješenje... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
ako je OCano sta probaj vratit na default pa onda probaj. ja cim malo OCam memu is siga nece instalirat win.... svaki put stane na "intel ide...." i nejde dalje, vratio na 200x2 i instalirao bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Nije bio OCan nego je problem bio u disku. U servisu mi nisu znali objasniti šta je bilo nego su izmišljali takve gluposti da sam umirao od smijeha... Uglavnom proradio je i radi super. Hvala svima na pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja sam jučer završio sa instalacijom jednog AMD64 3000+ na Gigabytovoj ploči. Prvo memorija nije jer ga vjerojatno možeš dići u Safe mod, ako si uspio napraviti instalaciju do kraja. Barem sam ja mogao. Da je mema uopće se nebi dizao i nebi stao uvijek na istom mjestu. Prilikom instalacije pritisni F6 i skini sa stranice proizvođača drivere i stavi ih na flopy. Sa bilo kojeg drugog medija neče potegnuti drivere, a kažu da će flopy izumrijeti. Pogledaj u BIOS-u od kuda ti se boota-ju windoze. Ne tamo gdje imaš first boot CDROM, ... nego tamo gdje imaš pod točkom 1 2 ili 3, HDD Maxtor itd. To se prilikom instalacije zna spoj...ti. Trebalo mi je 3 dana da skužim kaj me je... Jer ja sam instalirao windowse pa se nekad znao smrznuti odmah nakon instalacije, nekad iza instalacije drivera od matične, a jedanput kad sam skoro sve instalirao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam neki dan kupio maxtora 200gb 16mb cache i lijepo ga spojio na ploču.... i krenem na particioniranje i formatiranje.... i 3 puta sam dobio blue screen, partition magic ne radi, disk managment ne radi... pokrenem instalaciju windowsa, jer sam mislio da ću sa njom riješiti formatiranje i particioniranje možda.... ali nakon pojavljivanja poruke "setup is inspecting your hw configuration.." ništa se ne pojavi, samo zabloka.... probam na drugom kompu... ne radi isto... reklamacija.... mislim da su ovi ovi maxtori malo u banani, te preporučam da ih se zaobilazi, a ja mislim da ću na seagatea preći makar imao 8 mb cahcea, barem radi kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znate šta sam ja napravio ![]() |
![]() |
![]() |
|
|