|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
miniDV i DVD kamere
zasto kupiti kameru koja snima na DVD medije a ne na miniDV?? dali se isplati uopce kupovati DVD kameru?? koje su joj prednosti a koje mane? konkretno me zanima sony dcr dvd-202 pozdrav!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ako težiš jednostavnosti koja za sobom povlači neke "probleme" ako želiš snimljeni sadržaj dodatno obraditi, onda je DVD prihvatljivije rješenje. Ja osobno nebih nikada išao na tu opciju, mini je po meni puno fleksibilniji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
probleme kao??? a jednostavnost, to uzmem dvd iz kamere bubnem ga u dvd plejer i radi??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako ti treba to i samo to, onda udri. Uostalom, čekaj nekog ko je isprobao oboje pa nek kaže svoje, ovo je ipak moje mišljenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Osobno sam imao miniDV kameru a frend mi je nedavno kupio DVD pa smo prije neki dan raspravljali koja je bolja. Zaključak je bio: DVD je praktičniji zbog mogućnosti čitanja na običnom kućnom DVD-u i što brzinom treptaja oka možeš pregledati bilo koji dio snimljenog filma. (nema nikakvog premotavanja trake kao kod mini DV-a.) I to bi bili svi plusevi DVD kamere. Minusi su što su u ovom trenutku u startu skuplje od mini DV kamere s istim funkcijama. Minus je i što se koristi DVD kapaciteta 1,4 GB. Na njega stane film od sat vremena ali je kvaliteta lošija nego na mini DV kameri. Vjerojatno je smanjen bitrate kod DVD kamere (da bi sve stalo na 1,4GB) pa se tu gubi kvaliteta. E sad, ti odluči šta je tebi bolje. Da ja kupujem kameru, ponovo bi uzeo mini DV. ![]()
![]() |
#7 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Kvalitet je smanjen već samim tim šta snima u mpeg2 direktno a ne u mini dv format. ak ti za film od sat i pot na jednoslojni DVD (4,38 GB) stane sat i pol Mpeg 2... Mozes odokativno lako vidjet kolko je više komprimiran out of the camera... Iako ne vjerujem da se to može primjetit, ali kod montiranja i ponovnog rekodiranja, mislim da moze vec bit uocljivo.... Citiraj:
__________________ |
![]() |
#8 |
Premium
|
a pikseli kakvu ulogu imaju u kvaliteti?? vidim na vecini kamera koje snimaju na miniDV je 800 000pixela a na ovoj dvd je 1,7m pixela....?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Jedino ako misliš koristiti kameru kao fotoaparat biraj ove s više megapiksela. Razlučivost od O.8 MP će biti dovoljno samo za male slike (640*480). EDIT: Nije pravilo da DVD kamere imaju više piksela. Imaš mini DV kamera od 3,3MP kao i DVD kamera od 0,8 MP.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 11.07.2005. u 20:23. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|