|
![]() |
#1 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
CrossFire bez master kartice
Smijeh - super za korisnike, ali jako loše po ATI. Zašto loše? Prvo kaj će imati manju prodaju, a drugo kaj je dokazano da s Crossfireom žele prodavati ljudim muda pod bubrege. Baš me zanima da li nVidia koristi sličnu spiku za SLI... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa već je neko vrijeme moguć bridgeless SLI ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
hmmm... jel oni nisu primjetili da im svaki drugi frame nedostaje? Ako nema compositing chipa, "master" kartica daje samo svoj frame, znaci samo AFR mode... znaci output izgleda ovako: 1. Frame sa prve kartice 2. nista 3. Frame sa prve kartice 4. nista etcetc... znaci zaglavljeni su u alternate frame modu...
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Jednog dana kad dođe taj Crossfire, možda proradi i sa R8500 ![]() Ne znam kome oni bacaju čarape u oči, taj crossfire je prezentiran a od proizvoda ni ž
![]() |
#7 |
PC Ekspert šerif
|
Ništa čudno, ATI je u zadnje vrijeme jako poznat prema tome što grzu više nego što su u stanju prožvakati. X850XT PE, X700XT, Crossfire, čipseti općenito... Pitanje je kad će pretstaviti R520. Koliko sam ja čuo, prije mjesec i pol TSMC je dobio sheme za proizvodnju čipova, ali je prvi batch ispao katastrofalno. Otud vjerojatno i odgoda predstavljanja čipa s lipnja na rujan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: CrossFire bez master kartice
Citiraj:
![]() Ali nećeš propustiti priliku i pljuvati po ATI-ju Vidio sam dosta ljudi koji ne propuštaju pljuvati po firmi koju ne vole-ali ti si stvarno rijetko neobjektivan. Nisam u ni jednom tvom testu pročitao da se žališ na Nvidia drivere, hrpa ljudi je imala problem stutteringa na 6xxx serijama, probleme sa igrama, sa reprodukcijom videa, VIVO, prošla je bila godina dana da nisi spomenuo prevaru sa HDTV i "PURE" videom, par mjeseci nije bilo ni P od PCI-E GT i ULTRA grafi, ali zato ne propuštaš priliku reći da "Ništa čudno, ATI je u zadnje vrijeme jako poznat prema tome što grzu više nego što su u stanju prožvakati. X850XT PE, X700XT, Crossfire, čipseti općenito... Za chipsete stoji, za XT stoji-ali zato vani ima za kupiti X850XT-PE svuda, ni približno nije "press edition" kao X800XT-PE. Nećeš propustiti spomenuti da je HDR luda điđa, maltene najluđa stvar od kad je prase rep zavrnulo-daaaa....nema AA ali nema veze...ali se bogme ne sjećam da si negdje spomenuo da se kad uključiš HDR koristi samo fp16, ne fp32...(Far Cry konkretno). Mogao bi nabrajati tako do preksutra.... Nije mi baš bistro zakaj se bacaš na svaku ATI-jevu slabost a glorificiraš Nvidiu??? Još uvijek vjeruješ da je OGL prednost Nvidie stvar moćne grafe a ATI-jeva prednost u D3D-u stvar globalne urote Billa i ATI-ja u pisanju novog DX-a ili...??? Citiram tebe. Daj budi malo objektivan, kaj ti misliš da mi koji i inače imamo ATI nemamo tu i tamo koju Nvidiu u kompu, da nema dovoljno normalnih ljudi koji će ukazati da nekaj nije dobro bio to ATI ili Nvidia??? Ne sjećam se kad je bilo slučaja da su driveri nekaj usrali ili ako je neka serija bila loša-a da mi na ATI forumu nismo ispljuvali "svoju" firmu, ali se isto tako ne sjećam ni da su ti ikad na Nvidia forumu upozorio ljude da neki driveri nisu stabilni, da imaju problema sa tom-i-tom igrom...itd... Jadno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
jelc :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: to je upravo razlog zasto ja cjeli pcekpert neshvacm toliko ozbiljno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
PC Ekspert šerif
|
Re: Re: CrossFire bez master kartice
Citiraj:
Jelc, ja tebe fakat ne kužim... Kaj nisam u ovom threadu rekao da su obadvije firme jadne zato kaj prodaju ljudima muda pod bubrege? Nikad se nisam žalio na nVidia drivere zato kaj se nisam imao na kaj žaliti. Naš testni softver je vrlo ograničen u odnosu na sve aplikacije koje postoje na tržištu tako da u većini slučajeva sudim po njemu. Jedna mi stvar nije jasna. Ako sami ljudi iz ATI-ja priznaju da bi im driveri mogli biti mnogo bolji, kako imaju problema, zašto naši komentari nisu meritorni? Ja ovo nisam pročitao na nekakvom forumu ili siteu nego sam čuo u razgovoru s ljudima iz ATI-a. X850XT PE se može kupiti svuda? Hmmm, pitam se zašto onda ATI-jev lik iz delepers relationsa za EMEA regiju (ne pada na pamet trenutno ime) sam kaže da imaju strašno loš yield s X850XT PE čipovima, a da ih uz to još gotovo sve pokupuje Dell. HDR je luda điđa koja po meni nudi bolje efekte nego AA. Da, problem je što nema AA budući da bi s uključivanjem AA uz HDR performanse pale u tri pm. Ak ATI može smislit nekaj bolje, tim bolje za sve nas. Glede urote...činjenica je da je nVidia jako popušila s solo brijama za vrijeme stvaranja DX-a 9. To vrijedi samo za FX-ice. GeForce 6 je totalno prerađena arhitektura koja je dizajnirana s DX9 na umu. Otud i PS3.0 koji tvoj veseli ATI, eto nema. Kaj se tiče foruma...ja se baš mnogo ne igram i nemam vremena za pokretanjem topica na forumu i bjesomučne rasprave (u što se ovaj topic inače pretvara uz pomoć tvog posta). Da sam naišao na kakve ozbiljnije probleme, pokrenuo bih topic. Stvar je u tome što nisam jer većinu vremena provodim u prozorima, a ne u igrama. btw. trenutno imam ATI-jevu grafičku tako da mogu prijavljivati samo probleme koji se tebi neće svidjeti. Da li to stvarno želiš? p.s. nije da ih ima, samo i dalje mrzim njihovu implementaciju dual-heada |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Re: Re: Re: CrossFire bez master kartice
Citiraj:
hmm... odi na beyond3d, gdje se okupljaju i ljudi iz ATIa i nvidie, i ljudi koji prave kataliste i detonatore, i omega je tamo, i jos 198316978 stvarno pametnih ljudi, i kada god hoces, u bilo koje doba dana stavi poll ko ima naprednije drivere, kladim se u 100 kuna da ce katalisti dobiti sa bar 80%...
![]() |
![]() |
#14 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() iako od svih stvari mi je najveća misterija ATI-jev A 64 PCIe chipset kojem manje više ni traga ni glasa tj. poštenim pločama s ovim chipsetom a predstavljen je toliko davno da su ga neki valjda već zaboravili ostalo još sve kako tako ali to mi fakat nije jasno mislim oni sad pričaju o nekakvim crossfire pločama a ni ove "obične" se nisu pojavile :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Eh, Beren da ti nisam još na Žderonjama napomenuo da je Nvidia izbacila nove drivere koji omogućavaju SLI bez bridgea- ne bih ništa rekao na "Baš me zanima da li nVidia koristi sličnu spiku za SLI" A to bi znao i dan poslije i da ti ja nisam to spomenuo. A sad se kao isčuđavaš i "baš te zanima...", ajde... Dobro znaš da je moje mišljenje to da već predugo furaš spiku o "lošim" ATI driverima a to bogme ne stoji, sve nakon R300 ide na bolje svakom revizijom. Kaj se tiče "bjesomučne rasprave" to neću komentirati, nisam dao ni jednu inormaciju ATI vs Nvidia koja je lažna i ne stoji, tak da... Očekujem da se na argumentiranu spiku i odgovori-argumentirano. I da, mislim da je krajnje vrijeme da se riješimo stereotipa kak je ATI bolji u D3D-u "tradicionalno" a Nvidia u GL-u zato kaj je ATI opet propustio poboljšati svoje loše drivere jer to ne stoji i nema blage veze sa istinom. Nit je ATI firma puna kretena koji ne znaju svoj posao, niti je Nvidia tak glupa da mogu napraviti brži D3D ali eto, ATI ih je opet zajebao... Svaki normalni korisnik koji ima ovu ili onu grafu je svjesan problema, dovoljni je otići na par jačih Nvidia ili ATI foruma i malo pročitati. Ali tu je spika da samo ATI ima problematične drivere, a Nvidia ne, e to mene smeta. "Otud i PS3.0 koji tvoj veseli ATI, eto nema." A-ha, koliko??? Četri igre??? Trenutno SM3 više pomaže JAČIM 6xxx serijama da neke operacije izvršuju BRŽE nego kaj ćeš zamijetiti neko jače poboljšanje u IQ-u. Isti kurac i kad se predstavljala GF3 serija ![]() Te pixel shaderi, te vertex shaderi, a trebalo je proći oho-ho dok stvar nije postala stvarno upotrebljiva. "imam ATI-jevu grafičku tako da mogu prijavljivati samo probleme koji se tebi neće svidjeti. Da li to stvarno želiš?" Naravno da želim, bez obzira kaj nisi isto delao i sa Nvidiom. Jer ako neki problem uočiš i pošalješ na : https://support.ati.com/ics/support/...ionID=737-1713 svi ćemo sa sljedećom revizijom drivera biti sretniji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Starije čipsete su navodno kupovali veliki sistem integratori i posao je išao dobro. Otud i shema da ih nema nigdje kupiti zasebno. Za Crossfire su rekli da će biti skoro te su najavili hrpu retail proizvođača koji će ga stavljati na ploče. Ja te nove matične ploče još uvijek nisam vidio. Ne znam, možda čekaju R520 da šibnu na tržište sve odjednom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |