Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.06.2005., 23:54   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Microsoft Acrylic

Microsoft je objavio beta verziju programa Acrylic, s namjerom da uzme dio tržišta koji drži Adobe sa svojim programima Acrobat i Photoshop.

Hmda... To nije uspjelo malo vecim frajerima od M$a na tom podruciju, no dobro. Uz to, koliko sam primjetio, program izgleda vise kao konkurent Illustratoru/Corelu nego Photoshopu.

Program podržava PSD i PDF formate i trebao bi prema riječima tvoraca, pružiti dostojnu konkurenciju na tržištu softvera ove namjene.

Podrzava PDF? Hm, nisam bas primjetio. Da, postoji mogucnost exportiranja u PDF ali taj feature na ukljucuje i rijec "podrska" za PDF. Dakle, kada treba unijeti PDF u projekt, sjedi i placi.

Program je baziran na Expression uratku tvrtke Creature House, čija je prava otkupio Microsoft 2003 godine i nastavio s njegovim razvojem. Reakcije mnogobrojnih korisnika koji su probali beta verziju su pozitivne, s obzirom da je projekt još u ranoj fazi razvoja.

Cekaj malo, projekt je beta, da bi 5 recenica kasnije bio u ranoj fazi?

Konačna cijena bi trebala biti osjetno niža od konkurentskih proizvoda, a program je dostupan za download s rokom trajanja od 180 dana.

IrfanView je mocniji od ovoga. Hm. Prvo, treba imati ogromna muda da kazes da zelis biti konkurent Photoshopu. Mnogi su tako pokusali, pa su dobili label "Ako ikada narastem, zelim biti Photoshop". Cini mi se da ce tako biti i s ovim bloatom. Sto me najvise cudi su te navodno pozitivne reakcije na program, koji je u sustini Paint s nekoliko opcija vise. Sve u svemu, ima toliko osnovnih stvari koje fale samo na prvi pogled, pa ovo cudo jedino moze biti spaseno ako se ovo "beta" nekim cudom pretvori u "pre-alpha". Jalovo, bezlicno, nefunkcionalno, slabo. Potrosite ~80MB na nesto drugo.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno