Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2005., 15:28   #1
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
DFI Ultra-D+ 3200+ Corsair veeeliki problemi

Imam DFI Ultra-D, Corsair 4400 (2x512) i 3200+.
Sistem radi katastrofalno (sve na defultu). Windowsi totalno nestabilni, otvorim Photoshop sistem se sruši...... Malo sam ga testirao i došao do poražavajućih rezultata.
Prime ne ide ni pod razno (navodno ima problema sa Winchesterom) pa recimo da nije ni toliko bitno.
Memtest pokazuje greške nakon osmog prolaza. Stavim jedan keks, sve je OK., stavim drugi opet dobro, stavim obadva sada radi. Nakon par sati probam ponovo, opet ne valja. Isprobao sam sve moguće BIOS-e.
Prije par dana je računao SuperPi bez problema. Sada javlja grešku i uopće nemože izračunati. Sa jednim keksom memorije radi, sa drugim ne.
Moja dijagnoza je da je jedna memorija u grešci (biti ću siguran kad posudim 2x512 od nekoga i isprobam). Problem je što mi sada jedan keks ne radi dobro. Sa samo jednim keksom (uvijek istim) ne prolazi Memtest (nakon 8. prolaza) i nemože izračunati SuperPi. Prije je taj keks prolazio na Memtestu, ali sada, pljuga.
Stvar je u tome da mi se problemi mijenjaju iz dana u dan.

Ima li netko sličnih problema
Corvin je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 19:32   #2
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
lol nesreco
izgleda da iams vise losih chipova na ramu neg dobrih...probaj ih stavit na 3 i 4 socket za rame...pa probaj ak nece...vrati ih i reci da ne valjaju....nemoj navodit neke teske probleme...il kaj aj znam...sam reci da se windowsi ruse a kad stavi neke druge da sve radi...pravi se jos malo i glup
probaj stavit nove biose ak su uopce izasli??

mc_fish je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2005., 19:35   #3
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ako sumnjaš na memoriju, isprobaj drugu pa ovu nosi na reklamaciju...baš i nema druge pomoči.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2005., 19:46   #4
LuXor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2004
Mislim da ti se ThePloča ne voli s memom, al' to je normalno (poznato je da DFI NF4 ne vole bash sve meme). Najbolje bi ti bilo (kao što je već rečeno) da reklamiraš meoriju.

@ ribafish (mc_fish): sumnjam da ima loshih chipova, ipak je to Corsair

LuXor je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2005., 20:11   #5
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Imam nekih novih saznanja. Keks koji radi probleme, na drugom kompu je vrtio testove 7 sati bez ijedne greške. Kada ga piknem nazad (samo njega) sistem se uopće neće dignuti kada je u 1,3 ili 4 utoru. Radi samo u 2 i to loše. Nikako mi nije jasno kako jedan keks radi bez nekih većih problema, a drugi me divljački sexa. Sve je izvjesnije da je problem u matičnoj ploči (biosu).
Bios je najnoviji (10.03), napajanje 550W Channel Well (čitaj Antec). Napajanje ima 20 pinova (na ploči 24) ali DFI ne preporuča
da se stavi konektor-konverter 20-24.
Staro 11.03.2005., 21:16   #6
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
iskljuci interleave + sve postavke osim 4 glavnih stavi na auto. ta memorija (4400C25) bez beda radi sa 209 biosom @ 2-3-3-6 1T no moze ti se desit da nece 1&3 neg 2&4 utore.
Staro 11.03.2005., 23:41   #7
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
Originally posted by LuXor

@ ribafish (mc_fish): sumnjam da ima loshih chipova, ipak je to Corsair
imas pravo
ps sad sam dobio novi nik?

Staro 12.03.2005., 06:01   #8
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Citiraj:
Originally posted by ozren
iskljuci interleave + sve postavke osim 4 glavnih stavi na auto. ta memorija (4400C25) bez beda radi sa 209 biosom @ 2-3-3-6 1T no moze ti se desit da nece 1&3 neg 2&4 utore.
ja i on imamo iste probleme samo meni rade keksi samo u 1 i 3 ,dalje
1 i 2 nece
2 i 3 nece
3 i 4 nece
???kako to rjesit
Staro 12.03.2005., 10:36   #9
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by smash3r
ja i on imamo iste probleme samo meni rade keksi samo u 1 i 3 ,dalje
1 i 2 nece
2 i 3 nece
3 i 4 nece
???kako to rjesit
Ja sam odmah piknuo SuperTalent u narančaste slotove i dela fino, izvadio nju stavio XMS 3500 Corsair, isto dela bez problema.

Eventualno da resetiraš BIOS pa probaš ponovno...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2005., 10:47   #10
smash3r
Premium

smash3r's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
nisam n iti dirao bios jos,samo sam namjestio za harde sve drugo je na defaultu

Oglas
Staro 14.03.2005., 15:26   #11
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Novosti:
Ubacio sam PC3200 Kingston value 2x512 umjesto Corsaira. Sistem se uopće neće dignuti. Kada ga stavim u 1 i 2 slot da radi kao single, radi bez greške i svi mogući testovi stabilnosti rade super.
Vraćam Corsair (u 2 i 4) i sada sistem radi nešto stabilnije nego prije. SuperPi sada izračuna svaki drugi ili treći put, a Memtest prolazi uglavnom bez greške. Problemčić je što se nakon Memtesta, prilikom ulaska u Windowse, restarta. I dalje nema teorije da uđem u npr. Photoshop. Izgleda da je previše tražiti od "najboljeg" procesora, ploče i memorije ono što mi je radilo savršeno još na Palominu, a o Bartonu da ne govorim.
Staro 14.03.2005., 16:14   #12
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Originally posted by Corvin
Novosti:
Ubacio sam PC3200 Kingston value 2x512 umjesto Corsaira. Sistem se uopće neće dignuti. Kada ga stavim u 1 i 2 slot da radi kao single, radi bez greške i svi mogući testovi stabilnosti rade super.
Vraćam Corsair (u 2 i 4) i sada sistem radi nešto stabilnije nego prije. SuperPi sada izračuna svaki drugi ili treći put, a Memtest prolazi uglavnom bez greške. Problemčić je što se nakon Memtesta, prilikom ulaska u Windowse, restarta. I dalje nema teorije da uđem u npr. Photoshop. Izgleda da je previše tražiti od "najboljeg" procesora, ploče i memorije ono što mi je radilo savršeno još na Palominu, a o Bartonu da ne govorim.
Prije nego kaj počneš pljuvati po ploči-mogao si malo proučiti linkove koje smo postali na overclocking forumu baš za tu DFI.

A čisto sumnjam da si i malo bolje proučio manual na CD-u.
A ako je slučajno neispravna jedna komponenta-ne možeš za to kriviti sve ostalo.

Po mom iskustvu-proc baca greške ako mu fali napona, ili memi, ili chipsetu ili...
Meni uglavnom dela sve, stavio sam samo prvi beta BIOS.
Rađe napiši koje su ti postavke i voltaže za proc, memu, LDT, ...
Staro 14.03.2005., 16:55   #13
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Moram napomenuti da nisam od jučer i da mi to nije prvi PC. Priče o voltaži i sl. usmjerene su na krivu adresu. Proučio sam daleko više linkova i foruma i FAQ-a nego su navedeni u dotičnom postu.
Normalno da sam isprobao na svim prihvatljivim naponima (proc do 1.7, mem do 2.9 ........), normalno da sam isprobao sve moguće biose, sve moguće postavke u biosu,itd. itd. da ne nabrajam dalje. Kako to da ima dovoljno napona kada radi kao single,a nema kada radi kao dual.
Ipak moram dodati da ukoliko se daju toliki novci sve bi trebao proraditi i na potpuno standardnim vrijednostima. Nemaju svi ni znanja ni vremena da "isprobavaju".

Zadnje izmijenjeno od: Corvin. 14.03.2005. u 17:05.
Staro 14.03.2005., 22:57   #14
Jelc
Super Moderators

Neki dan je izašao zadnji službeni, probaj njega
Uštekao si onaj molex konektor u ploču?
Staro 15.03.2005., 20:46   #15
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Odnio sam u Links ploču, memoriju i procesor. Dijagnoza je: loša memorija. Moram osobno razgovarati sa serviserom koji je to radio jer mi nikako nije jasno kako to da se sistem nije uopće dizao sa Kingstonom. Moguće je da je loša i ploča i memorija, možda je upravo MB skurila memoriju. Ali opet, kako ta ista memorija ( i Corsair i Kingston) rade kao single channel.
Isproban je BIOS od 10.03 (onaj prije podnevni i korigirani popodnevni). Uštekano je sve što se može uštekati.
Staro 15.03.2005., 21:22   #16
Jelc
Super Moderators

Ufff, za popizdit, kupiš sve novo i onda te tako zajebava...
Staro 11.04.2005., 14:33   #17
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Konačno stigla memorija (nakon 4 tjedna). Sve radi stabilno. Proc nije bogzna što jer neide preko 2500 bez obzira na voltažu.
Trenutno proc radi na 9 x 275 (2475) i mem. na 550 (2.5x3x4x6).
3DMark03 neide preko 9300 (ipak se radi samo o 6600 GT)
Staro 11.04.2005., 22:57   #18
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Proc si digao 25% sto bas i nije malo.

Citiraj:
Konačno stigla memorija (nakon 4 tjedna). Sve radi stabilno. Proc nije bogzna što jer neide preko 2500 bez obzira na voltažu.
LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2005., 01:46   #19
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Kako da covjek komentira ovaj post?
Pljujes po ploci -ispadne da je memorija kriva, dignes procesor za vise od 500Mhz i nisi sretan, Imas bolji score u 3D Marku od 90% korisnika foruma i mozes vrtiti sve najnovije igre no to nije dovoljno dobro.
Neznam, mozda ja nisam shvatio -mozda si to htio napisati tako da izgleda saljivo- jer u protivnom ispadas prepotentni hvalisavac (necu napisati nista "teze" da ne ispadnem bezobrazan).
Staro 15.04.2005., 08:54   #20
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Citiraj:
Originally posted by E.T.
Kako da covjek komentira ovaj post?
Pljujes po ploci -ispadne da je memorija kriva, dignes procesor za vise od 500Mhz i nisi sretan, Imas bolji score u 3D Marku od 90% korisnika foruma i mozes vrtiti sve najnovije igre no to nije dovoljno dobro.
Neznam, mozda ja nisam shvatio -mozda si to htio napisati tako da izgleda saljivo- jer u protivnom ispadas prepotentni hvalisavac (necu napisati nista "teze" da ne ispadnem bezobrazan).
Nisam pljuvao po ploči, a ni po ostalim komponentama, samo sam se žalio na njih. U prvom postu sam napisao da sumnjam na memoriju.
Procesor nisam digao za više od 500 Mhz. To je prosječan rezultat, jer neki primjerci idu na 2700.
Ukoliko imam bolji skor od 90% korisnika foruma vjerovatno imam i bolju konfiguraciju.
Uopće ne igram igre. Zadnju koju sam odigrao je Warcraft 2 (kad je izišla). Trebam brzi PC za druge stvari.
Očito nisi shvatio.
Staro 15.04.2005., 18:42   #21
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:

hm ako to zoves ne hvalisanjem...kaj se imas uopce zalit...si dao mozda prevec para za tu konfu? 25% ti je premalo OC-a?
Citiraj:
Konačno stigla memorija (nakon 4 tjedna)

kaj svaki shop ima beskonacne zalihe sveg i svaceg sam za tebe?
ili mislis da si nesta vise???
Citiraj:
Ukoliko imam bolji skor od 90% korisnika foruma vjerovatno imam i bolju konfiguraciju.

kaj si ono reko o ne hvalisanju?
Citiraj:
To je prosječan rezultat, jer neki primjerci idu na 2700

ovo je ipak hrvatska
Citiraj:
Trebam brzi PC za druge stvari

ako trebas brz komp ne kupujes "srot" komponente(kako si ti neke nazvao),te ne OC-as jer to naravno utijece na stabilnost...nego kupis vec nes sto "valja" cim se ubaci!!!

Citiraj:
necu napisati nista "teze" da ne ispadnem bezobrazan
sry kaj te citiram al ja ocu...stvarno takve ljude ne podnosim koji se zale na sve i ocekuju da sve odma ide na max da sve kaj kupe mora biti u redu i najbolje od najboljega...kad kupis novi auto ga ne vozis odma na max jer ces mu razvalit motor...mislis da je s kompom isto?svako ko zna nes o kompu nece se odma prvi dan cim sastavi komp bacit na oc neg ce pokrenut burn in,torture testove itd da zagriej proc da ga "osposobi" za dobre rezultate...
kao sto rekoh mozete se sad ljutit na mene kolko ocete...al ovo mi stvarno ne "pase" za zeludac...kako bi ovaj forum izgledao da svi tak postaju...
ps zasto si uopce pitao za podrsku/help i zasto su ti ljudi tu postali svoja misljenja ako ih nisi kanio slucat tj pratit?
jos jedna isprika al fakat mi je puklo:mad:

Staro 15.04.2005., 18:45   #22
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

da ne zaboravi sve ti je radilo na defultu sto proizvodac garantira...

Staro 15.04.2005., 19:18   #23
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Citiraj:
Originally posted by mc_fish
da ne zaboravi sve ti je radilo na defultu sto proizvodac garantira...
Nije mi baš jasan razlog za pljuvačinu po meni.
Moj prvi post počinje sa slijedeće 2 rečenice
"Imam DFI Ultra-D, Corsair 4400 (2x512) i 3200+.
Sistem radi katastrofalno (sve na defultu)."
Očito nisi dobro pročitao dobro jer tvrdiš suprotno.
Staro 15.04.2005., 19:36   #24
Konan
Banned

Konan's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Citiraj:
...kad kupis novi auto ga ne vozis odma na max jer ces mu razvalit motor...mislis da je s kompom isto?svako ko zna nes o kompu nece se odma prvi dan cim sastavi komp bacit na oc neg ce pokrenut burn in,torture testove itd da zagriej proc da ga "osposobi" za dobre rezultate...
kao sto rekoh mozete se sad ljutit na mene kolko ocete...al ovo mi stvarno ne "pase" za zeludac...kako bi ovaj forum izgledao da svi tak postaju...
ps zasto si uopce pitao za podrsku/help i zasto su ti ljudi tu postali svoja misljenja ako ih nisi kanio slucat tj pratit?
jos jedna isprika al fakat mi je puklo:mad:
Usporedba ti je fakat: više je sličnosti između auta i jedrenjaka iz 19 st. nego između auta i kompa. I proc se ne treba razrađivati ni "zagrijavati i osposobljavati za dobre rezulate".

A tebi ne bi bilo glupo čekati memoriju 4 tjedna?

Athloni u prosijeku idu na 2.6 tako da je OC malo ispod prosijeka.
Konan je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2005., 20:00   #25
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

zato jer ti je receno kako da rijesis taj prob...
inace ajd ti sa ganz novim autom vozi na max pol sata...pa mi reci kak je bolje???
a u vezi kompa...kad napravis burn in postizes = ili veci OC na istoj voltazi pa mi nemoj govorit kako burn in ne valja il kaj vec

4 tjedna je puno...al ajd reci kolko se ceka 6800 ili x800/x850 kad se rasproda? malo vise od 4tj...a znas zas?zbog manjak na trzistu ipak smo mi hrvatska...pa molim lijepo...

i gdje to idu procevi prek 2.6?tj kod koga...(struka i iskustvo)
dakle

sry mozda sam malo prereagirao sry na tom al ono to kaj ti proc nejde vise od 25% OC-a...ili kolko skora...
evo preporuka...imas burn in za memu i cpu....stavi ga na 1-2 dnevnog przenja i vidjet ces kak ide

inace onaj ispad je bio zbog nalika na post...kao gore navedeno(25% skor itd)

Staro 16.04.2005., 21:24   #26
Corvin
Premium

Corvin's Avatar

Citiraj:
zato jer ti je receno kako da rijesis taj prob...
inace ajd ti sa ganz novim autom vozi na max pol sata...pa mi reci kak je bolje???
a u vezi kompa...kad napravis burn in postizes = ili veci OC na istoj voltazi pa mi nemoj govorit kako burn in ne valja il kaj vec
Nisam našao niti jedan post u kojem mi je rečeno kako da popravim neispravnu memoriju.
Proteklo vrijeme PC je cijelo vrijeme radio, istina samo sa jednim keksom Kingmax-a (DDR-433). Normalno da je radio na tvorničkim postavkama i vrtio je cijelo vrijeme hrpu raznim BurnIn,
Memtest, SuperPi i ostalih programa. Ako smatraš da je period uhodavanja od 4 tjedna premalo onda???
To što sam relativno razočaran OC i to sam iznio na ovom forumu,
pa gdje je greška. Dosad sam imao dojam da ovaj forum služi za izmjenu podataka, rezultata, mišljenja,savjeta.....
Da ti uspiješ OC isti procesor na 2.8, meni nebi palo na pamet da se time hvališ (iako bi imao razlog).
Staro 17.04.2005., 00:08   #27
LAcy
Pink Floyd fan
Moj komp

LAcy's Avatar

Cool down, ja sam samo komentirao da OC od 25% uopce nije los. To sto su neki dobili vise uz bolje hladjenje nemoj uzimati k srcu. Kao sto je netko napisao proizvodjac garantira rad na nazivnim vrijednostima a sve ostalo je bonus. Isto tako su ti decki pomogli tj. potvrdili tvoje sumnje da ti nevalja memorija, a to sto si cekao 4 tjedna, ha je*ga balkane moj
I da, malo si u par trenutaka bahato izletio s nekim izjavama sto je ocigledno nekima diglo zivac il' si bio lose srece pa si ih nasao u pogresnom trenutku.
Ajd uzivaj, prati forum, mozes stosta nauciti, saznati, nasmijati se i tako... nije lose kad se naviknes. Ima nas svakakvih, ali smo u nacelu svi jedna mala slozna (cudna) zajednica

Citiraj:
Nisam našao niti jedan post u kojem mi je rečeno kako da popravim neispravnu memoriju.
Proteklo vrijeme PC je cijelo vrijeme radio, istina samo sa jednim keksom Kingmax-a (DDR-433). Normalno da je radio na tvorničkim postavkama i vrtio je cijelo vrijeme hrpu raznim BurnIn,
Memtest, SuperPi i ostalih programa. Ako smatraš da je period uhodavanja od 4 tjedna premalo onda???
To što sam relativno razočaran OC i to sam iznio na ovom forumu,
pa gdje je greška. Dosad sam imao dojam da ovaj forum služi za izmjenu podataka, rezultata, mišljenja,savjeta.....
Da ti uspiješ OC isti procesor na 2.8, meni nebi palo na pamet da se time hvališ (iako bi imao razlog).

Gigabyte Z170MX-Gaming 5 LGA1151
Core i7-6700K LGA1151 Skylake
Thermalright Le Grand Macho RT
Patriot Viper 4 Series DDR4 64GB (4 x 16GB) 3200MHz
RTX 2080 TI 11GB GDDR6
Samsung 850 EVO M.2 1TB SSD
Samsung 32" (2560x1440) CHG70 Gaming Monitor with Quantum Dot
MacBook M1 Pro
MacBook Air M2
Moto Edge

LAcy je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2005., 15:58   #28
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

receno tj ukazano ti je na to ad ti ram ne valja i da ga zamjenis...isto tako ti je receno da ako ne radi na spd tj tvornickim postavkama da ram en valja i da ga ides reklamirat...4 tj je dost cekanja al zbog manjka proizvodnog kapaciteta ti je trebalo biti jasno da moze doc do toga...ipak je ovo balkan,a posto nemamo najblistavije ugovore sa takvim firmama(poput corsa,ocz-a i ostalim vodecim it firmama) kao npr dell ili IBM koji dobivaju veci dio proizvoda nema za ostatak trzista a mi smo negdje na dnu liste za isporucavanje... ak te bas zanima 3200+ sam digo na 2.7 na 2.8 nije bio bs stabila i pokoji put nije htio butat...inace sve iznad 15% OC-a ti je jako dobro
Citiraj:
da, malo si u par trenutaka bahato izletio s nekim izjavama sto je ocigledno nekima diglo zivac il' si bio lose srece pa si ih nasao u pogresnom trenutku.

ja ti se jos jednom ispricavam zbog onakog ispada...al sto stoji stoji

Staro 19.04.2005., 02:38   #29
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Slazem se s tobom mc_fish i LAcy-om al neznam zasto si mene citirao:citat citata :
"necu napisati nista "teze" da ne ispadnem bezobrazan" :confused:
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno