|
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: OCZ ModStream 520W PSU - profi do daske
Citiraj:
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Re: Re: OCZ ModStream 520W PSU - profi do daske
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
JDM
|
Re: Re: Re: Re: OCZ ModStream 520W PSU - profi do daske
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
ako zelis najbolje, onda postoji samo jedno napajanje: PC Power & Cooling 510 Deluxe nazalost, za PCP&P kod nas nitko nije niti cuo....
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() znam da sam o tim napajanjima s nekim sa foruma razgovarao na kavi...tak da nas ima ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
#1 ako ides SLI i debeli OC onda ti peak od 650W koje daje ovo napajanje pase #2 ovo napajanje nudi daleko najstabilnije napone #3 to kaj nema svjetleci ventilator i armani dizajn stvarno nije minus #4 PCP&C je kvaliteta u nivou Rolsa... sto za osobu koja hvali PC-Chip plocu fakat nije
#10 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
da mozes ouverklokirat na njemu. Svako napajanje koje se drzi ATX specifikacija ima stabilne napone, inace nikada nebi prosao QC. Citiraj:
Citiraj:
Hmda, Rols i PC hardver? Dzizus, pocinje mi se svidjati ovaj forum...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
PC Ekspert
|
Citam tvoje postove od kad si se pojavio i sve mi je jasnije da si jedan od onih koji su pobrali svu pamet svijeta i o svemu znaju sve... tj. bar si tako mislis. no, to je tvoj problem - veliki ego i slicno je na tebi da obuzdas. ono sto je meni pak najsmjesnije je tvoj patronizirajuci stav u smislu "ti sigurno nisi vidio ovaj workstation/server blah blah osciloskop blah blah ti glupi overklokeru koje ja prezirem blah blah" - s takvim stavom ne bus daleko dogurao. No, to sto ti mislis da jako puno znas nije srz problema. Problem je sto ti mislis da imas Bogom dano pravo da pljujes po ostalima - e vidis, nemas ga. Takvo tvoje imbecilno ponasanje rusi atmosferu na ovom forumu za mnoge. Sredi se pls jer takav nacin komunikacije nije dobrodosao.
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 31.12.2004. u 21:12. |
![]() |
![]() |
#13 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Popio svu pamet svijeta? Zasto takav obrambeni stav i linija manjeg otpora? Kao sto vidis, postoje mnoge grane ITa koje cijenim (osim Ouvrklouka, no dobro) u kojima me ti, Pero, Djuro ili Stevan mozete potpuno deklasirati, popljuvati i natjerati me da se pokrijem usima i posipam pepelom. No za neke stvari, takvo sto jednostavno ne zelim dozvoliti. Citiraj:
90% napajanja radi se po jedno te istom layoutu. Komponente su u svima i onako i ovako Chipoteka klasa, jer drugacije ne bi imalo smisla. Jedine razlike koje se mogu naci je u debljini bakra, masi transformatora i pasivnim hladnjacima. Kao sto rekoh, druga stvar su "ona" workstation napajanja. koja cjenom obicno ne premasuju ovo tu, konkretno, ali im ta cjena stoji. Ako ikada dodjete u posjed tog Pc-kakovec napajanja, drage volje cu nazicat nekog iz Rudjera, Tesle ili ETFa da napravimo posteni test tog napajanja, i da vidimo zasto bi on bio bolji od necijeg Chifteka, recimo... Citiraj:
Naravno, jos uvjek imate isti sindrom, a to je da na zustru argumentiranu provokaciju ne znate odgovoriti jos jace. Ja nemam nista protiv da me razbucas argumentima, potrgas ko peder Plejboj i zacepis mi usta jednom za svagda, no to nitko od vas ne radi, nego me vrijedjate svojim nedjelovanjem, moralnim prodikama i cinjenicom da sam gost kojeg, ukoliko vam smeta, mozete odstrijeliti. Nisam vidio da to radite s ostalim clanovima koji nisu dio PcEkspert tima, prvenstveno zbog ovog zadnjeg djela (jer je normalno da se ukljuci i pokoja emocija, ako to ne prijedje na klasicni "Moj tata je veci od tvoga"), buduci da se svi boje da ce ih strasni cika moderator, strah i trepet Foruma zgromiti, zatvoriti thread, silovati im pas i izbusit gume na biciklu. Tu, iznimno cjenim kolegu Raka, koji je definitivno ono sto moderator treba biti. Bilo kako bilo, sve najbolje u novoj 2005. godini, i nemojte kaj zamerit, nisam ja tako los kao sto se cinim. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
PC Ekspert
|
Problem je u tvom stavu da mi nismo culi za stvari poput osciloskopa, itd itd... Jesmo, itekako jesmo, isto kao sto znamo za jednu nauku koja se zove fizika. Ono sto je nazalost problem jesu resursi, tj. pristup stvarima poput osciloskopa, autotransformatora, itd itd. Bez njih je malo teze ispitat neke stvari. No, mi se trudimo nekako to sve sklepat i sredit stvar. I kad to budemo imali, bit ce i dobri clanci. A ne kao onaj u Bugu koji su radili FER-ovci koji nisu skuzili da medju testiranim napajanjima imaju 3-4 ista (jedino s drugom naljepnicom proizvodjaca) pa su ih i razlicito ocjenili... Sto se overclockinga tice, to je jedna vrlo zahebana grana i iskreno ne kuzim zakaj ti na nju gledas s toliko prezira jer zbog svoje prirode ukljucuje stvarno puno toga. I putem tog istog overclockinga mozes jako puno naucit i jako puno toga skuzit o nekoj stvari (yield, leakage,...). Sto se napajanja tice, ja nisam u rukama imao PCP&C 510W model, ali sam 6 godina koristio 425W model. I to napajanje je imalo daleko najmanje variranje napona od svih koje sam u svom zivotu imao. Da, postoji propisano variranje, ali nije isto ako neko napajanje varira na vanjskim granicama ili daleko od toga. Uz to je bilo odlicno za brownoutove i takodjer imalo hebeni peak. I svojom stabilnoscu je donekle popravljalo stanje na dosta ploca koje su imale problema sa neispeglanim naponima, koji se pogotovo skuze na CPU-u kada overclockas... Zato ljudi i rade vcore modove na plocama, vise nego zato da si samo nabiju sto veci vcore. itd itd...
#20 | |||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
O onima pak koji leme, ne bi takodjer htio. To mi jednostavno netko mora objasniti cemu, zasto, kako. Ali hajde, svakom svoje, neko se igra s pimpekom, netko s loptom a netko s lemilicom. ![]() Naravno, tu bi volio iskljuciti onoga ko je nabavio sheme chipseta, elektricne sheme ploce i slicno. No takvih, vjerujem, ovdje bas i nema puno. Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
PC Ekspert
|
Drago mi je da polako nalazimo zajednicki jezik i rjesavamo slijepe ulice sto se komunikacije tice. Sto se pak OC-a tice, dizanje FSB-a i smanjenje latencije je najlaksi dio price. S tim da ne kazem da taj dio nije koristan i da uz pomoc toga nemres fino profitirat. Ali onda je tu hladjenje, nalazanje optimum OC-a (da je sve sto vise maxirano), modovi za ploce da se ispeglaju voltaze, mijenjanje kondicha, itd itd. Sto se shema za to tice, to nije bed nac - ima par stranica koje se bave samo s tim. U svakom slucaju dobitak za 0 kuna - to nemre biti lose. That being said, moram reci da ja tu govorim o OC-u kada nema apsolutno nikakvog gubitka na stabilnosti. Kada vidim fore tipa "uspjeli smo xxx oc-ati na 500000mhz i na toj frekvi prodje superpi 1m a onda slj. reboot jedna runda 3dmarka" dize mi se kosa na glavi. Ali ako izvuces dobitak od jedno 20-50% na performansama a stabilnost je i dalje kao na defaultu, ne znam kak to moze biti lose ![]() eh da, apropo najbolje napajanje - da, najbolje za OC i sl. s obzirom o tome cime se i kako bavimo te koliko forsiramo OC, da je to vezano uz to bi se trebalo podrazumijevati!
#24 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Naravno, jebivjetri kojima mame i tate kupuju hardver i imaju pregrst vremena doma mogu si to priustiti. Ozbiljan korisnik, nikako. Vjerojatno si nekada i sam posvjedocio situaciju kada ulaze otac i sin s kantom ispod miske, pa krene konverzacija: Otac: Ne radi! /... Prodavac: Pa da, otisao je <dio po zelji>. Vjerojatno je neko ouverklokiro. Otac: Neeee, nebi to moj Pero/Ivan/Jura nikada, on se samo igra. Prodavac: <cetveroznamenkasta cifra po zelji> Sin mijenja boje po duginom spektru. Sto zelim reci je da se radi o nekakvom komforu. IMO, doslo je vrijeme da nemoras vise mjenjat fergazer i cijeli auspuh na Stojadinu. Kupis novo, bacis staro. Isto tako je i s racunalima. Pogotovo kada na njima, izmedju ostalog, i zaradjujes. Da citiram nekog glumca u pitajboga kojem filmu: "I'm too old for that shit!". Zbog toga proizlazi i moj mentalitet (uz kompulzivnost), pa stoga imam odredjenu averziju spram takvim podhvatima. Sto jos vise nervira je cinjenica cim overklokiraju, postali su IT gurui. Meni se cini da overklok ipak nema neku preveliku edukativnu svrhu. Danas, uz prosjecnu brzinu procesora od 2 GHz, i maksimalni overklouk od 30%, koji iziskuje otvaranja kucista, modanja, skupa napajanja, dobru ventilaciju i slicno. Cemu? Da bi se dobilo, buduci da porast performansi porastom frekvencije nikako nije linearan, do 15% veca brzina? A sto to iziskuje? I vrijeme, i novac. Dakle, duplo novca. Istina, mogao bih napraviti slicno sa svojim racunalom. Smatram da bi dobio skoro 30% frekvencije, po pricanjima na internetu. Ali sto trebam za to? Skupu memoriju, bolje hladjenje a time i bolje kuciste, gubitak slobodnog vremena, i ono najvaznije, downtime. Ja jednostavno ne mogu dozvoliti sebi 2-3 dana efektivnog downtimea. Ugradit nove komponente, pogadjat frekvencije, testirati stabilnost... U tih par dana, mogu napraviti jednu publikaciju od 20ak stranica i dizajnirat koji letak. To je vise od 2000 kn. A toliko kosta procesor 800 Mhz brzi od moga. Dakle, racunica je prosta. Sve da mi treba, ovako bi opet profitirao, igrajuci na sigurnu kartu. No tada je jasno da 2000 kn ne vrijedi 0.8 sekundi brzeg radial blurra, niti 2 sekunde brzu rotaciju 50 MB TIFFa, niti 15 sekundi brze distlanje one publikacije. Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |
JDM
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
PC Ekspert
|
Svako ima pravo na misljenje o stvarima poput OC-a i slicno, no to ne znaci da me mozes preobratit. Meni je racunalo (ili bolje receno vise njih) primarno sredstvo za rad no nisam u situaciji da si mogu priustiti kupovinu procesora za 6000-7000kuna. S druge strane mi trebaju performanse takvog racunala i onda je tu zato OC. No, cak i da imam para na bacanje, ne bih ga ulupao na proc vec bih kupio neki sistem za fazno hladjenje (prometea, vapochill). Zasto? Zato kaj bih sa tom investicijom od 5000 kuna mogao OCat bar sljedecih 3-4 godine procesore i na svakom tom procu ustedit jedno 3000-4000 kuna. Sto ce reci da bi mi se doticna stvar isplatila za 1 godinu. Ostatak stvari - PSU, kuciste, memorija - to nisu tako skupe stvari da je problem. Sto se vremena tice, slazem se da tu postoji problem jer njega nikad dovoljno. No, tu opet dodjes na to da si izaracunas dobiveno/ulozeno na bazi da je za neke vrijeme skuplje, a za neke je novac skuplji. Ukratko, cista ekonomija. I to sve shtima. Ono kaj ne shtima je tvoj stav da su OCeri tatini sinovi koji plivaju u lovi. Ja sam vrlo ozbiljan korisnik i downtime mi je nesto najgore na svijetu ali uz dobru organizaciju i pametno koristenje resursa mogu sve napravit (sredit stroj) i profitirat X% na performansama. I nakon toga sam u dobitku za svaku ustedjenu sekundu. Plus, i sta da netko je tatin sin i trosi na hardver? Zar je to lose? Po tebi je ocito bolje da doticna osoba nema hobi, da se drogira... Od takvih generalizacija i iskljucivosti mi iskoci zila ludara na sred cela i zato te molim da se klonis takvih izjava.
#30 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
dobar je taj terapeut! @ svi ostali, zapoceo sam temu o jednom napajanju i vidi u sta se razvila, mislim da bi ju trebalo zatvoriti. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|