Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2004., 10:00   #1
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
AMD spava na lovorikama?

Evo nove hrvatske rijeci:
"Ako se još uz to vrate razvoju vlastitih čipseta ... "
: bonker :
Staro 29.09.2004., 12:13   #2
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Čovjek na Inq. je i sam rekao, samo očito nije shvatio: Intel ima enormni kapital što mu da je prednost u startu. Oni mogu iskeširati razvoj i proizvodnju novog procesora, chipseta i sl. dok je AMD tu malo ograničen. Dodatni pritisak je taj što AMD mora imati i bolji i jeftiniji pocesor da bi uopće opstalo na tom tržištu, a na taj način ne može ostvarivati profit kao i Intel.

A što se tiče proizvodnje chipseta, smatram da je nForceX iznimno kvalitetna platforma za AMD, ali ipak to ne bi htio u svom serveru... radije bi AMDov chipset.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2004., 15:07   #3
MentalHarikiri
Premium
Moj komp

MentalHarikiri's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
sorry ljudi ali IMO su to gluposti...ako si prvi na tržištu po performansama (a i omjeru uloženo/dobiveno) forsirati navrat-nanos izlazke još jačih modela tj. modela više takta je JAKO ekonomski neopravdano...to je nešto što bi intel (zapravo njegov marketing) išao raditi....zna AMD što radi jer ta strategija "we're slightly faster" (iako do nedavno nisu bili brži, dapače) koja se u članku spominje je igra na sigurno koju AMD upotrebljava već godinama...i pali!!!! uvijek se ima preformansama konkurentan procesor,a cijenom još konkuretniji

...a o tome da se kod AMD-a ništa ne događa neću komentirati (dovoljno je pogledati broj vijesti o AMDu na PCE)....

e da onaj dio o Sempron procevima....normalno da je 2800+ brži od Sempa 3100+ kad Sempron ima PR raiting koji se uspoređuje sa Celeronom
MentalHarikiri je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2004., 15:23   #4
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by MentalHarikiri
sorry ljudi ali IMO su to gluposti...ako si prvi na tržištu po performansama (a i omjeru uloženo/dobiveno) forsirati navrat-nanos izlazke još jačih modela tj. modela više takta je JAKO ekonomski neopravdano...to je nešto što bi intel (zapravo njegov marketing) išao raditi....zna AMD što radi jer ta strategija "we're slightly faster" (iako do nedavno nisu bili brži, dapače) koja se u članku spominje je igra na sigurno koju AMD upotrebljava već godinama...i pali!!!! uvijek se ima preformansama konkurentan procesor,a cijenom još konkuretniji

...a o tome da se kod AMD-a ništa ne događa neću komentirati (dovoljno je pogledati broj vijesti o AMDu na PCE)....

e da onaj dio o Sempron procevima....normalno da je 2800+ brži od Sempa 3100+ kad Sempron ima PR raiting koji se uspoređuje sa Celeronom

Slažem se...da bi AMD postao bar dijelom bogat kao intel, mora ići sporo i iscrpsti MAX para iz cpua, i raditi čim više malih koraka-a od svakog izvući maximalnu dobit i stvoriti rezerve.Ašto se tiče onog slightly, well, rekoa bih da je katkad i MARGINALLY, i ORDER OF MAGNITUDE.Naravno, AMD igra dobro, i mislim d apune polako blagajne-dakako zasluženo.Kako reputacija ide gore, više ne mora biti cpu puno brži i upola jeftiniji...

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2004., 15:47   #5
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by medo
A što se tiče proizvodnje chipseta, smatram da je nForceX iznimno kvalitetna platforma za AMD, ali ipak to ne bi htio u svom serveru... radije bi AMDov chipset.
E, TO je najveca istina. Na trzistu ozbiljnih radnih stanica i servera mnogi imaju upravo TAKVO razmisljanje. Mnogo se govori o tome kako je AMD bolji, brzi, kako je financijski isplativiji, ali prica je potpuno ista kao i razmisljanja Linux-Microsoft.

Svi daju Linuxu za pravo da je sve bolji, da kao web-server nema pravu konkurenciju, da ima sve bolje i upotrebljivije desktope, ali nekako se nitko ne zeli ozbiljnije pozabaviti s uvodjenjem Linuxa u svoju firmu. U trenutku kada projekt krene, pa se naidje na prvi stvarni problem, rijesavanje tog problema je skuplje nego da se vec u startu uzeo Microsoft.

Imam osjecaj da je tako i sa AMDom. Svi ga hvale, ali za ozbiljnu primjenu se ipak uzima Intel. I upravu zbog nedostatka chipseta iz AMDa, pa umjesto da se AMD napokon ozbiljno probije na trziste radnih stanica, i dalje ga se tretira kao proizvod za kucno igrace racunalo.
Staro 29.09.2004., 16:03   #6
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Ja mislim da AMD MOŽE i ima resurse a ovako nešto...
Već je dosta prošlo, i mislim da koliko god bolno bilo-svi trebamo zaboraviti Irongate i njegove probleme.AMD MUST come back.

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...

Staro 29.09.2004., 16:08   #7
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Originally posted by dr.fiksi
Ja mislim da AMD MOŽE i ima resurse a ovako nešto...
Već je dosta prošlo, i mislim da koliko god bolno bilo-svi trebamo zaboraviti Irongate i njegove probleme.AMD MUST come back.
Imaju oni resurse i mogu to al čemu...
Pa i sa lošijom varijatnom trenutno "nvidia" su brži od Intela. Jedino za "MP" mašine. Kad uzimam uopće me nije briga jer to napravio AMD ili Nvidia ili Sis ili neko čevrti nego uzimaš onog najbržeg. A to uvijek ne znači i onog tko proizvodi procesore.
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2004., 16:09   #8
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Tak je, i ja bi AMD čipi čips ... i catkiller i ja imamo ove dual Tyan S2460 sa AMD CPU i ta ploča ima AMD chipset i stvari su rock stable ... AMD + AMD = rock kao i intel + intel = rock ... to je to ... a valjda budu nekaj skombinirali ....

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2004., 09:15   #9
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
"Svi daju Linuxu za pravo da je sve bolji, da kao web-server nema pravu konkurenciju, da ima sve bolje i upotrebljivije desktope, ali nekako se nitko ne zeli ozbiljnije pozabaviti s uvodjenjem Linuxa u svoju firmu. U trenutku kada projekt krene, pa se naidje na prvi stvarni problem, rijesavanje tog problema je skuplje nego da se vec u startu uzeo Microsoft.

Imam osjecaj da je tako i sa AMDom. Svi ga hvale, ali za ozbiljnu primjenu se ipak uzima Intel. I upravu zbog nedostatka chipseta iz AMDa, pa umjesto da se AMD napokon ozbiljno probije na trziste radnih stanica, i dalje ga se tretira kao proizvod za kucno igrace racunalo."

To je jedna jako duga i komplicirana priča, ali koja nema apsolutno nikakve veze s tim koji proizvod je bolji.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2004., 09:45   #10
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by segregator
To je jedna jako duga i komplicirana priča, ali koja nema apsolutno nikakve veze s tim koji proizvod je bolji.
No, da ju cujemo onda.

BTW, u onome sto si citirao nisam niti govorio da je jedan bolji od drugoga, nego sto se realno dogadja na terenu. Imati bolji proizvod ne znaci da ce on i zavladati trzistem. Svojevremeno je OS/2 bio ozbiljniji i kvalitetniji proizvod od Windowsa, a kakva je situacija sada?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2004., 19:03   #11
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Danas proizvod ne prodaje njegova kvaliteta (nažalost) nego marketing i ostala sranja. Bilo bi logično da bolji i jači, ljepši i pametniji imaju više ali...
Svejedno, ovo što ste rekli za chipset i ostalo itekako stoji. Da se AMD ozbiljno pozabavi chipsetovima ( a na primjeru proceva vidimo da znaju posao) ko zna gdje bi stigli. Imao sam ploču s AMD 761 chipsetom i nikad nisam prebolio njezinu prodaju. To se čudo nikad nije spotaknulo a ne srušilo. Dan danas imam jednu na poslu, zadnja instalacija je bila prije par godina, ima hrpa programa i sranja gore ali vrti brate mili da ja to milina.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2004., 19:10   #12
dr.fiksi

dr.fiksi's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Danas proizvod ne prodaje njegova kvaliteta (nažalost) nego marketing i ostala sranja. Bilo bi logično da bolji i jači, ljepši i pametniji imaju više ali...
Svejedno, ovo što ste rekli za chipset i ostalo itekako stoji. Da se AMD ozbiljno pozabavi chipsetovima ( a na primjeru proceva vidimo da znaju posao) ko zna gdje bi stigli. Imao sam ploču s AMD 761 chipsetom i nikad nisam prebolio njezinu prodaju. To se čudo nikad nije spotaknulo a ne srušilo. Dan danas imam jednu na poslu, zadnja instalacija je bila prije par godina, ima hrpa programa i sranja gore ali vrti brate mili da ja to milina.
Znam...ali imaj na umu irongate čipset.
Radio je super-ali imao je svoj FAIR SHARE of problems.AGP first and foremost.Radio e samo na 1x, a ostatak se smrzavao.To je nedopustivo za jedan ozbiljni čipset.AMD ne može "pipkati" ovo područje svako malo-ili se posvete tomu i razviju kako treba, ili se mane toga.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno