Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Novosti
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.08.2004., 11:03   #1
Konan
Banned

Konan's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Procesori za Doom 3

Evo samo da kažem da se ne slažem da test nije zanimljiv. nije ako je onaj tko je pisao vijest pogledao samo prvu stranicu, ali stvari kasnije postaju zanimljivije. AMD is crushed like a bug!
dobro nije baš tako, ali 3800+ ne opravdava svoje ime jer je u rangu s P4 3,6.
Konan je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2004., 11:20   #2
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
I ja sam baš mislio komentirat na tu temu da je P4 bolji od AMDa u Doomu3, ali nisam htio započet novu temu za svađu na forumu
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2004., 11:39   #3
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Malo se preveliki hype digao oko AMD64 procesora, u globalu su bolji izbor, ali nisu ni "katica za sve" , i intel radi dobre procesore, samo što su preskupi i nedovoljno dobri da bi bili najbolji
Staro 28.08.2004., 20:08   #4
aurellie
Premium

aurellie's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Trebali biste pročitat komentare na xbitlabsu pa biste znali da je test zajeb kakvog nema. Dok testovi na anandtechu, hardocpu, itd, pokazuju da je athlon u ogromnoj prednosti u doom3 nego p4, xbitlabs nam izbaci bencheve gdje je razlika između najjačeg i najslabijeg (ne računam athlon XP) 5%.

I dok autor tvrdi da je sam izradio demo koji bi trebao potpuno opteretit cpu, a rasteretit grafičku, očito je da je negdje zajebao. Neka sam traži di mu je bottleneck, neću ja

Poznato je da je A64 najbolji izbor kada je gaming u pitanju, zašto bi doom3 bio iznimka?

//edit add on:
Slična stvar je bila na anandtechu pri usporedbi A64 3500+ i P4 3.6F, potonji je bacio athlona na koljena...3 dana kasnije test je ponovljen sa opteronom i sređenim testovima, gdje je sada p4 bio na koljenima.

Znam da zvučim kao fanboy, ali ja sam samo fan procesora koji ima bolji omjer cijena/perofrmanse, a to je sasvim slučajno athlon64
Staro 28.08.2004., 21:55   #5
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Re: Procesori za Doom 3

Citiraj:
Originally posted by Konan
Evo samo da kažem da se ne slažem da test nije zanimljiv. nije ako je onaj tko je pisao vijest pogledao samo prvu stranicu, ali stvari kasnije postaju zanimljivije. AMD is crushed like a bug!
dobro nije baš tako, ali 3800+ ne opravdava svoje ime jer je u rangu s P4 3,6.
ovaj test JE totalno nezanimljiv. barem meni. kao i svi CPU testovi za Doom3. zašto? jer želim konkretne rezultate. ajmo realno, u igrama su razlike među procesorima bile vidljive na mjestima gdje je trebalo procesuirati puno likova, npr. skirmish ili single player s inteligentnim likovima. doom nema veze s tim razmišljanjem, pa tako razlike među procesorima praktički nema. razlika se ne osjeti i glupo je uopće davati pozornost takvim testovima. slažem se da ih treba raditi, treba ih i pročitati, ali da je zanimljivo - nije. upravo zbog tih malih/nikakvih razlika postoje i ovakve razlike između testova pojedinih labova. a da se radi o nekoj ozbiljnoj razlici od 15% ne bi ni postojale ovakve razlike izeđu pojedinih labova.
i još nešto... NIKADA ne čitam samo prvu stranicu nekog teksta, pogotovo kada je riječ o nečemu što me dovoljno zaintrigiralo da dođe u njuze. ako se nešto istaknulo, onda znači da je bolje od 20-ak drugih članaka koliko ih minimalno dnevno pročitam bez obzira na to jesam li s day jobom gotov u 16h ili 22h.

zato slobodno komentirajte moje greške, volim kada me netko prosvijetli, ali pliz nemojte ih pripisivati mojoj nezainteresiranosti. da nisam zainteresiran, ne bih ovo radio.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2004., 00:52   #6
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
istina...
ali gledaj to ovako ekipa nema sta za radit pa izmisle tako nesto pa im firme posalju najnovije proc. za igranje pa oni lipo se igraju i napisu ovako nesto da ispadne da su radili...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno