|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
PC ne radi s više od 2 keksa memorije
Pozdrav! Konfiguracija je pod Moj komp. Problem je sljedeći: Imam 2x1GB(crvene pločice) + 1Gb(plava) + 512MB(plava) svi ddr Kingmax 400MHz, problem je šta kad stavim više od 2 pločice iz kompa mi se čuje biiip i ne diže se sistem. Piše da mi matična podržava 4GB, a i svi slotovi su ispravni, ali npr. : -1gb+512mb mi radi u 1+3 slot, a u 1+2 slot ne radi -1gb+1gb radi u 1+2 slot, a u 1+3 ne radi....i td. da sad ne nabrajam sve komb. koje rade i ne rade.. ali uglvnom kad dodam 3 keks = biiiiip!!! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ocito se kolje kad je u pitanju taj 3. ram iako nebi bilo na odmet da reces sve kombinacije... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Prvo nabroji sve kombinacije. Drugo neke ploče jednostavno zafrkavaju kad se popuni više slotova. npr. 4.
![]() |
#4 |
Guest
|
Evo,ovo možda pomogne: Isčitaj latencije po defaultu za svaki keks posebno. Odredi najsporiji,i stavi sve postavke u BIOS-u na ručno i potvrdi te postavke najsporijeg modula.I svakako stavi na 2T. Sejvaj i ugasi komp,te dodaj ostale module i probaj onda. Ako neće,stavi ručno na 3-4-4-8 2T,pa probaj. Ako ni to neće,onda se stvarno jako "kolju",i osim da izbaciš "problematičnog",bojim se da nemaš drugoga izbora... LP |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Obrati pažnju na jednostrane (SS) i dvostrane (DS) 1 GB module, vjerojatno ploča ima neko ograničenje po tom pitanju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
slobodno mozes malo detaljnije ![]() zanima me bas |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Jednostrani imaju memorijske chipove (banks) samo s jedne strane modula dok dvostrani imaju s obje strane. Neke ploče ne žele raditi s više dvostranih memorija iako ih teoretski podržavaju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
Citiraj:
imaš i modula sa čipovima sa obe strane a ipak su single sided npr 256MB Corsair PC3200 C2 koji sa svake strane ima 4 čipa no ukupno ima 8 čipova EDIT: evo iskopao sam članak koji to malo bolje objašnjava iako je na XS-u bio jedan puno bolji i detaljniji thread ali ga ne mogu naći http://www.xtremesystems.org/forums/...e+sided+double
![]() |
![]() |
#9 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
nikako -->
rješenje bilo, nova ploča edit: probaj nać taj moj stari thread (bilo je to predprošlog Božića ![]() imao sam sličan problem na staroj 478 socket konfi, imao sam 2*512 ddr400 i to je radilo godinu dana i najednom samo bluescreenove počeo dobivat, isprobao sam bio posebno memoriju i radilo je, kod frenda obje radile i sve sam pokušao, čak su oba utora radila na matičnoj ali 2 keksa zajedno --> nikako
rješenje bilo, nova ploča edit: probaj nać taj moj stari thread (bilo je to predprošlog Božića ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|