|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem s memorijom
Nisam bio siguran gdje ovo postati, vi prebacite ako smatrate da ide negdje drugdje. Imam Asus 5pk SE ploču, gore je p35 chipset. Na njemu imam zadnji bios 901. Što se tiče rama, instalirana su 4 identična modula (kingmax na 800mhz) od 1 gb. Otkad sam updateao bios na ovaj 901, memtest mi ne uspijeva više. Prvo sam mislio da je neki od ram kekasa zeza. Kad jedan od modula stavim, memtest prolazi. Probao sam s tim jednim modulom koji kao radi isprobati sva 4 utora, svuda je prolazilo. Zatim sam svaki modul zasebno stavljao u kantu i vrtio memtest, svi su prošli. Čim stavim bilo koji drugi modul, počne zezati memtest, izbacuje dosta grešaka. To sam primjetio prvi put kad sam radio uspoređivanje podataka sa hard diska i na svježe sprženom dvd-u, gdje mi prvi put nije prošlo, a drugi put je. Ja vjerujem da mi se to počelo događati od upgradea biosa, da li je to moguće, da su na takav način zeznuli stvar? Nisam siguran što nositi u servis na reklamaciju jer su svi moduli ispravni. Što mi preostaje za napraviti, čekati novi bios? Napraviti bug report? Biti sa samo jednim gigabyteom u kanti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Stavi stariju verziju Biosa na usb stik i kad se podize sistem pritisni ALT+F2 i vrati taj stari bios, pazi da ga reimenujes kako ti pise u knjizici mislim da treba bitip5k-se.rom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Tocnije, treba biti "P5K.rom" isprobano na vise Asus p5 ploca. Citiraj:
![]() ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera Zadnje izmijenjeno od: nino. 23.02.2008. u 20:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nemoraš se brinuti ako ti računalo normalno radi, memtest može ukazati na problem ali nemora značiti da ako mema ne prolazi test da se nešto kolje. Korisniku "Ubleha" memtest baca greške, a računalo mu radi potpuno stabilno, no meni je komp radio stabilno 6 mjeseci i od onda mi se baci BSOD dok komp ništa ne radi i to svakih 7-10 dana, ali računalo je potpuno stabilno pod opterećenjem sad testiram sa "samo" 2GB transcenda... EDIT: btw. komp mi neprolazi memtest ni sa transcendom ni sa tran+king... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam imao taj problem sa 4 x 1GB Supertalent CL4, svaka pojedinacno radi bez greske pa cak i 2 u paru su radile ok. ali sve 4 memtest poludi, vezija 1.75 jos inekako ali ova nova 2.00 hiljade gresaka a racunar radi stabilno ko beton, nakraju sam vratio tu memoriju i stavio ST CL5 i nije mi palo na pamet da probavam memtest jer mi evo deset dana racunar radi savrseno stabilno tako da imama osjecaj da memtest nesto brlja na ovim novim plocama.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Imao sam isti problem s Gigabyte MA770-ds3 i 2x1GB OCZ Gold XTC PC6400. S jednim keksom radi, s dva nikako, probao po svim utorima, mijenjati, prolazi memtest i interesantno je da radi samo s jednim od ta dva modula. Probao sam k tome dodati jedan keks corsaira DDr 533 MHz i gle cuda svi skupa rade ali na 533. Skuzio sam da mema (OCZ) radi samo kad joj se u biosu namjesti takt od 400, 533 ili 666, ali na 800 nema sanse. I sada sam ostavio da radi na 666 i cekam novu verziju biosa koja ce mozda pomoci. Iz gigabyte-ove tehnicke podrske su mi rekli da treba koristiti samo memorije koje su oni testirali na maticnoj. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|