|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
jel ovo normalno ponašanje za ATA133 disk?
![]() 4.4 mb/s (???) disk je Hitachijev, 40 gb, ne znam točan model... konfa je PIII 800 Mhz, s 128 mb sdram i nekom Intelovom prastarom matičnom, koja god je već bila aktualna tad... u čem je ovdje stvar? jel normalno da mi je disk ovak spor? nisam ostavil benchmark do kraja, al praktički ništa se ne mijenja, već sam ga benchao jedanput... ima itko pojma u čem je problem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
DMA je uključen...a već sam se ponadao da će bit tako jednostavno... anyway, evo punog benchmarka: ![]() (čak mislim da mi je minimum transfer rate prije bio veći, i da je CPU usage bilo manje...no svejedno) wtf se događa? :-k |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobro, uključen je, ali je li aktivan?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hm, pa kaj ne bi trebao automatski bit aktivan ak je uključen? lol. ![]() evo slike, možda ona razjasni situaciju... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
matična je evo ova/...bar tak veli EVerest. kakve bi veze mogli imat pinovi na disku? disk je single master i mislim da nemrem puno više s pinovima određivat osim tog... a CD za matičnu nisam imao, al sam skinuo sve pripadajuće drivere s Intelove stranice...sve instalirano kak spada, jedino me ovaj application accelerator za***ava...pa sam to odinstalirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A da probaš za svaki slućaj prebaciti ga na drugi IDE kanal? Ili bar na isti kanal ali u slave mod? Tek da vidiš jel se svugdje isto ponaša. Mislim, bilo bi najbolje da ga odforaš kof nekog na drugu matičnu, a ti kod sebe staviš drugi disk - da budeš 100% sigran da je disk a ne IDE kontroler na matičnoj, npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
ukratko nije normalno čak i ti stari diskovi bi trebali bar 30ak mb/s na početku diska imati u najgorem slučaju... Uostalom iz ove ravne krivulje se vidi da je problem negdje u komunikaciji, dal je riknula elektronika diska ili kontroler neznam ali svkako nije normalno ovo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|