|
![]() |
#1 |
Scuderia Ferrari Marlboro
Datum registracije: Jan 2006
|
RAM različitih proizvođača
Ovako, jedno pomalo čudno pitanje. Ima li ikakve, ali ono, i najmanje veze ako RAM moduli koji su u računalu nisu od istoga proizvođača. Pretpostavljam da neke velike veze nema, ali ono, ima li to kakvog utjecaja na bilo što?
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako su iste brzine, ne bi trebalo biti razlike na defaultnom taktu. U slučaju da ideš oc-ati, mogle bi razlike iskočiti na površinu. Npr. različite latencije, isti naponi daju različite preformanse na svakom keksu i sl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Nema. Ja sam čak miješao različite proizvođače na različitim taktovima i nikad nije bilo problema.
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne ali ako su namjenjei za dual channel onda je poželjno da su apsolutno identični moduli (nije nužnost da se razumijamo čak i različiti proizvođači nekad rade skupa ali je poženjo jako) a izvan toga mogu se desiti problemi ako neki od keksaima različite čipove ili pcb ali u biti nema veze sa proizvođačem kao takvim... Ako se kupuju u parovima rade skoro uvjek bez problema skupa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|