|
![]() |
#1 |
Varanje na tržnici
Datum registracije: Sep 2007
|
Microsoft Windows Vista Service Pack 1 Final
Windows Vista SP1 RTM Leaks to the Web 07:13 PM EST - Feb,07 2008 For a while, it was merely speculation (and several good hints) towards Release Candidate Refresh 2 (RCR2) being the Release to Manufacturer (RTM) build. There has been a 'registry hack' (unzip and run the cmd file) going around for a few days now to enable the option to download SP1 via Windows Update. This 'hack' is actually straight from Microsoft, which was given to beta testers on Connect January 23rd. According to Geeks Anatomy, Jeff DaVos (a Windows Vista SP1 beta program leader) has said on the Connect news group that this is indeed the same release being used for RTM, and that "What you got is what we're all running our Vista machines here internally - we definitely RTM'd". The RTM, or release to manufacturing, versions of both operating systems can easily be found on BitTorrent tracker sites such as the Pirate Bay, which has made them available since yesterday. I am sure Microsoft will say, using anything except for files downloaded from Microsoft directly is a risk. So, if you plan to install SP1 via the registry changes/torrent, you are accepting this risk. Source: http://www.techamok.com/?pid=4028 Zadnje izmijenjeno od: CPU. 10.02.2008. u 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Broken link. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kao što već rekoh... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
vista je sasvim ok kad se jednom naviknes na nju jucer sam napokon odlucio radit nes na njoj (posto ugl visim samo na xp-u a vista mi lezi na hardu vec 2mj) instalirao sve zakrpe sa windows updejta instalirao si od programa sta mi treba vista je od xp-a bolja sto se tice brzine kopiranja/premjestanja fileova (ne znam zasto, ali u visti to ide puno brze nego u xpu), dolazi sa vec pun k drivera tako da malo sto trebas skidat sa neta ( i ne mora se restartirati racunalo nakon svake instalacije drivera ), interface je oke (navigiranje kroz foldere i to), programi se otvaraju brze i bolje reagiraju (winxp nakon sto instaliras sp2 i malo ga napunis programima jednostavno postanu znatno sporiji u radu - kad je freh install sve je oke, ali nakon par mjeseci to se uspori da ne znam kako odrzavas komp), bolja kvaliteta slike na visti (lakse citati tekstove, boje izgledaju zivlje, etc) ne svidja mi se sidebar (nepotrebno govno), 50 ***enih ikona u control panelu (ima ih i vise kad uzmes u obzir da skoro svaka od tih 50 ima jos 5 podikona - npr display properties koji u windowsu ima 5 tabova su u visti podjelili na 5 dijelova, tako da se vise nis ne nalazi pod jednim tabom), kad instaliras vistu moras pogasiti bar 5 nepotrebnih "featuresa" tipa indexing service (ubije hard), UAC i jos par, pun k opcija oko jednostavnog gasenja kompa (treba bit samo shut down, restart i log off, ali ne, morali su to malo zakomplicirati..) ugl sve je to moglo bit i u windowsima xp uz malo veci service pack ovako bas i nema nekog razloga zasto bi netko kupovao vistu kad vec ima xp ali za ljude koji su dobili komp sa vistom ne vidim razloga da se vracaju na xp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Fug33 slazem se . Vista je sranje za one ljude koji si neznaju podesiti windowse tj. ne znaju i ne zele nauciti kako ih podesiti , zele da im sve savršeno radi bez dodatnog podesavanja i svakakvih sranje (sry) . Istina da ima dosta toga sta treba podesiti i iskljuciti da ti ide brze , niti ovaj svijet nije toliko savršen koliko bi trebo biti al sta je tu je moramo se nositi s tim . Vista ima dosta tih dodataka koji ubrzavaju kopiranje, premjestavanje,brisanje , potragu za nekim podatkom na hardu. Vista ima dosta dobru internet zaštitu . Vista ima i pluseva i mana , kada se sve na kraju zbroji ima vise pluseva nego minusa . Čovjek kojem treba DX10 i zeli nesta bolje uzet ce Vistu a čovjek koji ne zeli bolji i zeli ostati tamo gdje je uzet ce XP i to je to . Treba jos pricekat 2-3 mjeseca pa ce biti stabilnija , al svakako nije promasaj godine 2008 , u 2007 je bila jer nije ju puno ljudi koristilo kao XP (ipak je XP dosta dobar OS) ali sada je nova godina 2008 i dolaze novi driveri za hardware (nadam se toplo) i SP 1 je tu , valjda ce to nesta popraviti , mislim trebalo bi . Ni XP nije bio dobar odmah na pocetku , prouzajmo barem priliku Visti , ne treba odmah zakljuciti da nije dobra . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Prvo da se ispričam na OT-u, zaista ne bih htio da se ovo pretvori u još jednu Vista vs. XP temu stoga o XP-u ni neću govoriti. Iskreno, ne znam baš koliko je to što ste oboje naveli smisao jednog OS-a koji bi trebao biti namjenjen širokom krugu korisnika i samim time biti maksimalno moguće user friendly. Meni bi logičnije bilo da sustav dolazi sa isključenim svim opcijama koje većina korisnika ne koristi te da samim time što manje opterećuje resurse. E sad, ako nekome nešto treba dodatno, onda neka on nađe način kako to uključiti i tada je dobro da tako nešto postoji. Usporedba je banalna, ali zamislite da XP-i ili bilo koji drugi vindozi dolaze s uključenim svim accessability opcijama i još uz to s mišem podešenim za ljevake, pa onda ti to sve trebaš isključit da bi mogao normalno radit; zato jer eto imaju te opcije, pa kad je bal nek je maskenbal. Logično je da će power useri vrlo lako naći način da si uključe featurse koji im trebaju, ali standardni korisnici ne trebaju imati znanja niti trošiti vreme da isključe stvari kako bi mogli brzo i efikasno raditi koristeći neki OS.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|