|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Farbanje kućišta?!?!
Dali se može isti sprej upotrebit i za plastične i za metalne dijelove ili će se ogulit farba? Dali da posle polakiram sa met lakom?
![]() |
#2 |
hmhm...zzz svima...
|
o ovoj temi ti je već pisano na forumu pa možeš malo potražiti
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Ja sam farbo običnim autolakom (ipercoop 29kn), ali sam se zajebo pa nisam stavljo nikaki zaštitni lak pa mi se kučište jako isprljalo a nemogu ga prati. lak mi se neskida, i sve je superb, ali kako rekoh isprljalo se. morat ću ga cijelog razrjeđivaćem, pa alkoholom oprat, pa arfom, vimom, domestosom pa ponovo farbat. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hmhm...zzz svima...
|
LightForce1308 nije baš da je komplicirano ali je lako!!! ( pokuša san i ja sa ovom rećenicom još više zakomplicirati ali ja mislin da nisan uspija ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Išmirglaj, stavi primer na metal i plastiku, ofarbaj sa sprejem (nemoj počet farbat odmah iznad komada koji farbaš, nego počni malo prije tako da kad budeš iznad već se sprej raspršuje inače će ti ostati ružni krug gdje si počeo, ne žali spreja) ili spužvastim malim valjkom, pukni na to sloj bezbojnog laka i na konju si. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Master Of Disaster
Datum registracije: Nov 2002
|
ja sam ismirglao sa 600-icom i samo sa crvenim sprejom u 3 sloja(zavrsni lak u spreju) i izgleda zaqon..samo cu morati ponovo jer se ogrebao u transportu na LAN party. pa cu ponovo smirglati i isto napraviti. boja se ne skida ni malo, a ni ljusti..
![]() |
#9 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
Ajde da čujem mišljenja stručnog žirija. Nije još gotovo, a i poštio nemam kameru ni fotić to je jedina fotka. mislio sam još pleksi, neonku, svjetleće fanove, i lcd ili nešt slično. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
PA samo skrati taj prekidač i stavi ukrasnu kapicu, to sam ja napravio , Kapica je 5 ili 10 kn u Chipoteci Evo to ja kapica i isti prekidač ko tvoj
![]() |
#15 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
E ljega da sam ja znao da oni imaju kape i za pekidače, davno bi ja to napravio... ![]() Jel važna širina te cijevi ili su univerzalni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Citiraj:
Šta je primer, šta farbam, i koji lak ide. Eto to nekužim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ovo ispod nisam ja! :)
|
Gledaj, kućište kompjutera ti je kao lim na autu. Ne možeš odmah opalit bojom po njemu. Mislim, možeš, ali je vrlo vjerojatno da će ti se boja počet gulit nakon određenog vremena, a i ako takneš nečim, najčešće odmah otpadne. Iz tog razloga se podloga prvo pobrusi, pa se da jedan sloj tzv. primera (pitaj u dućanu "prajmer" ![]() U svakom slučaju, ostavi kućište da se suši cca 24h ili bar neka "prespava" s tom bojom. Slijedeći dan nanesi bezbojni lak koji ti štiti boju koju si nanio (imaš mat lak i metalic lak). Ovaj bezbojni isto nemoj izostavit, jer će ti boja bit ljepša i puno trajnija nego bez njega. Eto, ja se nadam da sam ti pomogao. Samo da napomenem, sve je to za qua ako izabereš bezveznu boju, pa na kraju ne budeš zadovoljan. ![]()
![]() |
#19 |
Guest
|
Eto, ![]() Kad farbaš kućište autolakom, imaš tu caku što sam u predzadnjem postu objasnio, počneš špricati lak prije nego dođeš iznad površine koju farbaš i ne prestaješ špricati dok ne prođeš cijelu površinu. I UVIJEK U ISTOM SMJERU! Potrošiš malo više boje, ali ispadne odlično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#22 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
E puno hvala svima, samo još par pitanja. Šta je špric Čime trebam prebrusit Koji je lak ljepši? metalic ili mat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Špric je airbrush, možeš naći u modelarskom shopu, možda i u Bauhausu, Chipoteci (isto možda). Prebrusiš sa finim brusnim papirom, mislim da je 400 gradacija, nisam siguran. Ovisi o tvom ukusu koji je ljepši, ali metalic je nešto teže napraviti baš perfektno jer se vidi po otklonu svjetla kuda si farbao, zato moraš uvijek u istom smjeru ići. A uvijek možeš upotrijebiti spužvasti valjak, onda isto jako dobro ostaje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Preporuka ne stavljat samo preko boje od kucista ja to napravio sada bi mogo skinut boju sa cackalicom tako da cu morat sve lijepo brusit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|