|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Koji mobitel kupiti?
Lijepi pozdrav. Ovih dana mi ističe u T-Mobile Flex Team tarifa tako da sam u mogućnosti kupiti mobitel po 1kn. Dvoumim se između ova 2: BlackBerry Curve 8300 ili Samsung D900i Osobno gledajući BlackBerry mi je bliži s obzirom da puno komuniciram preko e-maila(cca. 10 mailova po danu), puno pišem u Wordu i PDF-u. Znam da mobiteli nisu iste klase,ali pokušavam gledati na iskustvo sa kvalitetom(plastika,ekran itd.) i perfomansama(baterija,brzina,itd.) samih gore navedenih mobitela. U T-Mobile ponudi još ima nekoliko modela pa mi slobodno i njih preporučite,ali ništa slično SE P1 koji bi me došao preko 1500kn. Hvala na unaprijed dobivenim odgovorima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
drug Mile
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako uzmeš BlackBerry računaj da moraš aktivirat i BB opciju koja mjesečno dođe 80 kn. Bez nje ti BB ne radi. Isto tako računaj da, ukoliko me pamćenje služi BB ima samo preglednik za navedene formate dakle nema edita (za 8300 doduše nisam baš 100% ziher). Rezime svega je da je BB odličan mobitel ako i samo ako se koristi za BB uslugu i jedino tada ima smisla. Ako se pak ne koristi za BB onda mogu slobodno reči da je riječ o đut telefonu i da za te novce ima puno boljih. Po mom osobnom mišljenju i iskustvu BB se ne isplati ako ti se posao ne bazira barem 30-50% na komunikaciji putem maila (po slobodnoj procjeni barem 30-ak mailova dnevno) i ukoliko ne uključuje puno terenskog rada. Samsunge baš ne ljubim. D900i je korektan mob, ali niš posebno. Bilo kako bilo, nećeš pogriješiti ak ga zemeš. Ukoliko ti pak modularnost Symbiana neka znači onda pogledaj 6120 Classic. Izvrstan mobitel za te pare. Na kraju se sve svede na to za kaj ti treba mobitel. Ako ti treba za osobnu komunikaciju (SMS i pozivi) onda zemi neki lepi (tipa taj samsung ili Nokia 6500 classic - ne znam koliko bi te ona ispala). Ako ti treba za posao onda je druga priča.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
|
Vidiš tu se i ja dvoumim. Moje korištenje se bazira u poslovnom smislu na : 40% čitanje e-mailova(cca. 10 po danu) i 60% na pisanje i čitanje Word i PDF dokumenata. Taj "poslovni dio" odnosi se na nekih 30% onoga za što bi koristio mobitel.Ostalo ide na pozive i SMS te MMS poruke. Dvoumim se zbog BlackBerrya i Samsunga iz razloga što mi se više puta znalo dogoditi da informacija koja mi se nalazi na kompu ili mom e-mail pretincu nije dostupna u trenutku kada sam na putu ili fakultetu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
drug Mile
|
Po ovom kaj si napisao, baš si negdje na granici. Ne znam, možda bit ti bilo dobro uzet onda BB, vidjet kak će ti to funkcionirat, pa ak si zadovoljan si ga ostaviš, a ak ne, ukineš uslugu te ukoliko želiš prodaš BB i uzmeš neki drugi, no možeš si ga i ostavit ak buš zadovoljan sa samim uređajem. Samo pripazi koji mail koristiš jer neke nije moguće koristiti sa standardnom BB instant email uslugom već se treba aktivirati posebno enterprise rješenje koje se onda instalira direkt na server (obično je to situacija kad npr. firma ima svoje mailove tipa @tralala.hr kojima se ne može pristupat izvana) iako i tu za neke slučajeve ima rješenja, ali u taj segment se ne kužim baš previše. U svakom slučaju ak imaš standardni pop pristup, nemaš brige.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja bih se na tvom mjestu dvoumio između ove nokie: http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-11-00.asp?sifra=NOE51, ove nokie: http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10...90COMMUNICATOR, ove nokie: http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10...=NO6120CLASSIC, ovog sonieriksona: http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10-00.asp?sifra=SEP1I i crne bobice. I na kraju bi vjerojatno uzeo sonierikson p1, jer je kompletniji uređaj (odnosno više je i za slobodno vrijeme)->kvazi fotoaparat i ugrađeni gps modul koji funkcionira (za razliku od onog na n95). Također je symbian što je po meni veliki plus... Nadam se da sam bar malo pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
...carpe diem...
|
Sony Ericsson P1 je stvarno odličan uređaj kojega bi sigurno uzeo.No,problem je u tome što nisam toliko "ovisan" o mobitelu da dam toliko novaca. Što se tiče ovih Nokia...Ova 6120 Classic mi se čini kao dobar izbor,ali nikada nisam bio ljubitelj Nokia tako da dajem prednost BB-u ili SE-u. ![]() Od Samsunga D900i ću najvjerovatnije odustati jer sam sada malo pročitao da ljudi imaju problema sa središnjim tipkama i kliznim mehanizmom. ![]() Tako da ću ostati na BlackBerry 8300 ili sada novi izbor Sony Ericsson K770. Šta mislite o tome Sony Ericsson modelu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
drug Mile
|
Ha čuj, tu ti baš nemrem bit previše objektivan jer sam fanboy SE-a tako da nisam baš objektivan. Konkretan mobitel sam samo nakratko imao u ruci i nisam se stigao s njime previše igrat, ali prema onom kaj sam vidio je čist ok. Jedino kaj mi ovaj smeđi uživo izgleda nekak više kao ženski mobitel... ak se dobro sjećam ima neke zlatne gumbiće na boku pa mi odaje dojam da je namjenjen ženskom rodu... ili metro, kako god.
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
k770 ti nije baš za email prepraktičan ali kao osbni mobi je ok i meni se sviđa kamera. uspoređivao sam je sa k800 i čini mi se bolja, odnosno fotografija NA ZASLONU MOBITELA izledaju bolje (ne znam što bi bilo na kompu). Ali kamere NISU iste makar su 3.2obje (a ova na k800 je još uvjek najbolja na nekom mobitelu, mislim da je to na dovoljno testova utvrđeno (čeka se k850 ![]() Ne sjećam se tono dal ima ita zlatno ali u t-u ga ima samo u toj smeđoj i ne izgleda previše ženskasto (nije ni neki butch) ali je ok. Ja bi ga uzeo pošto za email koristim gmail pa s time i njihovi java aplikaciju za pregledavanje i pisanje pošte. (ti si isto moeš nekakvo proslijeđivanje složit). Ali veliki minus mi je nedostatak "offica". U low budget segmentu bi se dvoumio izmđu 6120classic i k770 i vjerojatno bi uzeo nokiu (a ima i hsdpa). p.s. ustvari ne, uzeo bi nokiu e51 (a ima i wlan ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
d900 ni u ludilu..ima mi ga otac,tako da znan sta govorin..mobitel je jedino dobar za pokazivat se okolo s njim-nista vise..ja iman k810 i nisan zadovoljan,upravo ga prodajem i kupujem nokiu u cjenovnom rangu s k810..kamera je neusporedivo bolja na SE,ali se nemoze podesavat ISO ko na d900..sve u svmeu,ja sam bia veliki ljubitelj SE zbog jednostavnosti "flashanja",ali kad se sve skupa zbroji-nokia mi je definitivni favorit.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Why so serious
|
Bok, ajd da ti velim nekaj pa idem spat. E D900i nemoj uzeti i točka, to je za curice mob. kojima treba sms i ljepi mob. al ne valja čika! SE ima dobru bateriju i kameru al nema neki software, a nokia ima sve, je da je skupa al ima sve...pa sad odluči. Ja bi rekel da uzmeš ovaj mob i možeš ga koristiti za sve kaj si navel u postu! A za BB ti nisam siguran jer ga nisam imal prilike koristiti al čul sam da ima dosta mana, a i jedna je ta 80kn mj. di ti je kolega rekel. Uzmi ovo ak hoćeš pravi mob. http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10-00.asp?sifra=NON73 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
...carpe diem...
|
Znači,odustao sam Samsunga D900. Novi izbori su mi : -SE K770 -Nokia N73 ili Nokia 6120 Classic ili -BlackBerry 8300 -SE P1 Pa pomozite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Why so serious
|
Pa velim ti, ak trebašš mobitel za svašta koji može svašta u bio koje vrijeme uzmi jednu od tih nokia, n73 malkice bolja al obe imaju symbian. K770 nula bodova. A za P1 neznam-tj nemam iskustva al po googlanju P1 je isto moćan-al skup! Imam nokiu i zbilja nema kaj nema-net, office,PDF, ma kaj god hoćeš, e-mail ma sve,,,a i nije skupa za to kaj nudi, e da a kakav zvuk tek ima ma milina za slušat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
drug Mile
|
Ak imaš mogućnosti, rastegni se do P1. Od svih navedenih daleko najbolje uz napomenu da uz malo truda na njemu radi i BB rješenje.
![]() |
![]() |
#15 |
Why so serious
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Je, symbian. Nego kaj je to BB rješenje (guglal sam al nisam našel)? edit: Mislim da sam skužil: balckBerry. Baš sam bedak! Evo već smo ti trojica preporučili e51 (računajući danc00a koji je sam nokiu prepoučil ![]() Zadnje izmijenjeno od: matman. 05.02.2008. u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
drug Mile
|
Citiraj:
![]() OT: De se javi za ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() OT: mislio sam ti se javit sutra kad dodem u zg, naime evo me jos u vz kradem nekom net malo, hehe, a i imao sam nekog "posla", vise kad se vidimo ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
...carpe diem...
|
Mene jedino zanima kakav je Joystick na Nokia N73?Ako mu je kvalitetan te ako je izrada same plastike i tipkovnice na visokom nivou onda ću taj mobitel uzeti. S obzirom da mu baterija traje čak po 3-4 dana onda mi to odgovara. SE P1 bi definitivno uzeo,ali ipak mi je to previše para.Na BB-u moram plaćati dodatnih 80kn za e-mail,a toliko ga ipak ne koristim. SE K770 je nešto sličan W810 kao što i sada imam pa mislim da ne bi napravio neki veliki pomak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Why so serious
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
drug Mile
|
Sjetio sam se napisati jedan minus za P1 koji sam skroz potisnuo iz pamćenja. Nažalos taj mobitel ima očajan sistem tipkanja. Naime na jednoj tipki se nalaze 2 slova odnosno brojke tako da kad stisneš više levo dobiješ jedno slovo, a više desno je drugo... koncepcija je odlična no kako je sve to dosta minijaturno lako se dogodi da dok brzo pišeš stisneš krivo slovo. No kad smo već otišli na Nokije onda bih radije sugerirao 6120C umjesto N73. Jedna i po mom mišljenju jedina prednost N73 je kamera odnosno fotić koji je fakat jako dobar i kvalitetan te definitivno puno bolji od onog na 6120C. Kvaliteta izrade je definitivno na strani 6120 jer je plastika bolja i mobitel je kompaktniji. Uz to N73 je napravljen od bijele plastike i ona aluminijska farba se vrlo lako zguli. 6120 ima brži softver. 6120 je manji mobitel, no to može biti mana i prednost ovisi kako za koga. Preporuka je da probaš i jedan i drugi na licu mjesta da vidiš kak ti leže u ruci, na kojem možeš brže pisat i sl. pa procijeni.
![]() |
![]() |
#23 |
...carpe diem...
|
Kod Nokia 6120 Classic čitam da ima problema sa baterijom,tj. da traje max 2 dana.Što me čudi s obzirom da je noviji mobitel on N73. Čini se da sam najbliži Nokiji N73 zato što baterija dosta dugo traje,ima mogućnost čitanja Word i PDF dokumenata,kvalitetne slike i mogu je koristiti kao modem za spajanje na Internet preko laptopa.Sve u svemu,za 1kn stvarno odličan mob. ![]() P1 mi je preskup i odustajem od njega dok za BB ne želim izdvajat još para samo zbog e-maila.K770 mi je malo preobičan,tj. nudi isto kao i moj W810. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
drug Mile
|
Ako misliš koristit mobitel kao modem onda je 6120C bolji izbor zato kaj podržava HSDPA. Obje mogu čitati Word/PDF dokumente jer su obje Symbian tako da možeš na njih stavit kaj hoćeš. U svakom slučaju, your call.
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
Bio danas u T-Centru i na prvi pogled mi izgleda kao kvalitetan i čvrst mobitel.S obzirom da su svi napisali hvalospjeve o perfomansama onda sigurno ne mogu fulati. Jedino ako bi netko mogao napisati svoje iskustvo sa time uređajem kroz nekoliko mjeseci korištenja?? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
drug Mile
|
Citiraj:
Citiraj:
Gle, ak je fakat takva situacija s baterijom onda nema dvojbe. Ja kažem da su generalno gledano performanse 6120C bolje od N73. Bateriju, nažalost, nisam mogao testirati.
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Why so serious
|
Velim ,ti n73 malo olabavi otraga ona poklopac za kameru, malo se čuje škripanje plastike dok tipkaš poruku odostraga...al to na poklopcu za bateriju, al ostalo je ok, tipke i joystick su odlični...samo po čemu je 6120C bolji po performansama,to stoji da je noviji al na n73 idu svi programi ko na komp pa si ga podesiš kak ti paše i za kaj ti paše! Ja sam za n73 ak niš drugo ima odličnu kameru u odnosu na 6120.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
drug Mile
|
Citiraj:
6120C ima Symbian isto kao i N73; dakle, sve kaj ide na jednu ide i na drugu, 6120C je kompaktnije i kvalitetnije izrade, 6120C je manji (meni je to važno), 6120C je brži zbog bržeg proca i novijeg softvera, 6120C ima HSDPA. Dakle, generalno gledano je mobitel bolji, no ako je zaista onakva situacija s baterijom onda je to fakat u banani i nema ga smisla uzimat.
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
a zasto nebi uzeo nokiu e61i? slici bb-u ima dosta dugo trajanje baterije (oko 5-6)dana.izgleda solidno i ima siroki ekran...i btw simbian je + sto ima wlan pa se mozes i negdje spojiti... http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-10...p?sifra=NOE61I
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|