|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Eksterni Hard Disk
Ciao ekipa! Evo kupujem eksterni hard disk pa me zanima Vase misljenje. Kupio bi neki disk za pohranu mjuze, filmova itd. Znaci vazno mi je da je siguran jer ne mislim to przit na dvd-e. Malo sam trasio po netu i naisao na par zanimljivih ponuda. Hg spot HDD HITACHI 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 32 MB cache 939,00 kn HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, serial ATA-II, NS, 7.200 o/min., 32 MB cache (ST3500320NS) 979,00 kn HDD SEAGATE-MAXTOR Barracuda 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 16 MB cache (STM3500630AS) 769,00 kn HDD WD Caviar 500 GB, serial ATA II-300, 7200 o/min., 16 MB cache (Raid Edition) 881,00 kn Ve-mil *HDD Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200 871,57 kn Za ladicu jos neznam, nadam se da mi vi mozete nesto sugerirat. Zanimaju me diskovi kapaciteta od 500 GB pa ako netko ima ikakve sugestije, biti cu mu jako zahvalan! Takoder sta mislite o gotovim diskovima tj. WD Book itd. Unaprijed Vam zahvaljujem!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Hitachi dosta rošta, a savjetovao bi izbjegavanje Seagate-Maxtor diska. Imam WD 5000AAKS i mogu reći da je vrlo tih i hladan. Navodno je Samsung još tiši i hladniji. Razmisli o modelu koji ima najviše garancije. Gotovi diskovi imaju prednost što imaš garanciju na cijeli uređaj iako su unutra isti diskovi kao i u običnim desktopima. Za vanjsko kućište, preporuka IcyBox (bilo koje).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
A jel ima neki IcyBox sa eSATA utorima. Nekako mi se IcyBox čini dosta slabim kučištem al šta ja znam. Gledao sam ovo COOLERMASTER X Craft eSATA, USB 2.0 i čini mi se dobrim izborom. Recite mi ako ovo nije dobro ili ako ima nešto bolje; cijena nije tolko bitna.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Preskupo za vanjsko kućište. Šta će ti eSATA? Ploče koje ga imaju možeš prebrojati na prste.
![]() |
#5 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
mislio sam otvarat novu temu, ali nema smisla.... ...baš si tražim neku ladicu za disk, a kolko sam informiran postoje ladice za diskove koje se stavljaju u kučište i ove koje se spajaju preko usba(kao eksterni disk), e ja bi trebao te preko usb-a..... ....pa me zanima di ima ok ponuda toga i kaj mi preporučate, disk je sata |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
moja totalna preporuka.
![]() |
![]() |
#8 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
![]() |
#10 |
sam svoj aka
|
cool je ovaj chiftec, ima i eSATU, znači nije nužno da ploča podržava eSATU, kad se disk spoji preko te ladice (Usba), on automatski radi preko eSATA sučelja???.... onda on ima propusnost od 60Mb/s, dal sam to dobro skužil..... ..... slobodno me popljujete ako nisam u pravu..... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Realna propusnost USB-a je oko 40 MB/s dok bi preko eSATA-e disk radio u punoj brzini. Daj se već jednom naučite, ovo što se danas može kupiti u trgovinama su eksterna (vanjska) kućišta za diskove koja mogu biti 2.5", 3.5" i 5.25" (manje prisutna) i spajaju se najčešće preko USB-a, a potom FireWirea ili eSATA-e. Ladice su nešto sasvim drugo i više se ne prodaju baš. One se doslovno gurnu/izvuku u/iz kućišta kao normalna ladica na namještaju. Spajaju se na IDE kabel i mislim da je bilo nekih SATA modela. Samo bolje ladice su podržavale izmjenu diskova bez isključivanja kompa.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Znači tražiš i novo kućište... Pa ako si zadovoljan s ovime koje sad imaš, ma kakva rugoba bila, ne znam jel ti se isplati davati 600kn za case samo zbog eSATA priključka. Pogotovo zato što bracket dođe kojih 70kn. Da sam na tvom mjestu, prije bih nadograđivao komponente, jer će u ovom slučaju ispasti da ti komp vrijedi manje nego kućište ![]() Inače, ako ćeš eksterni koristiti isključivo kao storage disk, pri gledanju filmova i slušanju mjuze USB te neće smetati jer ima veći bandwith nego što je bitrate tih fileova. Naravno, prebacivanje podataka će malo potrajati, ali to jednom napraviš i miran si, a da pak toliko dugo traje, ne traje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
sam svoj aka
|
ma ne, krivo si me shvatio...kupujem novu konfu i oču odma stavit i novi case jer je to idealna prilika da se riješim starog (inače patim na ljepotu), i kak bi onda case bio skuplji od konfe ??? ....a ovo kaj veliš za gledanje filmova preko eksternohg hdd(usb) mislim da nebi smjelo biti nikakvog zapinjanja i sranja.... .... a kad bi imao ovo kućište sa eSATA, pa eksterni hard spojim sa SATA na eSATA.... to bi riješilo sve probleme (makar ih nije ni bilo) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ahaa...mali nesporazum. Što ostali misle o ovom kućištu? (iako bi odgovor sigurno prije dobio da si otvorio novu temu pod ˝Kućišta i napajanja˝, još stigneš ![]() P.S tek sam sad skužio da ovo nije tvoja tema, već od max21, pa isprika na spamu |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
sam svoj aka
|
ah ćuj, nija važno čija je tema, spam je spam, a to nije lijepo.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|