|
![]() |
#1 |
šlap
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Za one koji znaju kako na Xboxu izgleda Xbox Media Centar (ja koristim Pimped Edition), pitam koji bi program omogucavao slican izgled i funkcionalnost na Win XP? Naime, koliko god mi XBMC na Xboxu bio savrsen u onome sto mi treba, nedostaje mu procesorske snage da mi pokrene 720p *.mkv fajlove. Ono sto bi software trebao podrzavati je: - Microsoftov daljinac (dobio uz gigabytovu tv karticu) - streamanje fajlova (videa, mp3ca) sa glavnog kompa preko mreze - mogucnost prikzivanja *.mkv fajlova - podrsku za dvb-t tuner (poželjno, ali ne neophodno) mislio sam na Meedio, ali kako nemam pojma sta skinuti te jos kako to sve konfigurirati sam od njega odustao. Eventualno ako mi netko moze pomoci kako to sve sastaviti (kako, sto, gdje skinuti), ili jos bolje da mi posalje svoj vec konfiguriran u raru, pa cu onda samo male preinake raditi. Ako netko zna neki treci software koji bi to sve radio neka napise. Konfa na koju bi to sve islo je: AMD 3000+ S.754 2x 512mb rama Ati 9200 hdd 40gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
šlap
|
Zar nitko nezna ze neki prog? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
WiMAX User
Datum registracije: Sep 2006
|
imas Windows media center edition, na njemu sigurno radi taj daljinac, ali nisam siguran za ove ostale mogucnosti poput streamanja ... zato ja prepurucam linux MCE : http://linuxmce.com/ - pa istrazi more mogucnosti koje nudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
šlap
|
windows media center edition nemoze playati ni obican divx, a kamoli mkv fileove, te jos streamanje... ovaj linux mce izgleda obecavajuce, idem sada malo istraziti, jedino cega se bojim da ce biti problema su driveri... THX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ja bi preporučio Meedio. Naravno konfiguracija nije baš lagana ali uz svaki plugin (ili večinu) dolazi lagano uputstvo što raditi. Ima i forum, a i ovdje postoje eksperti za njega (netko je napisao neki tutorial). Kada uđeš u srž problema i skužiš kako radi, lagano je. Njegov problem je što ne vidi Croatel, dok OiV rade bez greške. Moguće je da ja samo to nisam zna napraviti. A nije da sam se previše potrudio. Za sve vragove koje ne podržava ima External application pa možeš bilo što ti padne na pamet. Tako sam ja riješio Internet browser jer njegov plugin ima sitan bug (da sitan) i ne radi kako treba. I to sam kemijom uspio riješiti ali je ipak bolji Firefox od njega. On koristi IE za svoj rad. Ljepota Meedia je u tome što ti treba samo 6 tipki (strelice, backspace i Enter). Gotovo u potpunosti možeš s tim upravljati. Za opsežnije operacije koristim tipkovnicu. koliko sam vidio nema nikakvih problema za bilo kakav daljinac. Niti to nisam probao jer koristim navedenu tipkovnicu. Sva ljepota je u tome što sam od njega napravio HTPC i CarPC. Iako to naizgled izgleda slično, dvije su različite stvari i obije odrađuje bez problema. Sada samo rješavam sitne bugove koji se večinom odnose na kerefeke koje želim.
![]() |
#7 |
Feldwebel
|
Zaboravi Meedio bez MSXML 4.0 SP2 Bez toga Meedio ne radi. Zaboravih reći. Ja sam se dosta napatio dok nisam skužio. To je tako kada bedak nikada ne pročita user manual.
![]() |
#8 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
imaš OVDJE na meediOS forumu moju temu i upute za konfiguriranje meedia pa pogledaj malo (inače namjeravam to prevesti pa prebaciti ovamo kao tutorial ali nikako da uhvatim vremena...) ... ![]() ... @RAK zašto kažeš da internet browser ne radi kako treba ? (ja nisam imao nikakvih problema)
![]() |
#9 |
Feldwebel
|
Stavio sam plugin i kada ga pokrenem meni mi je preko cijelog ekrana a samo malo se vidi prozor sa stranicom. To sam riješio tako što sam izmijenio xml file i sada radi kako treba. Bilo je grešaka u njemu. Neke vrijednosti nisu baš po pravilu napisane. A i IE mi nije previše fora, pa sam stavio external application i to je riješeno baš kako treba. A što si ga sredio, svaka ti dala. Ja se nisam toliko potrudio. Default skin i funkcionalnost. To je meni dovoljno. Kome se ne svidja, neka da prepravlja. Meni se ne da.
![]() |
#10 | ||
The Geek Wants Out
|
sad se sjećam... problem je što su u originalnom screenu 'cell' vrijednosti izražene u decimalama s točkom: Citiraj:
Citiraj:
Inače i ja sam godinama 'vozio' defaultni sunrise temu dok mi jedan dan nije puko film ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
šlap
|
Jao kako sam se namucio s ovim linuxom... ![]() i to zato sto nemoze raditi samo preko tv-outa, a kada ga instaliras s monitorom, pa ako hoces poslije promijeniti na tv out moras upisati password koji nigdje nepise, niti je blank. Ma ono katastrofa. ____________________________________________________________________________________ No onda htjedoh staviti win pa se igrati s meediom. Ali sada nemogu instalirati win, na drugom stepu instalacije tamo di on tockice svijetle i gdje radi mis, kada napise da je 34 min left, mi se zgasi ekran i vise se nepali. Tako dok to nerijesim nista od meedia. i btw imam xp sp2 na cdu s kojeg instaliram, jer on vec ima MSXML 4.0 u sebi? Nesto sam jos vidio da treba tek nakon instalacije meedia instalirati MSXML 6 kojeg nadam se imam u autopatcheru. zadnji update za autopatcher mi je iz 7 mj 2007.? @crn Malo si zeznuo tu temu. vec sam je prije vidio ali sam mislio da je to samo kako napraviti da radi taj tvoj theme na meediu, a kad ono sve ![]() ebiga citao povrsno. i daj mi reci buduci da vidim da dosta znas o tome meediu. Dali on ima podrsku za BDA tunere? tj dali podrzava dig signal? prije sam davno instalirao pa nije mogao, ali tada nisam bas htio ulaziti u detalje kako ih rijesiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Feldwebel
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
mrak... ovak nešto a'la meedio sam i tražio... upravo skidam Meedio 2.55.0.1 pa me zanima da li on podržava filmove u .mkv formatu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
The Geek Wants Out
|
podržava ali trebaš ručno ubaciti custom graph u MediaFiles.meegraph datoteku, ovisno koje filtere koristiš za gledanje mkv : Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
šlap
|
Kako to funkcionira? Sta se fajl otvara u novom prozoru, tj. tom playeru? Zar to nije zahebancija ako upravljas s daljincem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
The Geek Wants Out
|
ja koristim girder koji automatski prebaci komande na player ali i inače ne bi trebalo biti problema jer kad se player otvori u fullscreenu on preuzme fokus pa tako i komande sa daljinskoga...
![]() |
#19 |
Premium
|
Koje plugine bi pod obavezno trebao instalirati i za što služe? Ima li šanse da tv karticu koja nije podržana nekom "čarolijom" natjeram da radi sa meediosom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
The Geek Wants Out
|
http://www.youtube.com/watch?v=qDFZP3OlYNE <-- -->
- added option to show/hide browser navigation button - added option to hot-track mouse cursor - added clear playlist button in meeMusic Jukebox - added music player controls in meeMusic Jukebox - adjusted list view in meeMusic Jukebox - adjusted MovieNight for 4:3 aspect ratio - fixed albums and pictures captions - redesigned MovieMee screen - updated TV screens by Adam Smith:
- created new shadowed toolbar buttons - created new filmstrip glass sel button (500x500) - created new selection buttons (500x500) - fixed Icon Manager backgrounds support - added Carbon and Rebel backgrounds - added option to change default backgrounds with one click:
- added option to set Title to use tag-color
- available tag colors:
- available buttons colors:
- fixed bugs - imaš ovdje moj thread sa uputama za Vintage v1 themu http://www.meedios.com/forum/viewtopic.php?t=1477
USKORO - meedioVintage v2 (click me ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Trebam li posebno instalirati .Net 1.1 .Net 2.0 MSXML4 SP2 - imam instaliran winXp pro + sp2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|