Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.01.2008., 23:45   #1
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Novi CD player

Malo mi je i suludo otvarati temu, no ne mogu si pomoći jer sam deprimiran današnjm kupnjom.
Nakon 12 godina starog technicsa sl-pg460 koji me služio od djetinjstva, odlučio sam se počastiti drugim playerom. u ruke je pred koji mjesec uletio pioneer pd-s 503 koji mi je bio interesantan radi transporta, no unatoč svojoj jedinstvenosti, nije ništa posebno po pitanju zvuka, a laser za koji je upitno da li je originalan košta nemalih 600Kn, što i ne čini isplativu investiciju u player koji je stajao duže vremena u vlažnom podrumu.
Nisam baš dugo tražio, jer znam da nema nekih velikih razlika u klasi do 2000kn koliko sam bio spreman izdvojiti, pa sam se odlučio na najjeftiniji i najjednostavniji marantz cd 5001.
Nakon kupnje, trk doma, brzinsko čišćenje i vađenje technicsa sa svog položaja i oprezno stavljanje novog cdp na svoju poziciju. Entuzijazam ne pada cijelih 30ak minuta dok sam pio kavu i listao upute dok se player temperira na sobnu temperaturu.
Gotovo, slijedi prvo buđenje uređaja: u ruci već Nelly Furtado: Loose i pritisak na tipku open/close.....krrrrkkkkrrrrrr...??? Ladica se otvori do pola kao da je kameni mehanizam koji se nije otvarao još od doba Etrušćana. Nakon drugog pritiska se otvara, ali rošta...struže kao da je vodilica suha i zupčanici bez pola zuba. Nisam siguran, niti želim gledati o čemu se radi jer se ipak radi o novom, novcatom uređaju koji je otvoren ispred mojih očiju.
Sad me samo zanima, da li će roštanje nestati s vremenom, tj da li je možda mast nanešena pa treba vremena da to sjedne na svoje ili da nosim nazad?
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 00:07   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
iskreno nikad čuo da novi plejer tak nekaj dela... ajd ti to tam vrati, imho nije normalno ponašanje.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2008., 00:21   #3
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
iskreno nikad čuo da novi plejer tak nekaj dela... ajd ti to tam vrati, imho nije normalno ponašanje.

Tješim se da je normalno, al sve mi savjest ne da jer sam još uvjek tvrda uvjerenja da danas za 200-250€ ne možeš kupiti kvalitetan player kao prije 10ak godina. Ali mi opet, s druge strane, nije jasno kako najjeftiniji DVD sonijeve kuhinje ima tiši transport od marantzovog cdp koji je tri puta skuplji.
OK, sony nije firma koja u tom cjenovnom razredu ima nešto ponuditi za stereo sadržaje, ali barem su njihovi proizvodi korektni.
Isto tako i taj technics, koji mi je već dosadio svojom pojavom jer ga gledam od osnvne škole, dan-danas izgleda kao nov, osim ulaštenih par tipkica koje su najneophodnije za svakodnevnu upotrebu. Pri radu tih čak i kad se uho prisloni uz samu ladicu, ladica uredno dosjeda na svoje mjesto sa tihim "flop"..bez plastičnog "klik". Desetljeće nakon, jedan od tada nedostižnih brandova proizvede takav uređaj koji je realno gledajući, imao 25 godina da evoluira i dosegne nekakvu kvalitetu, dosegne manje nego što su quadro i ostali žnj modeli dvd playera dosegli u ovih 5-6 godina koliko je DVD popularan na našem prostoru, i još pritom x puta jeftiniji.
Staro 16.01.2008., 12:01   #4
galama
Premium

galama's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Taj Marantz je miljama od Quadra i sličnog smeća ali mi se čini da si ti dobija neispravan primjerak pa garanciju i player pod ruku i trk u Technomaxa ili di si ga već kupija.Ja sam prije nekoliko godina kupija tada jako hvaljeni Cambridge Audio Azur 640C cd player koji je nakon 3 tjedna rada u mene krepa i nije pustija ni zvuka više.Srećom u dućanu su mi ga zamijenili za novi koji i dan danas radi u mog prijatelja koji je prezadovoljan s njim.
AMD 3500+ 64bit
galama je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 16:56   #5
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor galama Pregled postova
Taj Marantz je miljama od Quadra i sličnog smeća ali mi se čini da si ti dobija neispravan primjerak pa garanciju i player pod ruku i trk u Technomaxa ili di si ga već kupija.Ja sam prije nekoliko godina kupija tada jako hvaljeni Cambridge Audio Azur 640C cd player koji je nakon 3 tjedna rada u mene krepa i nije pustija ni zvuka više.Srećom u dućanu su mi ga zamijenili za novi koji i dan danas radi u mog prijatelja koji je prezadovoljan s njim.

E...pa radi tih milja razlike u odnosu na qudro i slične derivate i jesam malo razočaran. Ja nemam potrebu da vrti dvd, nemam potrebu niti za divx i sl. video formatima, i nemam potrebu za mp3 podrškom. za te stvari tu je najjeftiniji sony od 500Kn koji svoj posao radi odlično.
I tako, sjedoh opet u kola da zadovoljim taštinu...i dobijem novi instantno, premda je uređaj po svim specifikacijama potpuno ispravaan. Ladica se otvara, ali rošta, što se, pogađate, nije čulo u trgovini jer je razina buke mnogo veća nego pri večernjoj sobnoj atmosferi. Premda su tvrdili da je to sve u redu, na moje inzistiranje cdp je zamjenjen novim.
Sad laganini, sa razočaranjem dolazim doma i bez ikakve radosti otvaram player jer sam već razočaran funkcioniranjem svega: od usluge do današnjih proizvoda koji se reklamiraju kao bolji od komercijalnih, jer od playera za 200€ očekujem da samo uredno i tiho vrti origigi cd-e, te da ne odzvanja jeftinoćom, no izgleda da je štancanje u Kini dalo svoj danak.
Ovaj radi OK, ladica je na mjestu, samo daljinski kod ovog, pogađate, ne radi.
Radi, ali samo spajanjem preko pojačala. Očito mu ne radi senzor, no sad, što je tu je, ko ga yebe. Kontrolirat ću ga preko pojačala...

I šta da kažem još? Da sam zadovoljan?
Kinu treba opet zazidat iza zida preko kojeg nitko ne bi bio u stanju preći.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 16.01.2008. u 17:13.
Staro 16.01.2008., 17:11   #6
vedo
FC Bayern supporter

vedo's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Juan,nosi im to nazad ponovno...tvoji su novci u pitanju pa je red da proizvod radi onako kako je i predviđen.Ustraj dokle god ne dobiješ ispravan proizvod,ako nemaš više povjerenja u Marantza,uzmi neki drugi...
Staro 16.01.2008., 17:35   #7
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Nosi to nazad taj Marantz mora da radi skroz korektno, to znam iz licnog iskustva jer sam bas isprobavao neki dan od kolege jedan takav na svom Marantz reciveru i stvarno je radio ko Doxa.
Staro 16.01.2008., 18:19   #8
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma nosi im ponovo i ubaci spiku da već treći put dolaziš u 2 dana, benzin nisi našao na cesti i nek ti vrate pare natrag. ako se ne varam prema svim propisima imaš nekih 7 dana za vraćanje bez a i b.

naravno vraćanje para su im zadnja opcija, onda im napomeni kako stepenicu skuplji model sigurno nema te probleme
syss je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 18:44   #9
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Naravno poslusaj sta ti syss kaze, nisi nasao lovu na ulici.
Staro 16.01.2008., 21:17   #10
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova

naravno vraćanje para su im zadnja opcija, onda im napomeni kako stepenicu skuplji model sigurno nema te probleme

Nije da bih se bunio na 6002 koji je ravnih 1200Kn skuplji (2800), no u tom slučaju unutrašnji porivi bi me tjerali na novo pojačalo...s druge strane, kod ovog specifičnog modela mi se svidjela jednostavnost (koja je nažalost upropaštena šlapavim sastavljanjem).

Sutra opet idem radosno u trgovinu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2008., 21:24   #11
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
lijepo kao sto su ti rekli, tamo i gnjaviti ih da ga bar zamijene.

nego, jel bi prodavao mozda technicsa?
rendula je online   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 21:58   #12
quazaro
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Evo da i ja kažem nešto. Prije mjesec dana sam udomio jednog Denona. DCD 700AE. Dvoumio sam se između Marantza 5001OSE (2360kn), 6002 (2800kn),7001 (4400kn) i Denona 700. Zbog odnosa cijene i reprodukcije svih vrsta CDa i zbog toga što je "made in Japan" odlučio sam se za Denona. Nisam pofriješio. Uredno čita sve, brzina očitavanja mui je kao nekadašnji CD playeri sa originalima. mp3 direktorije uredno raspoznaje. ALI - nema CD text, što je stari Marantz imao. To je zasad jedina zamjerka.
Savjet: probaj vratit taj 5001 i traži povrat para što imaš poravo unutar 7 dana i uzmi taj Denon. U Ve-milu košta 2357 kn (ili tak nekak)
quazaro je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2008., 20:26   #13
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor quazaro Pregled postova
Evo da i ja kažem nešto. Prije mjesec dana sam udomio jednog Denona. DCD 700AE. Dvoumio sam se između Marantza 5001OSE (2360kn), 6002 (2800kn),7001 (4400kn) i Denona 700. Zbog odnosa cijene i reprodukcije svih vrsta CDa i zbog toga što je "made in Japan" odlučio sam se za Denona. Nisam pofriješio. Uredno čita sve, brzina očitavanja mui je kao nekadašnji CD playeri sa originalima. mp3 direktorije uredno raspoznaje. ALI - nema CD text, što je stari Marantz imao. To je zasad jedina zamjerka.
Savjet: probaj vratit taj 5001 i traži povrat para što imaš poravo unutar 7 dana i uzmi taj Denon. U Ve-milu košta 2357 kn (ili tak nekak)

Ma ništa od tog...zapeo sam za ovaj jer sam ga imao prilike slušati na sistemu gotovo identičnom kao i moj.
Nadalje, treći primjerak je u super stanju. Ovaj smo detaljno ispitali u trgovini, i ne mogu reći da dečki nisu dali sve od sebe. Nije njihova krivica i stvarno su se ponijeli OK.
Nego, što se tiče modela 5001OSE, nekako mi se ne čini nimalo isplativa razlika cijene, jer u konačnici dobivamo isti player. Tko zna, možda su modeli s oznakom OSE svi odreda ispravni. Sa tolikom razlikom radije bih išao na jači model kod kojeg se razlika osjeti i na prvi kontakt/slušanje, dok u kratkom upoznavanju sa 5001 i 5001 OSE teško da će se razlika uočiti, pogotovo u uvjetima koje trgovine nude, a teško da ćeš player te klase dobiti na par sati da poslušaš doma.

@rendula:
Ne bih prodavao, prevelika sentimentalna vrijednost.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno