|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Overclock problem uz 8800GTX
Bok ljudi! Ovako,ne mogu klokati konfu otkako je u njoj 8800gtx.Inace sam drzao na 2.66ghz,950mhz cas4 i x1950xt klokana na 680 i 945.Ne bi trebalo biti u napajanju jer koliko vidim 8800 ne trosi puno vise od nje,a i cudno je da ne mogu ni 10mhz dignuti proc,odmah se rusi,tj digne win i kad nesto otvorim,kratak BSOD i reset.Na defaultu radi bez problema. Hvala unaprijed na pomoci i razumijevanju. Zadnje izmijenjeno od: ROMO. 16.01.2008. u 17:00. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Clockanje 8800 gtx
Ovako:imam pitanje.Imam navedenu grafu.Inace ju clockam preko rivatunera i radi mi na 660,1025(2050).Cim dignem core clock za 5 mhz na 665 izbacuje mi artefakte po ekranu,pa me zanima dali sam dosao do plafona grafe ili postoji neki nacin da ju ustabilim.(bilo kakav nacin,jer sam spreman na sve za jos koji mhz core clocka). Fala ![]() Vidio sam da gtx-ice nerjetko potegnu do 700 mhz,i vise,pa me zanima dali su takvi ekstremi dostupni obicnim dusama. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@ROMO - Jesi reinstalirao Windowse nakon mijenjanja kartice? @VulcanRaven - ovi koji idu na 700MHz i više su radili vmodove, a tu je dosta u pitanju i revizija čipa (A2, A3...) |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Nisam radio reinstall,je li moguce da bi to rijesilo?To mi je tako cudno,ali takvi su valjda PC-i,uvijek neka sitnica ili neka nelogicnost OS-a zeza.Sada sam vec tako i tako odigrao Crysis,jer sam 8800gtx samo posudio dok je frend na skijanju.Moglo se i ovako igrati.Al ne bi bilo lose rijesiti taj misterij,pa nek se zna ubuduce.Probat cu sutra novi install na drugom hardu pa javim je li to pomaze. |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
ja vas ne kužim.. pa što overclocate grafe, evo vam nekoliko razloga zašto to ne raditi: 1. grafa kad ju overklokaš ima manji vjek trajanja 2. počne se grijati više nego obično i čipovi ti se malo zdrmaju 3. ako neznaš overclocati onda bolje nemoj jer mnogi su si za***ali grafu jer što ti znači malo više preformansi imati na njoj 3. cooler na grafi nije dovoljno dobar za hlađenje kad overclocaš 4. overclocanje je više za one koji imaju vodeno hlađenje na grafi jel temperatura joj jako padne pa nije problem overclocati ako je ona hladnija jer sve grafe imaju slabu točku a to je pregrijavanje RAĐE SI KUPITE JOŠ JEDNU ISTU GRAFU I SPOITE U SLI SISTEM I IGRAT ĆETE SVE ŠTO VAM SRCE ŽELI (govorim opčenito o novim grafičkim karticama za koje vam čak ni overclocanje nije ni potrebno) |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
No drugim karticama to ne smeta previše. Uzmimo u obzir da ovdje govorimo samo o "soft OC-anju". Znači samo pomičemo slider u RivaTuneru i ne primjenjujemo vmodove... Nisam vidio recimo neku OC-anu 6600GT koja je riknula. Osobno sam imao 6800 otključanu na 16,6 i kucala je na 400/800 MHz. Nekoliko godina je radila, još uvijek radi na istim taktovima. U principu, očekivani životni vijek se smanji jako malo - s obzirom da je grafama MTBF visok. Doduše, ovisi o čipovima. No ovi poput 9800 Pro riknu i bez OC-anja nakon nekog vremena... Citiraj:
![]() Malo više zagrijavanje da, ali nije pretjerano značajno. Bez povišenja napona. Citiraj:
![]() Malo artefakata zbog previsokog takta nikad nije zaribalo ničiju grafu, osim toga - nakon sljedećeg reboota bi sve trebalo biti O.K., čak i ako se sistem zamrzne zbog pretjeranog OC-a. Citiraj:
![]() Ili unaprijediš protok zraka u kućištu... Citiraj:
Dobro, sve se mogu pregrijati. Ali nisu svi GPU-i pećnice i nije ih problem "ukrotiti" ![]() Citiraj:
![]() BTW meni su češće puta riknule grafe na tvorničkim frekvencijama nego one koje su bile overclockane. Zapravo, meni ni jedna OC-ana nije riknula do sada *kucam o drvo* ![]()
__________________ |
||||||
![]() |
![]() |
#9 | |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() hehe ovo bi moglo završit u topicu mladež i droge ![]()
![]() |
#10 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
@TheMovieKiller - mora da se šališ? ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Odi drkat na SLI i 8800GTX.. ti mora da si jeo podgrijane gljive sa horzom....on izmasakrira bazu ti trkeljaš gluposti... ![]() btw: si razmišljao o tečaju gramatike???ili se potrudi u školi nešto zapamtiti.... |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ako ti 8800GTX na defaultnim taktovima nije dovoljno brza, neče bit ni nakon OCinga. Imaš dva moguća rješenja: Trenutno rješenje tvog problema jest kupovina još jedne takve polovne kartice za 2200KN. (Ovo dolazi u obzir ako imaš sli matičnu i toliko love u đepu.) Buduće rješenje tvog problema jest prodaja sadašnje grafičke dok još možeš dobit neku lovu i kupovina znatno jače grafičke koje neče bit u dučanu do šestog mjeseca (Ovo dolazi u obzir ako imaš rezervnu grafičku i strpljenja da do šestog mjeseca ništa od hardvera ne kupuješ.) ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
cekaj samo mi reci koji monitor ti imas?! i radi cega ce ti dvije 8800GTX? jel nije slucajno radi crysisa?! samo me to zanima.... @razer pazi da te ne dode ATJ lucko da ti pokupi sve te procove naklokane i posalju te u guatanamo ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() sve cesce ovakve izjave, boldano ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
ovo ostalo se ne isplati komentirat ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
sli je stvarno preser kad si ga mozes prijustiti. pogotovo gtx ili ultra sli. puno love, no kako god okrenuli, isplativo ili ne, to je ipak ogromna doza uzitka. no sli povlaci sve za sobom. a krece ovako..trebas sli plocu..skupoo..trebas i drugu grafu..skupoo..pa sad trebas i bolje napajanje..skupoo..pa kad sve to imas, i mema nije na odmet..skupoo..pa i kuciste trebas vece da sve to potrpas u njega..skupoo..ako fakat sve to zelis da tiho i hladno radi, vodeno je jedino rjesenje..jako skupoo.. i dodes rukom kroz dzep do pete...ali, zar sve to za hmm 17 ili 19" monitor..najmanje kaj si moras priustiti za sve prije navedeno je 24" ili vise..da barem imas koliku toliku korisnost od toga..a to je opet skupoo.. zaboli glava od ovoga..i cifre..ali, samo sat vremena igranja par najnovijih igara izvuce ti poveci osmjeh na lice. stvarno je sli preser ![]() tak ti je i overclockom..ili ces ocat ili ces si kupiti skuplje komponente pa nemas razloga ocat. isprobao sam razne komboe sa gtxicama, no nekaj posebnog u igrama (meni je to bitnije od nekog ludog 3dmark scora) nisam dobio. cak i jedna gtx grafa papa sve trenutne naslove na trzistu, pa cak i crysis na nekim srednjim postavkama (pricam o 1920x1200 rezi), tako da je ne treba stvarno klokat. pogotovo nemas kaj klokat sli. no, da je on u pravu u nekim stvarima je. mozes raz***at grafu, to sigurno..da je grijes bespotrebno, isto drzi vodu. treba se osjetiti temperatura okoline kucista kad se oca sli gtx zracno hladena kombinacija. a tek zvuk..lol..fakat osjecaj kao da radi kalorifer pod stolom. no, oc je i dalje aktuelna tema u pc krugovima, jos dan danas je upitna njegova korisnost i opasnost koju donosi smanjivanjem vijeka trajanja ili moguceg pregaranja ocanih komponenti. kako i sami vidimo, ovdje ima odlicnih ocera, koji fakat cijede zadnje atome snage iz svojih komponenti. zato ko voli nek izvoli. slajderi su za sve. pa i za plavushe ![]()
#17 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
zašto ne OC? ![]() moja računica je jednostavna, OC donosi preko 200% u onome za što mi treba taj OC(kada ulovim vremena pa nabacim nekoliko rundi UT-a) (za one koji bi OC-ali radi surfanja netom, tu radi jednako brzo kao i na stock-u, nema dileme ![]() primjer: sve na max detalje, stock 100 fps clocked 240-250 fps (friški install pa nemam veću rezu za odabrati u igri, moram editirati to u .ini file čim stignem) gore desno se vidi framerate ![]() ![]() ![]() meni dovoljan dokaz. ![]() p.s. Gradjanin, izostavio si proc iz onog popisa sto sve treba za 'bijesnu' konfu. (naveo si plocu,memu,grafu,napajanje,kuciste,monitor, hlađenje...) cisto da ak netko ide slagati konfu ne dodje do onoga sto si opisao kao 'usko grlo', a mozda te core duo zeza? ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 25.01.2008. u 16:07. |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
@Gradjanin Imao sam dosta procesora jos od doba p166mmx i sve sam kloko i masakriro sa klokingom i niti jedan nije odapeo, vjerujem da će se mnogi složit samnom. Vijek se skraćuje bla bla .... jasno proc se može uništit ako se krca nekim bijesnim voltažama ali treba znat mjeru, uostalom mi klokeri obično i osiguravamo puno bolji kuling tom našem procu nego neki prosječni korisnik kojem se proc prži na difolt kuleru u nekom no name kučištu bez venta. Zašto ja nebi klokao svoj proc? nema dobitka u perf??? WTF? Evo Tomri je ljepo pokazao razliku(besplatne performanse), nema svatko love da kupi vrh ponude ili AMD-a ili Intela, a obično su jedan proc na 1.8 ili na 2.2 potpuno isti samo su drukčije "klasificirani" u tvornici. Komponente krepivaju u današnje vrijeme stalno i to ne zbog klokanja, već same od sebe.(masovna proizvodnja) Morao sam malo poduži post napisat jer mi ova izjava "PREGARANJE" klokanih komponenti ide na k... pomalo, i sam si napisao tko voli nek... e pa nek ostane tako bez kritika na one koji to "RADE" FFS ![]()
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
prva nestabilnost koja se pokaze, uzima se ona prije toga i to mu je oznaka. ok, mozemo reci da su svi oni isti, no zapravo su jako razliciti. tu je i razlika u cijeni. za jedan garantiraju da radi STABILNO na 2ghz a drugi pak STABILNO na 3ghz. jedan kosta 100 jureka drugi dvjesto. prvi mozes ocat do drugog,i ustedjeti 100 jureka, no niko ti ne garantira da ce to raditi. i nemozes doci i zamjeniti proc jer ne radi na 3ghz. drugi ce pak odlicno raditi na 3, nisi ustedio 100 jureka, ali ako ne radi na toliko, mozes traziti drugi koji radi. i to je sva mudrost. ko ima love, a da si ustedi vrijeme koje ce utrositi da slabi proc natjera da radi brze, kupi odma jace. entuzijaste ne spominjem jer oni ionako to sve rade iz ljubavi a ne potrebe za tri fps vise ![]() nemam ja osobno nis protiv oca. ko se usudi, i prije svega zna, poput nekih majstora koji su tu s nama, moze se napraviti dobar posao. no, isto tako se lako moze i unistiti komp. neznam zakaj te zivcira spika o spaljenim oc komponentama, kad njih ima na milione. pa vidi samo koliko filmica i slika imas o tome po netu. naravno, izgore i ne ocane komponente. no, tada se ionako oc ne spominje pa je sve recimo normalno. sve se kvari, kaj ne? no, ocom, ti jednostavno forsiras nekaj kaj nije za to. do kada, koliko jos vise mozes i ostala problematika nije vazna. ti prelazis odredenu granicu, pa samim time i odgovaras za to. postoji ionako fora, dali je to patka za naivne, ili ipak drzi vodu, prica u kojoj se biljeze radni taktovi procesora. pa ti stavis serijski 3ghz proc na 4ghz, on krepa ali zapise voltazu i takt na kojem je zadnje radio. kao crna kutija. i nema opravdanja kod proizvodaca. tako cuh pricu kod nekoliko prodavaca opreme. dali se time ograduju i dali je to istina nemam pojma. no zamisli da je. oc je u tada isplativ ili ne? iz praxe. prema testovima. jedini pomak koji sam dobio u brzini, citaj vise fpsa, je kada nabrijem proc. grafulje kako god da radile, a probah ih i downrajdat hehe ![]() znaci jos jednom. ko voli nek izvoli ![]()
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Joj daj nemojte se ponasat kao tbradaric. Sad prepirke dali treba ili ne treba clockat? Pa svatko ima svoje komponente i nek s njima radi sta hoce. Tko hoce nek kloka, tko nece nek drži na default, a koga je i to strah neka downclocka ![]() ![]() ![]() Znamo svi prednosti i mane clocka pa stoga tko voli nek izvoli.. Ja sam recimo kupio komponente za clock, ali cu ih morati držati na defaultu jer mi se malo rusi..kome se mozda da malo pogledat u moju susjednu temu ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
a tko ima 8800gtx ne igra na toj rezi i tim postavkama , dakle kad imaš 8800gtx onda ti je grafa usko grlo. probaj upalit neku noviju igru i stavi veću rezu i max detalje u igri i još iz c panela od grafe sve na max...e tad ti ni c2q na 6 ghz nebu dao više od 1 fps
![]() |
#22 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Onak, bez komentara. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|