Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.01.2008., 20:06   #1
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
220WS filipinjo

danas kupljen, srednja zalost, solidan u vecini stvari ali KATASTROFALAN u probijanju svjetla uz gornji i donji rub(na crnoj se vidi preocito) te homogenost po povrsini ekrana na razini CRTova iz sredine 80ih.

Ali usprkos svemu best buy za 2200kn.

Djeluje puno manji od samija 226bw, valjda zbog okvira....uglavnom sretan sam jer nema bad pixela. ako neko zna optimane postavke contrast/bightnes nek javi da se nemoram ja zahebavat s tim..........poz
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 14.01.2008., 20:12   #2
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
2200kn? Ma di to?
bego2 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2008., 00:05   #3
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Datum registracije: Feb 2003
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
danas kupljen, srednja zalost, solidan u vecini stvari ali KATASTROFALAN u probijanju svjetla uz gornji i donji rub(na crnoj se vidi preocito) te homogenost po povrsini ekrana na razini CRTova iz sredine 80ih.

Djeluje puno manji od samija 226bw, valjda zbog okvira....uglavnom sretan sam jer nema bad pixela. ako neko zna optimane postavke contrast/bightnes nek javi da se nemoram ja zahebavat s tim..........poz

trebao si uzet samsunga 2232bw za 2500kn...ponajbolji TN 22"-er
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 00:48   #4
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
trebao si uzet samsunga 2232bw za 2500kn...ponajbolji TN 22"-er

vidim da su i u njih počeli ubacivati razne panele
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 02:04   #5
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova

Hm...
Kod mene je probijanje svijetla mizerno, da ne spomenem da je sammy isti monitor osim kaj su mu kutovi gledanja katastrofa. Gledal sam ih par puta i nisam vidio razlike u slici osim te. Mana kod philipsa je kaj nema nikakvo automatsko podesavanje slike, osim brightnesa, kaj mozes podesavati sa dve tipke bez ulazenja u meni. Jos jedan minus je kaj mi je monitor crni i ne vidim natpis tipki. Takoder, ne znam di si ga platio 2200kn, svog sam uzeo u hg-spotu(nzg) za cca 2090kn prije mjesec dana. Prvog mi je tip u servisu bez beda testiral, pred menom, na bad pix, nasli jednog, dobio odmah zamjenski list, na pult, vratio se s drugim kojeg je takoder testiral pred menom. Taj nije imal niti jednog, pozadinsko je mizerno, monitor radi ko bebica. Jos mi je zazelio sve najbolje za blagdane, stisnuo ruku i rekao da u slucaju problema mogu doci i u roku 10-ak dana da ce mi ga zamjeniti odmah. Onak, hg-spot(osim cekanja...doh...). S tim da su od par ducana koje sam zvao u vezi tih monitora jedini reki odmah DA na pitanje da li se monitor moze isprobati. Spojen mi je na DVI, za sad za te pare jedino kaj mogu reci je sve za 5.
Za onu lovu kaj bi dao za sammya sam si jos upiknul seagate 250gb 410AS + neka sica nadoplate.

Pozz
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 12:51   #6
grabber
Banned
Moj komp

grabber's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Kako sam u fazi kupovine 22 inch LCD-a nekako sam zapea za ovaj philips isto zbog neloših reviewa i povoljne cijene.Nakon šta san tu u Splitu pogleda nekoliko tih 22 LCDa mogu reć da je taj phily među najlošijima od svih koji su bili izloženi prema mom subjektivnom dojmu.Slika je nekako premračna(neznam koliko se to naknadno može štelovati),a i boje nekako nežive.Možda malo bolji od njega je Sammy 2232bw,ali isto tako srednja žalost.Jedino od ovih sa TN matricom stvarno koji prolazi kriterije je 226 bw no mislim da je 3k previše za njega.
I tako gledajući sve to nakraju opet neznam šta uzet
grabber je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 15:20   #7
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor grabber Pregled postova
Kako sam u fazi kupovine 22 inch LCD-a nekako sam zapea za ovaj philips isto zbog neloših reviewa i povoljne cijene.Nakon šta san tu u Splitu pogleda nekoliko tih 22 LCDa mogu reć da je taj phily među najlošijima od svih koji su bili izloženi prema mom subjektivnom dojmu.Slika je nekako premračna(neznam koliko se to naknadno može štelovati),a i boje nekako nežive.Možda malo bolji od njega je Sammy 2232bw,ali isto tako srednja žalost.Jedino od ovih sa TN matricom stvarno koji prolazi kriterije je 226 bw no mislim da je 3k previše za njega.
I tako gledajući sve to nakraju opet neznam šta uzet
ne kuzim...meni su ama bas svi isti, phily, samy, jos je bio neki siemens i LG, svi 22"...
najvjerojatnije su svi spojeni analogno, tak ima katastrofalnu sliku, bar tak kazu clanovi koji su probali, ja nisam. ak oces probam ga tak spojit, pa ti javim veceras razliku?
inace, gledah ih u ve-milu i u hgspotu...tak da ne kuzim kak ti moze biti najgori. no dobro, ti 22" se ionak kupuju od oka kad su svi TN matrice, dakle kupis kaj je tebi najbolje i .
meni osobno pase kad je crno crno, a kod njega mi je crno vise crno nego kod 190B modela. a i to se sve da nastelati.
Staro 15.01.2008., 16:17   #8
grabber
Banned
Moj komp

grabber's Avatar

Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
ne kuzim...meni su ama bas svi isti, phily, samy, jos je bio neki siemens i LG, svi 22"...
najvjerojatnije su svi spojeni analogno, tak ima katastrofalnu sliku, bar tak kazu clanovi koji su probali, ja nisam. ak oces probam ga tak spojit, pa ti javim veceras razliku?
inace, gledah ih u ve-milu i u hgspotu...tak da ne kuzim kak ti moze biti najgori. no dobro, ti 22" se ionak kupuju od oka kad su svi TN matrice, dakle kupis kaj je tebi najbolje i .
meni osobno pase kad je crno crno, a kod njega mi je crno vise crno nego kod 190B modela. a i to se sve da nastelati.
Ma kažem sve je to stvar mog subjektivnog dojma pošto više volim svjetliju sliku sa toplim i živim bojama tako da mi je jedino taj 226bw ostavio dobar dojam.Gledao sam ih u Technomaxu i stvarno neznam jesu li spojeni digitalno ili analogno(možeš probat pa mi javi) što vjerovatno igra veliku ulogu.
Također logika kaže da bi 2232bw trebao bit bolji od 226bw što nije baš tako...doduše neznam koji su paneli bili u modelima,jer izgleda da i u 2232bw ugrađuju neke kineske modele.Opet Phily ima AOU matricu koja se štelom dovede uz bok Samyjevoj S matrici tako da ću najvjerovatnije uzet njega jer ipak do 226bw je 1k razlike,a da ne spominjem panel lottery kod Samsunga.
Staro 15.01.2008., 16:25   #9
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
vidim da su i u njih počeli ubacivati razne panele
daj mi da i ja vidim

2232bw je dobro prošao na svim testovima (sa samsungovim panelom) i nikak nije lošiji od ovdje spomenutih, drugih monitora...226bw je dolazio sa panelima razne kvalitete a 223bw uvijek sa samsungovim panelom....i još je 21,6" (0,276 dot) po meni idealno za 1680x1050 rezu.....
Staro 15.01.2008., 17:13   #10
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
U Feniksu je za cash ravno 1999, 23kn...tako da dati 2200 je previse...moj kompic ga htio uzeti, jedva sam ga odgovorio ...rekoh mu ili nadodaj za samya ili ako vec stedis onda 20" asusa pw201.

Ja cu se jos malo strpiti dok se ne pojave kvalitetniji 22" wide monitori...ovi TN su mi sve srednja zalost.
Nik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.01.2008., 17:23   #11
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Moj 220WS gotovo da i nema pozadinsko probijanje svjetla, vidi pri samom dnu ako se bas jako zagledam u to. Inace je kvaliteta prikaza slike odlicna i na analogno i na digitalnom spoju, naravno bez ikakvih adaptera.
Crni_007 je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 18:22   #12
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Ma kažem sve je to stvar mog subjektivnog dojma pošto više volim svjetliju sliku sa toplim i živim bojama tako da mi je jedino taj 226bw ostavio dobar dojam.Gledao sam ih u Technomaxu i stvarno neznam jesu li spojeni digitalno ili analogno(možeš probat pa mi javi) što vjerovatno igra veliku ulogu.
Također logika kaže da bi 2232bw trebao bit bolji od 226bw što nije baš tako...doduše neznam koji su paneli bili u modelima,jer izgleda da i u 2232bw ugrađuju neke kineske modele.Opet Phily ima AOU matricu koja se štelom dovede uz bok Samyjevoj S matrici tako da ću najvjerovatnije uzet njega jer ipak do 226bw je 1k razlike,a da ne spominjem panel lottery kod Samsunga.
evo isprobao. slika mi je zamucena, nesto slicno kao kad na LCDu nemas nativnu rezu, uglavnom, losa. boja mi je malcice al ono malcice svjetilija, bar mislim. (bio je spojen na 7800GT koja ima samo DVI, dakle na to sam upiknul DVI->VGA adapter pa sa VGA kabelom u VGA ulaz u mon., sam sve rekao?).

220WS definitvno samo spajati na DVI!

btw, nekad se kod promjene rezolucije pojavi flickering(ak su to povece crvene ili zelene kocke koje se pojave i nestanu, ak nisu, onda ne znam kak se to zove), dogada mi se kad se sistem boota, pa kod svih onih promjena ekrana itd...u win se dogodi tu i tamo takoder kod mjenjanja reze.
ne znam, no ne smatram to greskom posto sve radi i nemam nikakvih problema sa prikazivanjem slike.
Staro 15.01.2008., 19:24   #13
grabber
Banned
Moj komp

grabber's Avatar

Citiraj:
evo isprobao. slika mi je zamucena, nesto slicno kao kad na LCDu nemas nativnu rezu, uglavnom, losa. boja mi je malcice al ono malcice svjetilija, bar mislim. (bio je spojen na 7800GT koja ima samo DVI, dakle na to sam upiknul DVI->VGA adapter pa sa VGA kabelom u VGA ulaz u mon., sam sve rekao?).
E puno hvala na trudu...99% uzimam 220ws+DVI kabel za zajedno cirka 2200 kn i nakon štelovanja nadam se da će dobro služit.

Citiraj:
Autor Nik
U Feniksu je za cash ravno 1999, 23kn...tako da dati 2200 je previse...
To nije isti monitor,oznaka ovog od 1999 kn je 220v,a ne 220w...ovako nabrzinu san proletia po specsima i vidim da je razlika u veličini ekrana(21.6/22 inch)i u nedostatku DVI ulaza u odnosu na 220w.Možda ima još nešto.
Staro 15.01.2008., 20:03   #14
Munjara
Beerman

Munjara's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Munjara je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 21:19   #15
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
To nije isti monitor,oznaka ovog od 1999 kn je 220v,a ne 220w...ovako nabrzinu san proletia po specsima i vidim da je razlika u veličini ekrana(21.6/22 inch)i u nedostatku DVI ulaza u odnosu na 220w.Možda ima još nešto.
U pravu si, uopce nisam skuzio razliku u jednom slovu...doduse gledali smo ga u zivo i pogledao sam natpis u cosku ali odregistrirao nisam
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2008., 22:16   #16
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Citiraj:

220WS definitvno samo spajati na DVI!
Slika ti je mutna zbog tog adaptera!
Spajati DVI kablom samo u slucaju ako nemate graficku sa analognim izlazom, inace je bacanje novca na dvi kabel, jer nema vidljive razlike!!
Staro 16.01.2008., 10:44   #17
gnomisa
Registered User
Moj komp

gnomisa's Avatar

hvala za linkove....dakle Samsung se i dalje igra sa svojim brandom.....od mene su dobili cipelu zauvijek.....ako uopće budem gledao TN monitore...
Staro 16.01.2008., 11:42   #18
matsx
Registered User

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Gledao sam ih u Technomaxu i stvarno neznam jesu li spojeni digitalno ili analogno(možeš probat pa mi javi) što vjerovatno igra veliku ulogu.

Obrati pažnju na to na se Philips 22" u Technomaxu nalazi na gornoj polici, na otprilike 2,20 metara visine, te da ga gledaš odozdo. A svi znamo kako se TN matrica ponaša kad se tako gleda. Samsung se nalazi na srednjoj polici, taman u razini očiju, kao i Philips 20".

Svi monitori su spojeni na jedno računalo preko djelitelja signala, stoga je slika na svima očajna.
matsx je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2008., 14:58   #19
grabber
Banned
Moj komp

grabber's Avatar

Citiraj:
Autor matsx Pregled postova
Obrati pažnju na to na se Philips 22" u Technomaxu nalazi na gornoj polici, na otprilike 2,20 metara visine, te da ga gledaš odozdo. A svi znamo kako se TN matrica ponaša kad se tako gleda. Samsung se nalazi na srednjoj polici, taman u razini očiju, kao i Philips 20".

Svi monitori su spojeni na jedno računalo preko djelitelja signala, stoga je slika na svima očajna.
Da slažem se potpuno,samo nisam ni ja baš patuljak niti je taj monitor toliko visoko da se ne može ocijeniti slika,btw kad sam ja gledao 226 bw je bio na istoj razini.Iako su svi bili spojeni na isti splitter ne bih se baš složio da je na svima bila ista slika,a i kolega koji je bio samnom ima slične dojmove kao i ja.No pošto ovih dana najvjerovatnije uzimam tog philya i kad se to sve spoji vjerujem i da će mi dojam bit puno bolji
Inače u Splitu osim Technomaxa jedino bi se direktno Samsung i Philips mogli usporedit u HG-Spotu ako ih imaju izloženo,jer tamo nisam bio...u Linksa nema Philya,a u Ve-milu su ionako svi LCD-ovi ugašeni bili kad sam gledao...
Staro 17.01.2008., 10:31   #20
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Vazno

VAZNO

Svi koji mislite kupit 220ws8fb morate znat da doticnog imate u TECHNOMAXu u kingcrossu za 2049kn sto je najeftinije u gradu.jucer vidio.

znaci 100% je 220WS8FB provjereno...
Staro 17.01.2008., 10:41   #21
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

ima i u Metrou za 1900 i nešto KN
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 10:47   #22
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

jesi 100% da je 220WS8FB model? i da ih ima.
Staro 17.01.2008., 10:58   #23
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

sad neznam jel WS i VW
Staro 17.01.2008., 22:29   #24
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Crni_007 Pregled postova
Slika ti je mutna zbog tog adaptera!
Spajati DVI kablom samo u slucaju ako nemate graficku sa analognim izlazom, inace je bacanje novca na dvi kabel, jer nema vidljive razlike!!
daj citaj kaj napisem...

koja pcie grafa jos ima vga izlaz???
6600GT je imala 2xDVI...a tak ima i ova.
dakle, meni nije bezveze.
i da, znam da je zbog toga.
covjek je trebal informaciju u vezi slike izmedu dvi i vga spajanja, a ja mu je dao.
Staro 17.01.2008., 22:44   #25
Crni_007
Premium
Moj komp

Crni_007's Avatar

Pa recimo ima cak PCI-e 7600GT Gainward koja ima VGA i DVI izlaz! ***ga,nemaju svi 8800....
Vidis, puno ljudi je pljuvalo da je slika losa na VGA izlazu, ALI nisu znali da je to zbog smeca od adaptera!
Isto tak sam mu i ja dao informaciju iz prve ruke, da ako ima VGA izlaz da ne baca novac na DVI kabel , ALI ako ima oba izlaza DVI, svakako neka uzme neki DVI kabel....
Staro 17.01.2008., 22:49   #26
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Citiraj:

koja pcie grafa jos ima vga izlaz???
6600GT je imala 2xDVI...a tak ima i ova.
X850XT jedan vga i jedan dvi

nisam još probao spojit na vga, ali ću sutra pa da vidim jel ima kakve razlike
Staro 17.01.2008., 23:09   #27
dDario
Premium
Moj komp

dDario's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Ove LCD-e koji su okolo izloženi masovno (hgspot/vemil/itd) netreba uopće gledat kao neko mjerilo kvalitete slike.
Može se pogledat kako kučište monitora izgleda, ili ergonomija.

LCD-e treba spojit DVI kablom i sredit opcije, uz programe za testiranje, da bi se dobila koliko-toliko slika za neku usporedbu.

Svi LCDi, odreda, su tvornički očajno podešeni (brightnes/contrast/boje/sve), i još uz to dobivaju nikakav signal kad su spojeni masovno preko nekog KVM switcha.

btw: dobrih reviewa ima na behardware, xbitlabs i prad
Ali ipak je najbolje tražit da se monitor spoji preko DVI-a i onda pustit neki dobar video, programe za testiranje itd.

Sad kad idem na Color Reset na Sammiju, oči mi sprži koliko su po defaultu napucali kontrast i brightnes.

IBM T43 > Centrino M750 > 2GB DDR2 > 60GB > DVD-RW > 14" XGA
Atom 230 > D945GCLF > 1GB Buffalo > 120GB > DVD-RW > HP L1940
Atom 330 > D945GCLF2 > 2GB G.SKILL > 160GB > DVD & DVD-RW > SM720N

E1400 > G31-M7 TE > GB DDR2 > 80GB > DVD & DVD-RW > SM720N
E1400 > G31-M7 TE > 2GB DDR2 > X1600Pro > 250GB > DVD & DVD-RW > SM932B

X4 9950 > AM2NF3-VSTA > 2x2GB G.SKILL > Parhelia 256 > 2x 640GB > DVD-RW > 2x SM205BW
E6300 > ASUS P5B > 2xGB kingmax > X1900AIW > 2x320GB > DVD-RW & DVD-RW > LG 194WT

dDario je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2008., 23:19   #28
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

ja imam sve na default-u i slika je odlična, tak da ti to baš ne drži priču
Staro 18.01.2008., 02:40   #29
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Crni_007 Pregled postova
Pa recimo ima cak PCI-e 7600GT Gainward koja ima VGA i DVI izlaz! ***ga,nemaju svi 8800....
Vidis, puno ljudi je pljuvalo da je slika losa na VGA izlazu, ALI nisu znali da je to zbog smeca od adaptera!
Isto tak sam mu i ja dao informaciju iz prve ruke, da ako ima VGA izlaz da ne baca novac na DVI kabel , ALI ako ima oba izlaza DVI, svakako neka uzme neki DVI kabel....
ma geez, nemam ja 8800GT(da bar!), ja sam ti jos na staroj dobroj 7800GT.
cura mi ima leadtekovu 7600GT...i ima 2xDVI...kak to da ti imas jedan vga i jedan dvi???

no dobro, nije bitno uopce. stoji ono kaj si rekao, ja sam eto morao kupiti dvi kabel.

@dDario: hm...daj neko ime programa da si namjestim monitor...
Staro 18.01.2008., 03:05   #30
dDario
Premium
Moj komp

dDario's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Checkemon
Pixperan
Everest Ultimate (Tools / Monitor Diagnostic)
Nokia monitor test
NEC monitor test
..i još par

IBM T43 > Centrino M750 > 2GB DDR2 > 60GB > DVD-RW > 14" XGA
Atom 230 > D945GCLF > 1GB Buffalo > 120GB > DVD-RW > HP L1940
Atom 330 > D945GCLF2 > 2GB G.SKILL > 160GB > DVD & DVD-RW > SM720N

E1400 > G31-M7 TE > GB DDR2 > 80GB > DVD & DVD-RW > SM720N
E1400 > G31-M7 TE > 2GB DDR2 > X1600Pro > 250GB > DVD & DVD-RW > SM932B

X4 9950 > AM2NF3-VSTA > 2x2GB G.SKILL > Parhelia 256 > 2x 640GB > DVD-RW > 2x SM205BW
E6300 > ASUS P5B > 2xGB kingmax > X1900AIW > 2x320GB > DVD-RW & DVD-RW > LG 194WT

dDario je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno