|
![]() |
#1 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
220WS filipinjo
danas kupljen, srednja zalost, solidan u vecini stvari ali KATASTROFALAN u probijanju svjetla uz gornji i donji rub(na crnoj se vidi preocito) te homogenost po povrsini ekrana na razini CRTova iz sredine 80ih. Ali usprkos svemu best buy za 2200kn. ![]() Djeluje puno manji od samija 226bw, valjda zbog okvira....uglavnom sretan sam jer nema bad pixela. ako neko zna optimane postavke contrast/bightnes nek javi da se nemoram ja zahebavat s tim..........poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
2200kn? Ma di to? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
trebao si uzet samsunga 2232bw za 2500kn...ponajbolji TN 22"-er |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Kod mene je probijanje svijetla mizerno, da ne spomenem da je sammy isti monitor osim kaj su mu kutovi gledanja katastrofa. Gledal sam ih par puta i nisam vidio razlike u slici osim te. Mana kod philipsa je kaj nema nikakvo automatsko podesavanje slike, osim brightnesa, kaj mozes podesavati sa dve tipke bez ulazenja u meni. Jos jedan minus je kaj mi je monitor crni i ne vidim natpis tipki. Takoder, ne znam di si ga platio 2200kn, svog sam uzeo u hg-spotu(nzg) za cca 2090kn prije mjesec dana. Prvog mi je tip u servisu bez beda testiral, pred menom, na bad pix, nasli jednog, dobio odmah zamjenski list, na pult, vratio se s drugim kojeg je takoder testiral pred menom. Taj nije imal niti jednog, pozadinsko je mizerno, monitor radi ko bebica. Jos mi je zazelio sve najbolje za blagdane, stisnuo ruku i rekao da u slucaju problema mogu doci i u roku 10-ak dana da ce mi ga zamjeniti odmah. Onak, ![]() Za onu lovu kaj bi dao za sammya sam si jos upiknul seagate 250gb 410AS + neka sica nadoplate. ![]() Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Oct 2007
|
Kako sam u fazi kupovine 22 inch LCD-a nekako sam zapea za ovaj philips isto zbog neloših reviewa i povoljne cijene.Nakon šta san tu u Splitu pogleda nekoliko tih 22 LCDa mogu reć da je taj phily među najlošijima od svih koji su bili izloženi prema mom subjektivnom dojmu.Slika je nekako premračna(neznam koliko se to naknadno može štelovati),a i boje nekako nežive.Možda malo bolji od njega je Sammy 2232bw,ali isto tako srednja žalost.Jedino od ovih sa TN matricom stvarno koji prolazi kriterije je 226 bw no mislim da je 3k previše za njega. I tako gledajući sve to nakraju opet neznam šta uzet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
najvjerojatnije su svi spojeni analogno, tak ima katastrofalnu sliku, bar tak kazu clanovi koji su probali, ja nisam. ak oces probam ga tak spojit, pa ti javim veceras razliku? inace, gledah ih u ve-milu i u hgspotu...tak da ne kuzim kak ti moze biti najgori. no dobro, ti 22" se ionak kupuju od oka kad su svi TN matrice, dakle kupis kaj je tebi najbolje i ![]() meni osobno pase kad je crno crno, a kod njega mi je crno vise crno nego kod 190B modela ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
Citiraj:
Također logika kaže da bi 2232bw trebao bit bolji od 226bw što nije baš tako...doduše neznam koji su paneli bili u modelima,jer izgleda da i u 2232bw ugrađuju neke kineske modele.Opet Phily ima AOU matricu koja se štelom dovede uz bok Samyjevoj S matrici tako da ću najvjerovatnije uzet njega jer ipak do 226bw je 1k razlike,a da ne spominjem panel lottery kod Samsunga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
daj mi da i ja vidim ![]() 2232bw je dobro prošao na svim testovima (sa samsungovim panelom) i nikak nije lošiji od ovdje spomenutih, drugih monitora...226bw je dolazio sa panelima razne kvalitete a 223bw uvijek sa samsungovim panelom....i još je 21,6" (0,276 dot) po meni idealno za 1680x1050 rezu..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
U Feniksu je za cash ravno 1999, 23kn...tako da dati 2200 je previse...moj kompic ga htio uzeti, jedva sam ga odgovorio ![]() Ja cu se jos malo strpiti dok se ne pojave kvalitetniji 22" wide monitori...ovi TN su mi sve srednja zalost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Moj 220WS gotovo da i nema pozadinsko probijanje svjetla, vidi pri samom dnu ako se bas jako zagledam u to. Inace je kvaliteta prikaza slike odlicna i na analogno i na digitalnom spoju, naravno bez ikakvih adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
220WS definitvno samo spajati na DVI! btw, nekad se kod promjene rezolucije pojavi flickering(ak su to povece crvene ili zelene kocke koje se pojave i nestanu, ak nisu, onda ne znam kak se to zove), dogada mi se kad se sistem boota, pa kod svih onih promjena ekrana itd...u win se dogodi tu i tamo takoder kod mjenjanja reze. ne znam, no ne smatram to greskom posto sve radi i nemam nikakvih problema sa prikazivanjem slike. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Spajati DVI kablom samo u slucaju ako nemate graficku sa analognim izlazom, inace je bacanje novca na dvi kabel, jer nema vidljive razlike!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
hvala za linkove....dakle Samsung se i dalje igra sa svojim brandom.....od mene su dobili cipelu zauvijek.....ako uopće budem gledao TN monitore... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Obrati pažnju na to na se Philips 22" u Technomaxu nalazi na gornoj polici, na otprilike 2,20 metara visine, te da ga gledaš odozdo. A svi znamo kako se TN matrica ponaša kad se tako gleda. Samsung se nalazi na srednjoj polici, taman u razini očiju, kao i Philips 20". Svi monitori su spojeni na jedno računalo preko djelitelja signala, stoga je slika na svima očajna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Inače u Splitu osim Technomaxa jedino bi se direktno Samsung i Philips mogli usporedit u HG-Spotu ako ih imaju izloženo,jer tamo nisam bio...u Linksa nema Philya,a u Ve-milu su ionako svi LCD-ovi ugašeni bili kad sam gledao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Vazno
VAZNO Svi koji mislite kupit 220ws8fb morate znat da doticnog imate u TECHNOMAXu u kingcrossu za 2049kn sto je najeftinije u gradu.jucer vidio. znaci 100% je 220WS8FB provjereno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
![]() koja pcie grafa jos ima vga izlaz??? 6600GT je imala 2xDVI...a tak ima i ova. dakle, meni nije bezveze. ![]() i da, znam da je zbog toga. covjek je trebal informaciju u vezi slike izmedu dvi i vga spajanja, a ja mu je dao. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Pa recimo ima cak PCI-e 7600GT Gainward koja ima VGA i DVI izlaz! ***ga,nemaju svi 8800.... Vidis, puno ljudi je pljuvalo da je slika losa na VGA izlazu, ALI nisu znali da je to zbog smeca od adaptera! Isto tak sam mu i ja dao informaciju iz prve ruke, da ako ima VGA izlaz da ne baca novac na DVI kabel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ove LCD-e koji su okolo izloženi masovno (hgspot/vemil/itd) netreba uopće gledat kao neko mjerilo kvalitete slike. Može se pogledat kako kučište monitora izgleda, ili ergonomija. LCD-e treba spojit DVI kablom i sredit opcije, uz programe za testiranje, da bi se dobila koliko-toliko slika za neku usporedbu. Svi LCDi, odreda, su tvornički očajno podešeni (brightnes/contrast/boje/sve), i još uz to dobivaju nikakav signal kad su spojeni masovno preko nekog KVM switcha. btw: dobrih reviewa ima na behardware, xbitlabs i prad Ali ipak je najbolje tražit da se monitor spoji preko DVI-a i onda pustit neki dobar video, programe za testiranje itd. Sad kad idem na Color Reset na Sammiju, oči mi sprži koliko su po defaultu napucali kontrast i brightnes.
![]() |
#29 | |
dark seraphim
|
Citiraj:
![]() ![]() cura mi ima leadtekovu 7600GT...i ima 2xDVI...kak to da ti imas jedan vga i jedan dvi??? ![]() no dobro, nije bitno uopce. stoji ono kaj si rekao, ja sam eto morao kupiti dvi kabel. @dDario: hm...daj neko ime programa da si namjestim monitor... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Checkemon Pixperan Everest Ultimate (Tools / Monitor Diagnostic) Nokia monitor test NEC monitor test ..i još par
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|