|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
LCD (ili CRT) televizor do 4.000,00kn
Znam da ima već tema o lcd televizorima i plazmama, ali uglavnom završe prepucavanjima, a ne dobe se odgovori koje ljudi traže, pa sam otvorio novi thread. Došlo je vrijeme za novi tv, a budget je ograničen, tako da vas molim da mi ne počnete priču o plazmama ili nekom puno kvalitetnijem LCD-u jer za to nemam novaca. Kupio bih jeftiniji LCD televizor pa me zanima koji je najisplativiji do 4.000,00kn. Znam da ne odišu nekom ekstra kvalitetom za te novce, ali čisto me zanima koji je najbolji do 4.000,00 kn, jer vjerujem da i među jeftinijim modelima ima razlike. Stavio sam u zagradu CRT jer bih kupio CRT u slučaju da su svi LCD-i do 4.000,00kn toliko loši da ih se ni slučajno ne isplati kupovati... Televizor bi služio uglavnom gledanju tv programa, možda dva-tri puta tjedno neki film s DVD-a ili s kompjutera direktno. Bitno mi je da da ima HDMI da ga mogu kvalitetno spojiti s kompom (s.-video i scart nikad nisu radili kako treba) da mogu na tv pustiti film direktno s kompa, i da po mogućnosti ima DVB-T tuner. Dijagonala do cca 66-67cm, preferiram da bude LCD a ne CRT zato jer nemam puno mjesta, a LCD je po tom pitanju zahvalniji. Meni se za tu lovu najbolje čini ovo: http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=43585 Ako mislite da za te novce ima bolje, slobodno predložite ![]() ![]() Imajte na pameti da ne tražim neku ultra mega super kvalitetu, ja tv gledam uglavnom samo navečer (i to ne svaki dan)... Samo da mogu gledati u nekoj normalnoj kvaliteti. Imajte na umu da dosad tv pratim na nekom jadnom 55 cm televizoru iz Spartaka koji je koštao 750 kn prije tri godine, tako da će i neki šrot LCD biti preporod ![]() TIA, i oprostite na podužem postu ![]()
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Po meni je to prelali ekran ako ga gledaš sa nekih prosječnih 2,5-3 metra.32" gledaj a u tom cijenovnom rangu meni bi bila presudna dužina garancije manje ime proizvođača. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Kaj ne vidiš gore na kolkom ekranu sam do sad gledal tv? ![]() Ak je samo veličina problem, to me ne zabrinjava, gledam tv s cca 2 m udaljenosti, i mislim da mi bude sasvim dosta 66cm (ponavljam, 11cm više nego do sad).
![]() |
#4 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Imaš u Lidlu za te novce 82 cm ekran, mislim da ima sve osim DVB tunera a oni će se ionako uskoro prodavati pretplatnicima HRT -a uz poklon bon u vrijednosti od cca. 200 kn.
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
da, vidjeh taj ekran... poštena oprema za tu lovu (3900kn ako se ne varam), kvalitetu slike ne bih znao. @panoramix... sitno sam pratio nešto oko tih dvb-t risivera, može detalje na pm ili linkić kakav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
I moja žena je nekaj spominjala neki telkač kaj je vidla u lidlu, jel valja to kaj? Koja marka? Mogao bih se i ja obnoviti ![]() @panoramix, ne kužim ovo za dvb-t tunere i HRT, te poklon bon? Imaš još neki info? EP se približava, dobro bi došao kvalitetni signal i HD TV, nekaj su rekli da bu celo prvenstvo emitirano u HD-u ![]()
![]() |
#7 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Evo linka http://www.oiv.hr/default.asp?ru=129...2&sid=&jezik=1 vrijedi za sada samo za područje Istre...treba stisnut' Ninu iz Umaga da ,kao stari žmukler s trgovačke flote, nabavi više komada za ostatak lijepe nam domovine... ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Hmm, ne znam za taj iz lidla, meni se onaj gore sony čini dovoljno kvalitetan za te novce... Ali sad kad je spomenuto EP, možda će kroz koji mjesec posvuda biti na akciji LCD televizori? Sjećam se ludnice i akcija prije SP 2002, televizori u svakom drugom izlogu... Možda da odgodim kupnju?
![]() |
#9 |
Premium
|
Žao mi je, ali moram dići svoju temu iz mrtvih jer još nisam kupio televizor ![]() Naime, ipak bih volio naći neki LCD do 4.000,00kn s inte4griranim i analognim i digitalnim tunerom pa me zanima ima li netko saznanja kakvi su ti tuneri, odnosno kakva je kvaliteta slike s njima? Skužio sam da bi mi analogni signal mogao davati lošiju sliku na LCD-u od ove koju sad imam, a pošto je kod mene dobra pokrivenost DVB-T signalom volio bih to iskoristiti. Dakle treba mi da LCD ima dobru povezivost s kompom (barem 1 HDMI - da mogu povremeno pogledati koji film ili seriju na njemu), DVB-T tuner, dijagonalu od 66 do max 82cm, a da pri svemu tome zadrži prostojnu kvalitetu slike. Zanima me koji bi od ovih bio najbolji izbor, ovo je u cjenovnom rangu koji si mogu priuštiti: http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=43585 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=28355 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=30857 http://www.nabava.net/quadro-tft-32k...d__18452_p.php http://www.nabava.net/quadro-tft-27k...d__18454_p.php OT: Bilo bi dobro kad bi netko uzeo pola sata vremena da napiše kratki vodič iza kupnju plazma i LCD televizora. Vidim da ima ljudi koji se dobro kuže u to, mislim da bi bilo konstruktivno napisati u par crtica na što treba obratiti pažnju kod kupovine navedenih televizotra, koje su njihove prednsoti i mane i sl. Znam da se sve može izgooglati, ali mislim da bi to bila dobra stvar - naći sve kaj trebaš na najdražem forumu ![]() Hvala unaprijed ![]()
![]() |
#10 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Prijatelj ima onog Quadra 82cm i kaze da je super za pare koje kosta...ove 66cm bih ja izbjegavao, jer je to zbilja premalo, ako uzmes u obzir da je to widescreen i ispalo bi te da bi imao manju gledljivu povrsinu nego na ovom sadasnjem 55cm CRT-u kojeg imas... Ja bih ti bolje preporucio neku 72cm CRT mrcinu ala Panasonic Quintrix ili neku Sony Wegu (cca 2000kn). 30000 radnih sati ce odraditi svaki bez pol muke, a kostaju duplo manje od tih srott LCD-a, sa gotovo nikakvim vidljivim kutem...pa ti razmisli dobro. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče ovih CRT-ova za cca 2.000,00kn, kako oni stoje s dodatnom opremom? Tipa HDMI, DVB-T, HD i sl...? Kaj su ti jeftiniji LCD-i fakat toliko lošiji? ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Previse ocekujes od CRT-a sto se tice tih HD pizdarija, ali je u svakom slucaju bolja slika nego na tim LCD-ima. A kostaju duplo manje i imaju 4:3 omjer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|