|
![]() |
#1 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Klokanje i kriterij vaznosti
Ciao, evo ovako;nakon sto sam malo gledao svoju graficku..i usporedjivao ju sa ostalima..ostao sam malo zacudjen..da jedino 7800 GTX serija (naravno tu nemislim na 8XXX seriju )ima bolji GPU speed od moje grafe.. E sada mene zanima..kad bi ja isao malo clockati to (tko kaze da vec nisam),ali htjeo bi malo pametnije to.. ![]() Znaci,sta bi bilo pametnije dizati;GPU speed ili Ram speed! Inace moja je graficka Leadtek 6600 GT! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
gpu pa onda ram. sa gpuom se najvise dizu performanse
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
|
Moram priznat da mi je ovo jedan od najglupljih i najbesmislenijih topica koje je moje oko ikad vidjelo... clockaj dokle ide i dok su temperature u normali, cemu radit toliku filozofiju oko toga?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Hejter
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
A sto se tice filozofije;pa ja recimo volim vise sam znati sta ja to clockam,i slicno..a ne samo u Ati toolu stisnuti da mi nadje max. performanse i onda to sejvati! Jednostavno se volim pozabaviti sa tim podrucjem! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Onda imas google, jer cisto sumnjam da se nekome tu da pisati znanstvene osvrte na rad gpua.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Imaš grafu na stocku, par 3D markova, par bencheva igrica (bilo sa Frapsom bilo benchevi što se na netu daju naći, npr. Guru3D). Klokneš GPU za 50Mhz (ili koliko već), pokreneš sve bencheve (eventualno pokreneš par puta da budu meritorniji rezultati), zapišeš rezultate. Vratiš GPU na stock, digneš memu za 50Mhz. Benčaš. Zapišeš rezultate. Usporediš rezultate, pokažeš ekipi na forumu svoja razmišljanja i činjenice kako je kod tebe. Za kraj eventualno digneš i GPU i mem za 50Mhz i pokažeš kako sve to ide. ![]() Ili ako ti je draže surfat, poslušaš Fleksa i googlaš review-e svoje kartice i na temelju tuđih chartova vidiš kako se ponaša grafa. ![]() Čemu filozofirati kako kažete, kad možeš sam provjeriti činjenice ? Lijenost ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kod kloukanja ti je vrlo važno... Imat pivicu-dve kraj sebe, dva-tri sendviča složena, Domaćice u stand by za after party i preciznog miša da možeš kliknut onaj Find Max GPU or Mem. ![]() ![]() I naravno ne imat žensku iza sebe koje će ti jamrat i mahat metlom zašto nisi spustio wc dasku ili stavio kruh na mjesto -.- Na one vrijednosti koje ti je našo kao Max vrijednosti za GPU i Memu skini još dodatno nekih 20-50MHz i to bi trebao biti otprilike stabilni klok. Provrtiš par puta zarodm testove pa vidi. Natin spešl. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|