Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2008., 11:46   #1
swordfish
aka: N.W.S.K. b_buha

swordfish's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
dvojba..

evo dvojim se oko dva acerova laptopa. oba su iz Hg-Spota.
Prvi je iz TravelMate serije 5520G, komponente su AMD x2 TK-55, 15.4 ekran crystalbrite, ram 1gb ddr2, 80gb hard, ATI 2400XT 256 mb, linux 4699 kuna
Drugi je iz Aspire serije isto 5520G, AMD x2 TK-53 (1.7ghz), 15.4 ekran wxga CrystalBrite, ram 2gb dddr2, hdd 160gb sata, nvidia 8400m 128mb,..linux 5003 kuna
e sada problem je kod tog drugog jer u opisu proizvoda pisu malo drukcije komponente npr da je hard od cak 250gb sata ali na 4200rpm-a i da je grafa ona jaca 8400m GS..
kada odem na asusovu stranicu da vidim tocan popis komponenti nista mi ne pase i jos mi je manje jasno jer tamo uglavnom pisu neke integrirane grafe, vjerovatno ove laptope sastavljaju samo za balkan..
ok nedoumice oko komponenti cu razjasniti tako sta cu otici do njih pa na licu mjesta vidjeti ali zanima me samo kako se manifestira taj jos sporiji hard u radu. laptop mi treba kao desktop replacement, mislim ga uzet na brod, igrati football menager, stronhold i cod&cod uo. za to su sposobne obe grafe jer rezolucija je mala (koliko sam skuzio 1280x800).
znaci pitanje je ima li koji laptop slicne graficke "moci" za toliko ili manje para znaci 5000 kuna? i ono za hard. mislim toliko veliki hard mi ne treba jer imam hard od 500 u ladici pa mi ne igra toliko ulogu velicina harda ali naravno toga nikada dosta. treba njave na brodu
Staro 10.01.2008., 11:56   #2
Sava css
Premium
Moj komp

Sava css's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor swordfish Pregled postova
evo dvojim se oko dva acerova laptopa. oba su iz Hg-Spota.
Prvi je iz TravelMate serije 5520G, komponente su AMD x2 TK-55, 15.4 ekran crystalbrite, ram 1gb ddr2, 80gb hard, ATI 2400XT 256 mb, linux 4699 kuna
Drugi je iz Aspire serije isto 5520G, AMD x2 TK-53 (1.7ghz), 15.4 ekran wxga CrystalBrite, ram 2gb dddr2, hdd 160gb sata, nvidia 8400m 128mb,..linux 5003 kuna
e sada problem je kod tog drugog jer u opisu proizvoda pisu malo drukcije komponente npr da je hard od cak 250gb sata ali na 4200rpm-a i da je grafa ona jaca 8400m GS..
kada odem na asusovu stranicu da vidim tocan popis komponenti nista mi ne pase i jos mi je manje jasno jer tamo uglavnom pisu neke integrirane grafe, vjerovatno ove laptope sastavljaju samo za balkan..
ok nedoumice oko komponenti cu razjasniti tako sta cu otici do njih pa na licu mjesta vidjeti ali zanima me samo kako se manifestira taj jos sporiji hard u radu. laptop mi treba kao desktop replacement, mislim ga uzet na brod, igrati football menager, stronhold i cod&cod uo. za to su sposobne obe grafe jer rezolucija je mala (koliko sam skuzio 1280x800).
znaci pitanje je ima li koji laptop slicne graficke "moci" za toliko ili manje para znaci 5000 kuna? i ono za hard. mislim toliko veliki hard mi ne treba jer imam hard od 500 u ladici pa mi ne igra toliko ulogu velicina harda ali naravno toga nikada dosta. treba njave na brodu
Probaj otic na Acerovu stranicu
Sava css je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2008., 11:57   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I jedna i druga grafa sucks, ali za tu lovu ćeš teško naći bolju. Tu imaš malo više o njima
http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html
Staro 10.01.2008., 13:00   #4
swordfish

swordfish's Avatar

ma mislio sam acer, krivo sam napisao
a znam da su obe grafe nikakove ali na brodu je ekipa igrala na 7200 cod uo i to na 17 inca pa sad nebi trebala biti frka.. samo kad vidim da jedna x700 koja je tri generacije starija je bolje rangirana odmah mi je muka. ali kao sto si primjetio za te pare nema boljeg. nego da se vratim na ova dva laptopa sto se tice kvalitete taj TravelMate bi trebao biti bolji od Aspire serije ili je to isti racku? pitam jer mi se cini da je aspire bolje opremljen veci hard i vise rama a grafa isto slaba. i ovo sto se tice ekrana ovaj Aspire uz CrystalBrite ima jos napisano i wxga, sad neznam dal to sta znaci, uglavnom koji ima bolji ekran..
Staro 10.01.2008., 14:14   #5
swordfish

swordfish's Avatar

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=010.900.165
bi ovo mozda bio bolji izbor od ova dva gore navedena?
Staro 10.01.2008., 15:16   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

CrystalBrite znači da ekran ima sjajan premaz, a WXGA označava rezoluciju i oblik ekrana (u tvom slučaju je to wide oblik 1280x800 pixela).
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52798

Ovaj HP ima samo jedan zvučnik i nisam baš siguran kako će se low end grafa ponašati na 17" ekranu obzirom da je u istoj klasi kao i gore dvije navedene. Ako se misliš igrati, nema ti do lapa sa vlastitom grafom, a takvi su rijetki ispod 7.000kn. U toj klasi Toshiba A210-16F je best buy. Ili kupi neki šrot tipa Forcebook pa ga prodaj kad se vratiš s broda i kupi nešto solidnije. Ako ideš u Ameriku, uzmi ga tamo jer su cijene povoljnije i US$ malo vrijedi u odnosu na euro pa se kupnja isplati.
Staro 10.01.2008., 19:26   #7
swordfish

swordfish's Avatar

pa ta kombinacija sa forcebookom i nije neostvariva jer idem skoro 100% za ameriku ali da ti budem iskren ni tamo laptopi sa sa recimo nekom 8600 grafom nisu ispod 1200dolara sta je oko 6000 kuna a takav neki recimo imam ovdje za 7000 i sad neznam dal se isplati igrati sa garancijom radi tih 1000 kuna... uglavnom hvala na pomoci
Staro 10.01.2008., 19:35   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

HP ima Worldwide garanciju tako da ti ne znači puno mjesto gdje ga kupiš. Jedino na što moraš tamo paziti je da ispravljač podržava i naš napon i frekvenciju (EU - 220V/50Hz; USA - 110V/60Hz), ali mislim da su danas svi ispravljači univerzalni tj. za oba napona.
Staro 11.01.2008., 16:13   #9
swordfish

swordfish's Avatar

je to za hp sam i ja cuo samo neznam dal to i u praksi funkcionira. ma mozda na kraju i ispadne tako a i taj ispravljac sam bio za zvucnike platio nekih 10-15 dolara sta je sa ovim kursem koji je sad smijesno. jedini problem bi mogao biti sta sada po forumu vidim da ljudi imaju probleme sa driverima za xp i sa xp-om opcenitio ako ga stave na lap koji je prodan sa vistom a u americu su svi lapovi sa vistom vec bili prije bozica kad sam zadnji puta bio. frend je bio tamo kupio laptop i onda je ispadala frka jer alkohol i dosta drugih takvih programa treba posebne skinuti a na brodu nemam pristupa tome svemu.
kako na kraju stoje stvari sa takvim laptopima, se moze na sve vistalaptope (da ih tako nazovem) instalirati xp ili postoje neki koje cak ni bios flash ne spasava?
Staro 11.01.2008., 19:15   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Na veliku većinu HP-a XP ide bez beda. Čak i sam HP nudi na svojim stranicama drivere za XP. Koliko mi je poznato, neki modeli dolaze s XP-om, a kod nekih (mislim onih koji imaju Vista Ultimate), možeš od MS-a zatražiti legalni downgrade na XP.
Oglas

Oglas
Staro 31.01.2008., 01:21   #11
swordfish

swordfish's Avatar

evo u subotu idem na dobrovoljnu robiju, citaj na brod. lap cu najvjerovatnije kupiti u ovoj trgovini. ima li neko neku preporuku? do 1200$$
http://www.bestbuy.com/site/olspage....&type=category
Staro 31.01.2008., 02:41   #12
Rusta
Registered User
Moj komp

Rusta's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Mozda nesto ovako od HP-a ili ovako od toshibe
Rusta je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 09:24   #13
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pokušaj naći neki lap sa HD2600 ili 8600GT jer ove s linkova (8400 i 2400) baš i nisu za ništa drugo osim officea i surfa.
Staro 31.01.2008., 13:53   #14
Rusta
Registered User
Moj komp

Rusta's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Jbg. na stranici koju je naveo i za tu cifru, nisam vidio nista bolje!
Can't help!
Rusta je offline   Reply With Quote
Staro 31.01.2008., 18:16   #15
swordfish

swordfish's Avatar

a takva je situacija u philadelphiji, new orleansu i houstonu. svuda su samo ovakvi shopovi. svi govore kako je bajno u americi sto se tice te elektronike a ja nisam nalatio na nista pravo, nema tamo shopova gdje mozes kupiti recimo procesor ili tako neku komponentu, sve su gotove konfe ili ovakvi laptopi bez neke graficke. ma vidit cu tamo sta cu uzeti na kraju. za 1500$ ima taj sa 8600gt sa 512 rama, vjerovatno cu tog uzeti. ali to je vec 7500kn a za tolko ima i ovdje..
Staro 31.01.2008., 23:07   #16
Shadow SD
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
uzmi asu dell 1520 c2d 7250
Shadow SD je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme