|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
HDD garancija
Vrijedi li garancija (HGSPOT) ako disk ima 2 bad sectora u HD tune 2.54 (error scan= 2 damaged), a radi normalno?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nebi smio imati nijedan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Znači mogao bih reklamirati. Post sam napisao dok je hd tune radio, a kada je završio, našao je ukupno 3 bad sectora. Inače disk koristim kao storage, ali se ipak bojim da ne bih mogao nešto očitati s njega....znate li možda kako bad sectori utječu na fileove i njihovo kasnije kopiranje s tog diska?
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() HDD SEAGATE Barracuda 250 GB, UDMA 100, 7.200 o/m., 8 MB cache (ST3250820A) http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=13 Ne znam baš kakva je politika firmi kada se reklamira nešto čega više nema u cjeniku.
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš pravo na zamjensku komponentu ili povrat novca u vrijednosti 90% reklamirane komponente. Uzmi bolje SATA model ST3250410AS. Jesi li probao možda full format ili zero fill format diska? Možda se samo radi o logičkim bad sectorima... Obavezno provrti i Seagateov alat za diskove jer se trgovci najčešće pozivaju na njih.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Skinuo sam seatools ali mi ne želi skenirati disk u usb ladici. Možda radi samo ako je disk direktno spojen na matičnu? (inače prepozna da je disk usb, a testovi rade s drugim SATA diskovima u računalu). Formatirao sam disk i preskenirao s hdtune-om i sve je zeleno, pa pretpostavljam da je disk u redu.
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Spoji ga direktno na IDE kontroler pa još jednom provrti sve testove.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Kad se mora, mora se ![]()
|
|
Oglas