|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Kompatibilnost nVidia chipset i ATI Radeon grafička
Bok! Da li netko zna jel bolje imati na matičnoj ploči koja ima nVidia chipset ATI ili nVidia grafičku karticu i da li to opće ima kakvog utjecaja na rad kompa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
u biti sve kombinacije su dozvoljene ali vidio sam da su ljudi znali imati problema sa novijim Ati grafama i nvidia AM2 pločama staraijeg datuma (5xx čipseti) pa pazi na to da ti sene dai da kupiš za 1500kn grafu koja će ti se poklati s pločom, neki nisu imali problema, neki su ih rješili na ovaj ili onaj način (tipa update biosa drugi driveri i sl) ali neki nisu mogli rješiti i tek kad su promjenili grafu je stvar radila normalno tako da ako možeš probajj ili radije kupi nvidija grafu ako imaš nvidija čipset i nisi siguran, ne da ima neke posebne razlike danas...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
..mogu samo reći da sam na starijem nforce3 chipsetu imao 10 ATi grafičkih, i nijedan problem osim sa X1950pro AGP..koja je krš od drivera..a ne od kartice i nekakve nekompatibilnosti..tako da..ne znam baš za novije..nisam čuo nekoga da se buni..imam frenda koji je na nforce680i dakle tipično ono SLi chipset grunuo unutra 3850 i radi kao sat.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma bilo je nekih postova sad neznam više jel bila 2x00 ili 3x00 u pitanju i neki 5x0 čipset je bio i to ne samo kod jednog, spominjalo se neke HD drivere od zvuka sa grafe i sl i da se znalo bsod ati i tak, mislim da 6x0 onda valjda nemaju problem, a i nisam reko da ne kupi Ati nego da provjeri prije kupnje dal je neko prijavio s njegovom pločom kakve probleme (obzirom da ne piše koja je jel) pa da nebi poslje bilo - rekli ste mi da si kupim 3870 a sadd mi se BSODa kanta...
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa kad smo kod toga bilo je probelma i sa nVidia + nVidia kombinacijom (NF3 + GF6800 serija) no u principu proizvođać chipseta ne diktira koji GPU možeš koristiti
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Da istina bilo je ali on je pitao za Ati pa pretpostavljam da misli baš na 2x00 ili 38x0 i neku neodređenu nvidiju e sad koju to je pitanje, pa i rekao sam da su u biti sve kombinacije dozvoljene - uz dozu opreza kod nekih kombinacije, to je sve... ![]()
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Stoji sve što je rečeno gore, najbolje bi ti bilo da progooglaš kombinaciju čipseta i grafičke koja te zanima (nisi ni ovdje napisao koji su konkretni čipset i grafička u pitanju), da vidiš da li se drugi useri susreću s tim problemom pri toj kombinaciji, i u kojoj mjeri. U 90% slučajeva nema nikakvih problema...
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ovak stoje stvari: Imam WinFast-Foxconn MB sa nVidia chipsetom nForce3 250 i grafičku ATI Radeon X1050 256mb AGP. Imam instaliranu i sat tv karticu pa prek kompa gledam sat tv. Problem mi se događa kada odaberem nVidia codec za sliku-video (daje najbolju sliku od svih codeca) onda mi se smrzne komp i moram ga restarat! Imam procesor Sempron 3500+ i 2 gb rama. Možda se ne slažu nVidia codeci sa driverima i softwareom od Atijeve grafičke kartice ili možda ti ATI driveri i program se baš ne slažu sa nVidia chipsetom na ploči?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|