|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Logitech Z-2300 vs. Hi Fi 40W
Vec godinama koristim Philipsovu liniju (40W RMS) kao glavni izvor zvuka u svojoj sobi; bilo za gledanje filmova, igranje igara, slusanje pjesama ili sviranje klavijature. Zanima me da li bi mi prelazak na neki medium-range 2.1 sustav (5.1 mi ne igra nikakvu ulogu) tipa Logitech Z-2300 bio korak napred, ili nazad; je li imao tko prilike usporediti Z-2300 sa nekim "linija" sustavom kakav ja imam? Neki vele da se nikakvi "PC" zvucnici ne mogu mjeriti sa nekom od linija, iako im pise i duplo vise snage; sto je meni malo bez veze - buduci da ti PC zvucnici imaju u sebi pojacalo. Ja nemam prilike cuti Z-2300, pa me zanima da li ima snazan ton (pogotovo bas) bez izoblicenja koji moze solidno ispuniti moju sobu 4x4m, jer se moja linija lagano gusi kad ju pojacam iznad 80% ![]()
![]() |
#2 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Koja linija (model)? Zanima me jer ja isto imam jednu staru Philips od 40W sve skupa pa da nije ista možda. Daj slike i ako je ista, onda ti se isplati Z-2300 ili barem dodatni sub jer na ovoj mojoj dok nisam sub prikopčao nije bilo ničega ispod 80Hz. Uglavnom, Z-2300 može podici veliku galamu u sobi i ima po meni super bas i kod mene nema nekih čujnih izobličenja. I što se tiće snage, otvorio sam svoje Z-2300 i pretpostavljam da sateliti idu na 15ak W RMS, a sub na oko 70ak W. Neznam kako je Logitech došao do 40W i 120W ali nije ni bitno jer su dosta glasni i rade svoj posao ok. Kvaliteta je druga priča sada... Neznam koju točno liniju imaš ni kako zvuči pa nemogu reći bi li bilo bolje ili lošije da prijeđeš na Z-2300.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Z-2300 je ok za nekog tko voli glasno slusat, i nije cuo nesto bolje od toga. Ja inace imam prastari marantz (2x20W) i male bookshelfe, i nema teorije da bi ih mijenjao za neki comp 2.1 sistem.
![]() |
#4 |
Guest
|
Iz mog iskustva 85% ljudi koji imaju neku liniju doma obicno imaju neke glomazne zvucnike velike kao linija sama, linija ima 2-3 CDa na izmjenjivacu koji vise ne zeli citati nista osim par CDa zbog prasine i mora na ciscenje a zvuk je koma. Obicno su to linije koje su dobili za rodjendane od staraca davno prije, a to je vrlo cesto bila neka full jeftina linija. (sony anyone ? ) Od takvih linija danasnji mid-range comp. zvucnici su skoro u pravilu uvijek bolji. Ali, posto jos nisi dao nikakve informacije o svojoj Philipsovoj liniji, stvarno ne mogu nista objektivno predlagati. Ovo je vise da vidim dal cu potvrditi svoju teoriju ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
A dje baš nađe 85% kao omjer...no dobro, i ja sam trenutno 85% u akoholiziranom stanju jer sam popio 15ak malih pančića (0,25dcl) i uspješno se dovezao doma samo nisam uspio nanišanit garažu pa sam ostavio auto na ulici...al je, toliko negdje ih ima sony ili aiwa liniju. Ne mogu reći da nisi u pravu. Nadalje, poredba philips linije stare preko nekoliko godina i z-2300 nema baš smisla. z2300 pikaju na glasnoću, želju da budu "veliki", svestrani, ali su opet samo plastični pc zvučnici. Za zahtjevnije uho djeluju uniformno, jednolično, poput jednog većeg zvučnika, no opet, ako ih primarmo gledamo kao ono što uistinu jesu, obični pc monitor zvučnici, nisu ni najmanje loši. Nisu za slušanje izdaleka, nego za slušanje sa stolca pred monitorom gdje su od slušatelja udaljeni 50-80cm. Snage ne nedostaje, bass se može regulirati dodatnim potenciometrom, imaju dovoljno jak "boom" za igranje. Premda sam nakon z2300 kupio z5500 kojeg sam se isto ubrzo riješio, nekako sam najzadovoljniji sadašnjim creative gigaworksima t20, najobičnijim 2.0 sustavom, samo iz razloga što su meni najbolja solucija za ozvučenje pred računalom, pokoja igra i mp3ca, te saslušavanje glazbe koju mislim prepržit na CD. No, koliko god iznosio svoje mišljenje, možda je ipak najbolje da se određeni sustav posluša, ako ne kod poznanika, barem u trgovini, da se upoznaju neke osnovne mogućnosti sustava, pa da se odluči da li je to dovoljno dostojno zamjeni ili nije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
In Rainbows
Datum registracije: Sep 2007
|
Moglo bi se puno pricat o tome...uglavnom, s obzirom da sam slusam muziku jako puno i da mi je to jedna od primarnih stvari na kompjuteri (slusanje,skidanje) i ja sam bio u slicnoj nedoumici...imao sam na raspologanju 1500kn i mogao sam uzet Z-2300. poslusao sam ih i nisam bio zadovoljan...logitech je u te zvucnike stavio puno snage sa jako malo finoce i jasnosti. taj zvucnik je poprilicno hladan i ako imas sluha za muziku nece ti se svidjet...on moze bit dobar za slusanje na glasno, za tulume i slicno (techno,house) no za finu muziku sumnjam da ga se isplati kupit...smatram da logitech i nije bas firma za ovakve stvari(rade puno bolje miseve npr), no treba se osvrnuti i na Hi-Fi sustave koji su isto tako saroliki. ima puno komercijalnih firmi za jeftine pare (phillips,yamaha) koje isto tako nisu bas prave firme za Hi-Fi sustave...za dobar hi-fi sustav potrebno je izdvojiti i vise tisuca kuna, no ja mislim da se isplati (jer ce trajat dugorocnije i zvuk ce bit daleko bolji) i uvijek sam smatrao da bi radje potrosio na hi-fi sustav novce nego na neke odlicne komponente za komp. kako i sam nisi bas opisao svoj hi-fi sustav ne mozemo ti pomoc puno, ali po mom misljenju je bolje zadrzat hi-fi. mozda ti nebi bilo lose kupit novo pojacalo ili cd player, a mozda cak i zvucnike (cambridge i marantz su stvarno dobre firme za pojacala i cd playere). isto tako, ako imas dobar hi-fi sustav ili dobar 2.1 sustav, trebat ce ti i bolja zvucna kartica...uglavnom, ako mislis da ti je taj sustav dovoljno dobar, ostani na njemu
![]() |
#7 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
ja bi ostao na liniji. ne slazem se s onim 85%... ja evo imam Aiwa NSX-S50 koja pregazi sve(osim onih skupljih, bar u jacini) pc laberirane zvucnike. Ima 2x60W RMS-a i to jos tranzistorska pojacala, s tim da je hladnjak dosta veliki za to kaj toj liniji treba. Jedino ovdje fali odredena kolicina basa, ali 16cm zvucnici na liniji su sa pravilnim podesenjima u winampu pre dobri za baseve, posto je kutija(bass reflex) dosta velika. vjerujem da z2300(nisam ih cuo) imaju mozda nesto vecu kolicinu basa ali kvalitete nemaju sigurno. linija je ipak linija, jedino ovisi koliko stara. z5500 ima za pojacala cipove od 30kn, pa se zapitate koja kvaliteta elektronike je u ostalim pc zvucnicima, koji kostaju manje. po meni je daleko bolje uzeti neki sony za 1000kn nego neki 2.1 piflek sistemcic sa piflek zvucnicima. bar ja to nekak preferiram posto slusam dosta mjuze na kompu. sa ovim se slazem u potpunosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja koristim z2300 vec godinu dana i jako sam zadovoljan.Bilo za muziku,bilo film ili igre,zvuk je odlican,snazan i kvalitetan.Ipak,kod mene je uparen sa zvucnom Creative X-fi Xtreme music,pa otuda valjda i kvalitetniji zvuk.Nisam probao bez zvucne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
evo ja sam isto nesto malo dulje od godinu na Z-2300, sateliti su zamjenjeni za neke manje drvene zvucnike koje sam imao doma viska jer Z-2300jevi satelitici nisu bas nesto, tako da ako ti se da, i ako pasu (8 ohm-a), mozes spojiti trenutne zvucnike umjesto satelita bas je dosta glasan, kvaliteta zvuka se popravi na malo kvalitetnijim sateliticima, ali nije tako losa i sa originalnim sateliticima ali sigurno ima bitno bitno kvalitetnijih zvucnih sistema, uz odgovarajucu cijenu za sobu od 16 kvadrata i vise nego dovoljno, moji se cuju u zgradi 2 kata nize ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Za nekih 1100kn kupiš Yamaha receiver, i kupiš preko oglasa neke jeftine zvučnike i sub i to je to. Ja sam sebi za uz Komp kupio Yamahu RXV 357, za prednje imam dvosistemce na stalcima, marke Senate. kupljeni u Val Akustici za 480kn novi, a sub je iz kvarka Smartbox, 25 cm driver, kupio ga polovnog starog 2mj za 250kn. Sve ukupno me izašlomanje od 2000kn a vjerujem da rasturi te logitech-e sam tako. Mogučnosti nadogradnje ili prenamjene ovakvog sistema su ogromne, a PC zvučnici ostaju samo PC zvučnici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne znam za vas,ali z2300 uopce nema neki super zvuk. Probao sam ih na crative live,audigy,terratec i xfi ali nisam zadovoljan. Sustav vrijedi onoliko koliko ga platis. za 1000-1100 kn ne mozes naci bolju stvar. Pojačalo + dobri zvucnici kostaju malo vise od 1100 kn pa ne mozemo usporedjivati. Ako imas doma neki shrot od linije,mozda ce se cuti isto ali ako imas neki dobar stereo sustav (ono 40w je relativno) ovi 2300 ti nece zvucat bolje od toga. My 2 cents. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Slušao sam Z2300 dosta i zvuk mi se niti malo ne sviđa. Sateliti su preslabi, bas je jak, ali to nije to, loš je i preforsiran, u pjesmi od Azre izmisli bas ko da je Eric Prydz, ako me kužite. Ne sviđa mi se taj tip basa, koji me tuče u uši, a ne u prsa gdje bi trebao. Cjelokupan zvuk Z2300 mi se ne sviđa.
![]() |
#14 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
z2300 su za 1000kn jako dobri. Makar ima tu teskih lolova isto. 400w my ass ![]() Naravno uopče nemoram spominjati da ti zvucnici moraju biti spojeni na dobru zvucnu od 600+ kn. Na audigyu/integrirkama zvuce relativno lose. Tak da to moras uzet u obzir. Al onda opet polgedas da to sve kosta 2500kn, a to su vec entry lvl stereo sistemi, pa kako kome drago. PC zvucnici su prije svega prakticni, ne zauzimaju puno mjesto, relativno dobro zvuce, u svakom slucaju bolje od tih linija i inih gluposti. Al i dalje im je najveca prednost prakticnost. Naravno to nesmijes napisati na audiofil.netu ![]() I da. usporedba bilo kakvog hifia i pc zvucnika je retardirana usporedba. To su dve podpuno razlicite stvari. Kao da usporedjujes graficku i napajanje ![]() na PCu se igraju igrice, gledaju filmovi i slusaju MP3ce. Na HiFiu se slusaju CDi i samo CDi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
JDM
|
To u autu ne slusam, a ne da bi doma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
...sve če zvučat bolje čisto na račun uloženog truda ? ... ![]() Citiraj:
Ja za svoj integrirani zvuk na ploči nikad nebi rekao da je loš....mislim ono, to je zvuk s PCa ...i koristit drugačije kriterije za njega bi bilo idiotski ... Ustvari zar nisi sam rekao da bi usporedbe bile retardirane ? Citiraj:
Fleks , nisi ti malo 'ograničen' , a ? ![]() btw bego,još nisi sredio sub ? ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |||
JDM
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
ajde imagine, nemoj se praviti pametan. za to postoji audiofilov forum ![]() Dobro znas sto sam mislio da se slusa na hifiu. Ne samo CD u svakom slucaju, ali sigurno ne mp3 od 128kbps... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||||
undercover
|
Citiraj:
To pretpostavljaš po trudu kojeg misliš u to uložit ? Meni se moji samostoječi ne sviđaju u nekim stvarima ali nebi mi nakad na pamet palo da drajvere zamjenim nekim poštenim....radije bi napravio nove kutije...a onda nebi htio samo 2 nove kutije jer to u 'saraund kontekstu' nikako nebi bilo bolje od trenutne kombinacije kad npr. tu centar u kojem je isti drajver kao i zvučnicima... shvačaš ? Citiraj:
Citiraj:
![]() Tamo od silne pameti čovjek ne može ispast ništa drugo osim glup ![]() Uglavnom nije ta sredina za mene ovako sirovog i 'neopterečenog' . Citiraj:
Ja komp ne koristim za empetrice...da budem iskren drazi mi je dvd plejer koji to pleja...a što se samih empetrica i audio sistema tiče..... Neke stvari koje mi se sviđaju nemam na CDu ...i sad bi ja sebe trebao zakinit užitka te glazbe jer moj audio sistem nema prilike pokazat svoj kvalitet s empetricom ?? Pa zar mašinerija ne postoji zbog glazbe a ne obrnuto ? Na zanimljivu glazbu ono nešto u meni jednako zatitra kad to čujem na tranzistoru na npr. plaži isto kao i doma....iako se doma daleko više i bolje čuje... Inače dok sam igrao na kompu nikad se nisam smatrao ludim te zlostavljačem što bih koristio audio sistem za to a ne neke komp. zvučnike. Zvučna je integrirana no opet ne gledam to kao nešto loše ...kao šta npr ne gledam 'crnu boju' kao stvar koja bi me lišila zadovoljstva gledanja projektorske slike od 2m i natjerala da to radim na 82cm TVu jer je tu bolja...... onda hifi je samo za hifi ? :-/ pa bilo kakav audio sistem može poslužit za puno toga dok si god neopterečen a kad se meni opet bude igralo/vozilo smatrao bi se ludakom ako bi se ogranicio na monitor te za to kupio kompjuterske zvučnike... ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ja mislim da bih ipak puno bolje prosao da prijeđem na taj Logitech sistem. Linija mi je stara 9 godina; cuje se zujanje u zvucnicima vec kad je pojacana do pola (a ne reproducira se zvuk), tonovi vise frekvecije krče kad je linija pojacana malo glasnije, a bas se s godinama malo izgubio i sad je tup... Cujes niske tonove, ali ih ne "osjecas" ![]() A onom djetetu koji moje usporedbe smatra retardiranima dajem zuti karton ![]()
![]() |
#24 | ||
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Uzmi si 2300 ,uzmi si bar audigy i lupaj po kvartu ,neces fulati |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
Citiraj:
Pricati o Hi-Fi i PC zvucnicima ???? pa o cemu se prica. Kaj uopce znaci Hi-Fi danas. Kaj se prodaje po te dvije kratke rijeci ??? Pa nije da ja tu moram obrazovati ljude osnovama ![]() Koliko para toliko i muzike. Postoji stvar koja se zove isplativost i moze se na svaku elektronicku stvar svesti. Ja imam toliko para, kaj najbolje mogu dobiti za te novce. Reci da su Logitech Z-2300 govno je bezveze. Ako hoce netko dokazati da ne valjaju. Onda neka za istu cijenu nadje bolji zvucni sustav. Ako ne moze, to znaci da za te novce taj je sustav najbolji na kugli zemaljskoj. PS: I kakva tranzistorska pojacala uz dobre stare lampase. E to je zvuk! |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
undercover
|
![]() Nisam Micek nego Imagine ali... Tranzistor je ono na baterije šta svira na plaži ![]() Citiraj:
A onda poslje nije. ... jer su ga preimenovali u HI-Fi mediju ![]() ...no za mene se počeo kiselit i prije preimenovanja / kad je otišao g. Vukovojac... Iovako je net prepun gluposti a kako bi tek bilo kad nitko nikome nebi nešto pokušao objasnit u svrhu 'obrazovanja neukog' ![]() Nije! zvuk je ono šta čuju uši ![]() btw ozbiljno, ne kužim to zadnje... 'dobri stari lampaši' su što ? ekipa starih ljudi koja voli popit i zaplesat uz zvuk pojačala od tranzistora ....?
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
undercover
|
![]() Daj ne kenjaj ako nisi čuo .... vjerovatno se radi o ljubomori jer nemaš dovoljno veliku kutiju s rupom koju puni A kljasa te se ne znaš igrat s postavkama u winampu ![]()
![]() |
#30 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Uzmi u obzir orginalnu snimku sa ploče kojoj ne bi loše sjeo lagani remastering, još lošiji rip sa neta...korisnika kojem je važno da se sab čuje, pribroji tome priglupi phase plug koji se ne snalazi najbolje sa takvom snimkom. Uglavnom-Azra će taman da kupiš najbolji 2.1 sistem bolje zvučati na stereo zvučnicima nego na 2.1 ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|