|
![]() |
#1 |
Banned, teška spamara
Datum registracije: Dec 2007
|
Pomoć električari .Preobično spajanje elektromotora na 220.
Evo, priznajem da se nerazumijem ništa u struju. Zanima me kako se spoji ovakav elektromotorić od štednjaka na 220. Kabel ima 3 žice boja: plava, kafena i žutozelena. Koja boja ide u koji broj na motoriću? I kako obavit sam spoj. Jel ogolit pojedine žice , ugurat u stopice i zalemit ili kako drugačije? Hvala kliknut za povečanje ![]() Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 07.01.2008. u 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
1. Žuto zelena - uzemljenje 2. & 3. Svejedno obje su faze, a struja ti je izmjenična pa nema veze gdje je koja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
plava i smeđa u 2 i 3 (svejedno koja u koju stopicu). žutozelena u 1. majke ti, di nađe ovu stranicu za upload slika??? da, ogolit žice, ugurat u stopice i onda stisnut kliještima da se ne izvlači van
![]() |
#4 |
Banned, teška spamara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned, teška spamara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned, teška spamara
|
i još nešto! ova tri žice idu u jedan kabel. Pošto je ovo elektromotor za roštilj je li pametno sve tri(ili 2) žice spojit i dobro zamotat izolirom do glavnog bijelog kabela? jel ova sa strane stopica od uzemljenja može ostat ovako gola jer mi je nju neestetski motat sa ovim dvima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Lunatic
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Pošto je ovo za roštilj onda vjerojatno treba metalno kučište zbog temperature, ali ako je dosta udaljeno od izvora topline onda kupi običnu ovakvu razvodnu kutiju i na njoj izbuši tri rupe i prišafi gore motor. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned, teška spamara
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned, teška spamara
|
jel te može ubit struja ajo takneš sa oba prsta oba željezna dijela stopice ili struja prolazi tamo gdje joj je manji otpor -željezo. Jel masa opasna u bilo kojem smislu po život, pretpostavljam da nije |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Masa nije, uzemljenje nije, nula nije. Ali tko zna je li nula tamo di bi trebala bit (plava)... Ak dodirnes s 2 prsta i tak to, nis ti nece biti osim kaj ce te strest. Mene je xy puta streslo i jos sam ziv i nisam previse rascupan. Ali ak see spojis u mrezu preko 2 ruke ili tako to, moze bit svega jer ti se drmaju srce i ostali vitalni organi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
bolje se ne igraj pipkanjem struje... neki mogu držati i neće im ništa...ali malo ako imaš vlažnu ruku budeš najmanje dobro opečen... a najgore je ako imaš i neki zdrastveni problem pa te može doći i lave... nije baš bezazleno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned, teška spamara
|
može li se ovo uzemljenje jednostavno nespajati? ako nije pametno može li se ove dvije žice 2 i 3 dobro izolirati skupa sa sivom plastikom do bijelog kabela a uzemljenje dijelom ostaviti van izolacije (gdje je stopica) a kasnije ulazi u izolir sa ove 2 preostale žice. Zadnje izmijenjeno od: Marin@. 07.01.2008. u 12:58. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|