|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Nova AM2 maticna i instalacija SATA diska?
Ako kupim novu AM2 matičnu i instaliram WinXP od nule, moram li nešto posebno stiskati na početku (F5, F9) da bi se instalirali SATA driveri ili matična već "zna" da je spojen SATA disk te će sve proči u redu i disk će se normalno instalirati te raditi normalnom brzinom za SATA? Ne želim već u startu nešto zeznuti. Napominjem da mi se na sadašnjoj Gigabyte s.754 GA-K8NS ploči SATA disk instalirao bez ikakvih pomagala i normalno radi ![]() Naravno, novu AM2 ploču još nisam odabrao pa vam ne mogu reći koja je, ali nekako vjerujem da sve nove ploče podržavaju instalaciju SATA diska bez dodatnih pritiskanja F5, F9... na startu instalacije WinXP-a. Griješim li?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
inače se pritišće F6, ali ako staviš disk u IDE mod u BIOSu nećeš morati instalirati drivere |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vrlo vjerojatno nećeš morati nikakve drivere umetati. Imao sam par nForce ploča, pa čak i evo zadnja za AM2 što ju i dalje imam, nije trebala drivere kod instalacije. Bilo za SATA I, bilo za SATA II mod. P.S. Ovo što Bugger reče, to možeš, ali i nemoraš imati u BIOS-u. Ja nemam takve postavke, pa eto sve radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Budeš sam vidio tokom instalacije Windowsa. Ako ti prepozna hard, onda je sve ok, ako ne - onda moraš drivere pucati ili preko floppy-a ili preko integriranih drivera u sklopu Windowsa (sa nLite programom to napraviš, ima vodič ovdje od Domy_os-a mislim). Probaj pa ćeš vidjeti. Mada velim, ako ideš na AM2 ploču sa nvidia chipsetom (bilo kojim), problema ne bi smjelo biti ama baš nikakvih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne trebaju SATA driveri. Barem meni nisu trebali na Gb AMD690V-S2H. Možeš ti slobodno disketu pripremiti (zlu ne trebalo). Instalacija XP-a će se ionako zblokati prilično brzo ako nema SATA drivera, a trebaju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|