|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
SAMSUNG HD080HJ SATA i DFI NF4
Ovako, inače ne visim na sestrinom kompu, ali sada me već izluđuje. Ima AMD Athlon 64 3000+, 512 MB DDR RAM-a, DFI NF4 Infinity matičnu ploču. Zadnji bios je gore, driveri, i sa službenim i sa Unified Remixom sam probao. Problem je sljedeći da je disk brutalno spor. Samo jedan disk je i to Samsung HD080HJ 80 GB, podjeljen na dvije particije od 40 GB. Znam da nema previše rama, ali nakon što se windowsi dignu, da otvori device manager, emule, my computer i sl. treba pun kufer, a disk radi ko lud. Za takav kompjuter i te osnovne stvari mi je to čudno, presporo. Jedino što sam našao na netu jest "disable read caching", ali ne pomaže baš. Molim vas za pomoć. Da li da u biosu koje opcije pogledam ili u windowsima i sl. U device manageru, pod serial ATA controller, brzina mu je postavljena na SATA1 transfer i uključena je opcija let bios decide transfer rate (nešto takvoga). Pomažite, disk me izluđuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Disk ti je vjerojatno dosta fragmentiran, pa ga probaj defragmentirati. Drugo, proskeniraj od crva i virusa. Koji su Windowsi u pitanju? Probaj pogasiti sve nepotrebne programe koji ti se mozda vrte u pozadini i nesto rade. 512 MB RAM-a ti kosta stotinjak kn, pa razmisli mozda i o tome, Windowsi ce svakako bolje prodisati sa gigom.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Proskenirao sam komp i provjerio disk sa svim mogućim programima. Pregledao sam čak i da nema bed sectora. Maloprije sam ga defragmenitrao i ima poboljšanja. Svi nepotrebni servisi već su pogašeni. Čini se da će ipak trebati još 512 MB RAM-a. Imam Windows XP. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|