|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Elektricna gitara
Frendica je odlucila kupit svom limachu el. gitaru + neko pojacalce jer malac vec dulje vrijeme slini i pokazuje zelju i volju za tim cudom. Zna li netko sto kupiti i i kolko to kosta (iskljucivo rabljeno). Cilj je proc jefino bar za pocetak ali opet ne kupit nesto sto je neupotrebljivo. Znam da nije bas neki forum za pitat ali mora bit netko tko nateze el. gitaru bar iz hobija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
http://www.glazbeni-oglasnik.com/ do kolko love bi izdvojila za gitaru + pojacalo, i jel limac svira vec akusticnu ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
http://www.glazbeni-oglasnik.com/ tu skicni ciljaj na nekog fendera, yamafa pacific, ili ibaneza do je malom dost da se nauci ![]() EDIT: Bas sam spor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Sumnjam da ćeš išta korisno u vezi toga čuti ovdje... Posjeti news grupu hr.rec.glazba.glazbala.gitare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
limach svira nesto akusticnu, neko prastaro cudo nasljedeno od nekog pokojnog rodaka ![]() Idem malo kopat po linkovima Sto se love tice najmanje koliko je moguce a da se dobije nesto upotrebljivo, ak odustane da ga nemora prodat u roblje |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
a recimo onda od opreme imas Marshall MS2, malo pojacalce od 1W, posjedujem i ja jedno, super stvarcica za nekih 100kn se nadje rabljeno, radi na 9V bateriju. za 300-tinjak kn se nadju jeftinija kucna pojacala. a od gitara, neka uzme nes tipa squier tele/stratocastera, standard serija, imao jednog telca, zvuk bio cisto pristojan, opet problem rastimavanja. jos kazu ljudi da ima zgodnih yamaha pacifica. izbjegavao bih stagg i ariu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Upravo sam cuo da se gitara moze spojit na obicno audio pojacalo. Ako je to istina onda se pojacalo moze izbacit iz racunice pa treba samo gitara ![]() Na ovom linku nisam nasao bas nesto jeftino ili nema cijene ili je cijena cca 500E. Koliko okvirno kosta gitara? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
potpisujem ! jos uvijek kod kuce imam standard squier strata. ovo rastimavanje mozes izbjeci kod takvih gitara pravilnim (boljim nacinom) stavljanja zica. http://www.youtube.com/watch?v=qgVAhI8PqPU za pocetak su ti ibanezi malo skupi, mali sad lomi koplje dali se svirati ili ce je ostaviti, pa je bolje dat malo manje love pa i ako ostavi nece se puno izgubiti. A stratocastera (malo jeftinijeg) ti je lakse za prodat jer ga uvijek neki pocetnik trazi. A pacifica 112 ti je u rangu standard squier strata, a mislim da je squier malo bolji a i jeftiniji. Ako ces kupovati, svakako isprobaj ili povedi nekoga tko se razumije (malo vise) sa sobom. Ako ces kupovati polovno pregledaj pragove da nisu izlizani itd. to se vidi golim okom i nije problem ! ![]() ![]() EDIT: mislim da se moze prikopcat na audio pojacalo (da budem iskren nisam probavao), a ipak je bolje pojacalo (po meni), jer na njemu imas efekte itd. Ekipa je spajala i na zvucne kartice, ali ja nisam nista isprobavao s time. Imas Laney-evih jeftinih pojacala sto su super za vjezbu i jeftina su. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ja sam neki dan eto prodao svog telecastera standard, takvi se nadju za 1000-1200kn, uglavnom isplativa kupnja. sto se tice spajanja na liniju, osobno s time imam losa iskustva, ton koji dobijes je tih, los, radije nek bilokakvo pojacalo gitarsko uzme. mozda nema trenutno u oglasniku, ali nadje se. pogledaj jos i www.glazbeni-forum.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
LOL cudim se kako nitko nije spomenuo Behringer iAXE ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Koliku cifru je spremna frendica pljuniti? Pretpostavljam malo? Prelistao sam glazbeni oglasnik i od sve ga toga preporučujem onaj zadnji oglas od 22.12.: "Squier showmaster, izvrsna početnička gitara za rock/metal, ssh kombinacija, super stanje, 1000kn. zg". Odlična gitarica za tu lovu. Povedi nekoga tko malo zna o gitarama kada budeš išao da ju ispita... Mada gledam i onaj oglas " Prodajem squier bullet(stara 6 mjeseci) strat, i Crate pojačalo GX-15R sve zajedno za 1300" od 25.12...to mi je bila prva gitara i je da se raštimava i je da je izrada li-la ali sam ju godinu dana rastezao i tamburao po njoj bez posljedica po zdravlje. I nije mi žao. Za početak bi valjalo i to. Nije savršeno ali Bože moj... Ovo pojačalo koje ide u kompletu nisam čuo ali u globalu sva ta jefinjava pojačala zvuče praktički isto. Osim... AKo još ima nade za pojačalo neka kupi Roland micro cube. Čudo kakav zvuk daje ta mala kutijica, još ima na sebi i nešto efekata za igranje. MIslim da je Rendula prodavao nedavno baš njega ili me sjećanje vara? Imaš ga u megamuzici http://www.artcentar.hr/webshop.php?pshop=ponuda Košta 999 kn ali svi glazbei dućani za keš imaju popuste (Božić je pa su jos veći ) tako da uzmeš i to u obzir. Ako je to puno neka si umjesto pojačala kupi kakav multiefekt koji može ubosti u kompjuter ili liniju ili može nabiti slušalice na uši pa će i familija biti sretna. Zoom 505 II bi bio zgodan: http://www.neuron-d.com/proizvod.asp...117&myIndex=27 Trenutno je na akciji za 450 kn pa iskoristite to. Masa efekata, korisnih i onih manje ali ima mali da se igra pola godine s tim. Minimum minimuma bi bio ako mali ima dobar komp sa malo boljom zvučnom (potrebno je samo da podržava asio). Nabavi si guitar rig 2 program i udri. Ovdje imaš par video primjera s guitar rig 2. http://www.native-instruments.com/in...=gr2videospots
![]() |
#13 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo gledao sam kopiju Stratrocastera + pojačalo s efektima za 150E u Trstu.. I da..može se gitara bez beda spojiti na comp..to i sam radim jer imam malog marshala od 5w koji baš i nije dovoljan..meni ide gitara u sb Live..efekte stelam prego guitar tracks pro i izlaz spajam na pojačalo od linije..tako da se dobije veliki spektar efekata i poprilično dobar zvuk za jednu šonjo Yamahu..(i svirača amatera).. ![]()
![]() |
#14 |
I´m CREEPING DEATH !!!!
|
Moja preporuka ti je da odete u MEGAMUZIKU (Vlaška 48), tamo pitajte za početničke pakete za sviranje, imaš do 1600 - 1700 kn, a kvalitetni proizvodi!! Ja preporučam Jacksonov ili Fenderov paket, osobno koristim Jacksonovu DKMG DINKY gitaru (koja košta 6800 kuna) i VOX AD/VT Valvetronix 60 w pojačalo (moja oprema je u vrijednosti više od 20 000 kuna), imam puno iskustva s gitarama i opremom tako da ne pričam gluposti!! Evo ti link od MEGAMUZIKE pa si pogledaj njhovu ponudu: http://www.artcentar.hr/index.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
da odem po jednoga... fenderis ima od behringera, squiera... ali jacksonaaaa ??? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
newalss istina, dao sam u oglas jednog microcubea, ali ga isprobao neki dan na baterije (nemam adapter) i nekak mi zuji, sto nije prije radio, pa ga ne mogu tako ipak prodavati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
I´m CREEPING DEATH !!!!
|
Fender je prije nekoliko godina kupio Jacksona, tako da se Jacksonove gitare sada rade pod okriljem Fendera, ja sam sa svojom prezadovoljan, a to su i svjetske poznate gitare, koriste ih Kirk Hammett, Dave Mustaine, Marty Friedman, Phil Collen.......... Za Jacksonov početnički paket sam čuo da je dobar(nisam je imao u rukama), al se još porazgovaraj sa prodavačima u Megamuzici, neka ti oni još nešto predlože, ipak su to gitare manje kvalitiete, a na Fenderovoj početnoj sam svirao, frend mi je ima, i mogu reći da je jako dobra, slabija kvaliteta drveta i pickupova, vrat nije baš jako brz, al za taj rang je jako dobra!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
sto da napisem ?!
|
kirk svira vecinom esp-e a ima par jacksona custom rr-a, sl1. a studijski svira fendere i gibsone.... za davea takoder znam da svira vecinom esp-e, i koliko znam da si je frajer sam dao napraviti svoju gitaru (za svoj ukus), ako se ne varam imena axxion. a da je fender kupio jacksona to zbilja nisam znao. inace ja svrsavam doma na pravog izvornog americkog jacksona soloista (1 naravno) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
I´m CREEPING DEATH !!!!
|
Da, Kirk većinom svira ESP-e, al stalno ima crni Custom RR na koncertima, a što se tiče Davea on većinom ima Jacksone, ima i ESP-e al većinom Jacksone, i na koncertima i na spotovima (Holy Wars), i to većinom samo pere King V, i takve si je dao napraviti ESP (AXXION) modele!!! NA soloistu nisam svirao al DKMG je prava pila, vrat je super brz, napravljen u Japanu, kolko sam saznao da se u toj radioni rade samo ti modeli, čekao sam ga 5 mjeseci!!! Pre***eno zgleda, ja sam si još naručio Transparent Black boju, samo zbog te boje sam ga platio oko 500-600 kuna više, ali mi nije žao tih para!! Zadnje izmijenjeno od: Hurricane. 29.12.2007. u 00:36. Razlog: Dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Ak klincu kupite neki šrot, možete bit sigurni da je sutra več izgubio volju, i da če zamrzit riječ gitara ![]() Osobno bi zaobišo start pakete, od malih pojačala bi bilo dobro pogledat rolandova. Gitare, Squier, ali izbječ afinitiy seriju (to kad vidi čašu vode se svine), ili standard ili deluxe, yamaha pacifica, ili neki ibanez. Makar ono, da mu kupite Gibson LP-a standard, mislim da ga nebi nikad pustio iz ruku ![]() evo jedne adrese još http://www.gitarskicentar.hr/
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
|
Citiraj:
Kako godinu dana nesviranja i šparanje za bolju gitaru može biti bolje od sviranja i učenja na "šrot" Affinityju? ![]() Koji, onako usput, nije toliko loše izrađena gitara da neće izdržati i 4-5 godine zlostavljanja. A u slučaju da se preraste za godinu dana, lako ju je prodati drugom početniku za istu lovu (pretpostavka da je kupljena polovna) Svi bi danas polagali vožnju na Ferrarijima, učili igrati nogomet u Henry kopačkama, vježbali na Gibsonima i Fenderima...
![]() |
![]() |
#24 |
I´m CREEPING DEATH !!!!
|
Imaš programa, PDF formate sa akordima i neke teorije, ali ti je najbolje ići kod učitelja gitare, preporučam Rock Akademiju u Vukovarskoj, predaje ti Eduard Matešić-Jimmy, jedan od najboljih hrvatskih gitarista, ja tamo isto učim svirati. Imaš 6 stupnjeva i ako hoćeš možeš još nastaviti poslije tih 6 stupnjeva. Učite sve ljestvice, akorde, tvorbu akorda, teorije, improvizacije solaža i još puno toga, to sve na netu nećeš naći. Ja sam isto htjeo samostalno naučiti ali ovako je puno bolje i kvalitetnije, ja sam sad na kraju 4. stupnja i znam pun k...... teorije i tehnika, a još imam dva stupnja pred sobom i namjeravam dalje!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
sto da napisem ?!
|
Citiraj:
![]() ![]() potpisujem ovo gore ! i najlosija verzija strata je koliko znam bullet, a ne affinity... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rocker
|
Citiraj:
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
|
Samo da nadodam svoj gornji post... Naravno da je i za početak najbolje kupiti što bolju gitaru. Opružite se koliko možete. ALi ako se ima samo 700 kn, Bože moj...bit će i bullet dobar. Citiraj:
Pa klik na "begginers course" i lagano po redu. Od svih besplatnih lekcija što sam naletio ovo mi se čini najboljim. Sve ti je opisano, od izbora gitare, kako čitati tablature do prvog akorda. Lik svira s Katie Melua, zna svirati a što je najvažnije zna i objasniti jasno i razumljivo šta i kako. Za 2 mjeseca udaraš Balkane moj na pijanki k'o pravi... ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Rocker
|
http://www.gitare.info/ evo naša stranica, ima svega ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Moja prva gitara (ako ne računam akustaru) je bila Jolana - stvarno jako loša gitara, na njoj sam svirao cca 1.g. I evo nakon 15-ak godina sviranja, još nisam izgubio volju ![]() Inače, od jeftinijih se da naći solidnih primjeraka Squiera (standard serija). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
najbolje nek odeu vlasku kupi squiera najjefitnijeg i kabel da spoji djitru na komp ...za 1-god nek kupi nekaj bolje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|