|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Kako kontrolirati ventice na Abit KN9S?
Pozdrav, imam kod sebe doticnu plocu, imam nekakav softver of abita za monitoring, koliko vidim to su samo senzori. SpeedFan ne reagira, uvijek se ventovi vrte na maxu. Na DFI sam imao normalno SmartGuardian i preko njega sam lagano mogao vidjeti temperature/voltaze/ventove. Mora postojati neki nacin za regulaciju na Abitu isto vijerujem.. u biosu ima neki smart fan control ili tako nesto, ali to kako god promjenio cpu vent mi se vrti na 1222rpm i nemogu ga spustiti nikako. Vent se naravno spaja na 3pinski konektor, kao i svi ostali. hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Speedfan - Configure - Advanced: Tu odaberi svoj SuperIO cip (obicno neki Winbond na Abitu) i postavi PWM # mode na Software controlled. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
manual thermal cruise fan speed cruise smart fan III i nist od toga nesmajni broj okretaja uvijek se vrti na max.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ovaj novi abit eq me nesto muci, ni kao run as administrator nece da se upali, wtf? a stari je radio normalno. http://img81.imageshack.us/img81/612/clipboard02yw4.jpg najnoviji bios sam flashnuo prije par dana.. a znam da bi trebao uzeti nekakav potenciometar ali mi se tako neda placati dodatni kad znam da se to moze preko ploce. Tako sam uredno od 2005-te na DFIjkama kontrolirao bez muke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
resetiraj bios pod jedan onda skini novi abitEQ pa onda probaj. |
![]() |
![]() |
|
|